PNŢCD – Din nou răstignit

Evenimentele din ultima vreme au readus în atenţia opiniei publice un subiect grav care ar trebui să provoace îngrijorare: situaţia precară în care a ajuns partidul lui Corneliu Coposu, PNTCD.
Hărţuit ani de zile prin instanţe de judecată de impostori, persoane obscure, modeste intelectual, travestiţi politic, demagogi dirijaţi, adevăratul PNŢCD al lui Maniu şi Coposu a fost răstignit din nou.

S-a profitat de oportunismul şi de maleficitatea nativă a complexaţilor, s-au exploatat orgoliile şi frustrările celor fără performanţă, reţetă sigură pentru demolarea oricărei construcţii.

Ţărănismul, aşa cum l-au gândit părinţii fondatori ai PNŢ este in primul rând o stare de spirit, o marcă de tradiţie preţuită şi abia după aceea o ideologie asumată de un partid.
PNŢCD înseamnă pentru opinia publică o prestaţie de mare onestitate in slujba României, consecvenţă şi fermitate cu care de-a lungul unei istorii exemplare întotdeauna a apărat întotdeauna principiile şi valorile democratice, s-a identificat total cu adevăratele interese ale ţării şi ale poporului român şi a militat înţelept pentru revenirea României postdecembriste in spaţiul de civilizaţie europeană. Toate acestea sunt „datul genetic” al acestui partid, unic şi inconfundabil în spaţiul politic labil dâmboviţean.

Acest brand se doreşte confiscat şi utilizat într-o construcţie politică „potemkinistă” cu toate ingredientele care consacră modelul autohton.

Ceea ce s-a lansat la Operă, sâmbătă 2 noiembrie, este doar un PNTCD surogat, neconvingător, o alăturare conjuncturală de componente confuze ideologic, cu intenţia evidentă de a deruta electoratul.

Nu poate fi PNTCD autentic acel hibrid precar care ignoră nume consacrate precum Ion Diaconescu, Gabriel Ţepelea, Şerban Ghica, Ion Bărbuş şi nu numără printre aderenţii săi declaraţi personalităţile recunoscute ale partidului, surorile Coposu, doamnele Rodica Coposu şi Flavia Bălescu, Nicolae Ionescu Galbeni, Gheorghe Ciuhandu, Ion Caramitru, Vasile Lupu, Andrei Dimitriu, Virgil Petrescu, Alexandru Herlea, Radu Sârbu, Sergiu Rizescu, Mircea Popa Zlatna, Mihai Grigoriu, Gheorghe Marinescu, Alexandru Cala Popescu, foşti demnitari PNTCD.

Ce este de făcut? Să se ştie că toate aceste personalităţi şi toţi ţărăniştii cu verticalitate şi onoare nu vor cauţiona un ansamblu politic având ca lider pe A. Pavelescu, o „vecinătate” inacceptabilă.

Este nevoie de deschiderea unui dialog constructiv între liderii partidului pentru a identifica şi promova o soluţie care să relanseze curentul creştin democrat după paradigma europeană.

O primă întâlnire va avea loc la data de 16 noiembrie, la Râmnicu Sărat, cu prilejul manifestărilor de omagiere a martirilor noştri. Evenimentul, care va aduna lideri ţărănişti din toată ţara, este deschis tuturor membrilor şi simpatizanţilor PNŢCD, indiferent de opţiuni.

O singură concluzie: realitatea românească şi interesele esenţiale ale României democrate şi europene, cer un partid creştin democrat funcţional, eficient şi credibil, cu legitimitatea şi onorabilitatea cu care era creditat PNTCD sub conducerea lui Corneliu Coposu. Este ceea ce ne propunem să facem.

PNTCD,
Andrei Dimitriu – preşedinte

Gheorghe Ciuhandu – preşedinte al Comitetului Naţional de Conducere

Mihai Grigoriu – secretar general.

5 noiembrie 2013

 

Reactiile dupa Congresul PNTCD din 2 noiembrie de la Opera Romana sunt exceptionale. Practic, obiectivul a fost atins, in toate organizatiile din tara fiind primite mesaje de relansare a partidului, de incredere si optimism, de felicitari, de la sute de persoane care vin in partid. Dupa ani de munca darza si curatire a partidului de aceia care l-au distrus si compromis, dupa ani in care partidul a fost treptat intinerit si modernizat, dupa ani in care, in sfarsit, partidul a revenit in parlament, iata ca partidul renaste.

O echipa unita si competenta isi asuma principiile si valorile partidului, raspunzand strategiei pentru care eu am militat fara a face niciun compromis: deschiderea partidului catre romanii care au un crez si un ideal, acel ideal definit de Iuliu Maniu in cele patru principii, duse mai departe de Corneliu Coposu.

Vechii taranisti, care au plecat dezamagiti sau au fost alungati din partid in ultimii multi ani, sunt chemati sa revina sub steag, dar, in acelasi timp, oameni noi, cu convingeri de dreapta, competenti si activi, care vor avea acelasi statut, de membri cu drepturi si sanse egale in partid.

Nu vor fi primiti aceia care au militat deschis impotriva partidului si au sustinut USL, nici aceia care au impresia ca orice li se cuvine, sarlatanii politici care au parazitat partidul. CHIAR DE ASTAZI A INCEPUT PENTRU PNTCD CAMPANIA ELECTORALA, AVAND LOC PRIMA SEDINTA TEHNICA IN ACEST SENS! VA UREZ SUCCES TUTUROR!

Aurelian Pavelescu

Etichete: