Congres PNŢCD – 2 noiembrie 2013 (livetext)

(în curs de actualizare)

radu_tudor

marius_ghilezan pntcd

andrei badin_pntcdgeorge_serban_pntcd

Mascarada “PNȚCD juridic”

Cu vreo patru-cinci săptămâni în urmă, cineva a ajuns pe acest blog întrebând pe Google: “de ce a murit PNȚCD?” Minute în șir am contemplat această întrebare ce purta în sine două răni cumplite pentru cei care mai cred și mai luptă pentru cauza PNȚCD:
1. moartea PNȚCD (de facto, de jure, sau… de tot?)
și
2. cauzele acestui deces ‒ lent și dureros.

Probabil că o analiză exhaustivă a istoriei recente a PNȚCD ar da la iveală nu doar cauzele, ci și persoanele ce s-au făcut vinovate de moartea PNȚCD. “Fenomenul” Miluț-Pavelescu a fost posibil, desigur, pe un fond creat anterior, atât de condițiile obiective, general-politice, cât și de factorul uman, subiectiv, ce s-a dovedit incapabil a se ridica la înălțimea exigențelor uriașe pe care moștenirea Maniu-Mihalache le presupunea.

Greșeala majoră a tuturor liderilor PNȚCD din ultimii ani, fie aceștia din orice aripă, a fost, cel mai probabil, neînțelegerea “mizei PNȚCD”. Au căzut cu toții în capcana unui politicianism mărunt, s-au lăsat atrași ‒ conștient sau nu (oricare variantă fiind la fel de gravă) ‒ în jocuri politice menite aproape exclusiv a asigura unuia sau altuia ‒ sau mai multora ‒ căldurica unui loc în parlament sau cel puțin în vreun “deconcentrat”. Cu orice preț. Chiar și acela al discreditării numelui acestui partid istoric, chiar și acela al distrugerii identității PNȚCD. /…/

„Cred că PNŢCD, cu acest proiect, va primi un Oscar. Eu cred în acest proiect. Să îi dăm drumul, să ne apucăm de treabă şi să ne vedem la guvernare”, a spus un ţărănist din Maramureş.

Liderul local a propus chiar „dezmorţirea sălii” cu un imn al PNŢCD lansat la Maramureş, sub sloganul „Faceţi loc, ţărăniştii intră-n joc”. „Haideţi să ne mobilizăm un pic”, a îndemnat el. Pentru că organizatorii nu au răspuns solicitării, acesta a spus: „Dacă nu acum, poate când vom ajunge la putere”.

Un alt vorbitor s-a declarat deranjat de formula „PNŢCD – aripa Pavelescu”. „Să fie PNŢCD simplu”, a spus acesta.

Revenirea la monarhie şi amintirea seniorului Coposu au fost de asemenea des invocate în sala Operei Naţionale unde a avut loc evenimentul.

„Fac apel la toţi cei ce simt româneşte şi se cred de dreapta să faceţi toate presiunile posibile pentru a reinstaura monarhia, pentru a schimba forma de guvernământ a României în monarhie constituţională, pentru că republica nu ne-a adus niciun beneficiu”, a declarat o reprezentantă a formaţiunii, în aplauzele audienţei.

Biroul Național de Conducere al PNȚCD

Moțiunea Aurelian Pavelescu – Renaștem pentru România Ta

1 Pavelescu Aurelian – Președinte

2 Moisescu Vlad – Prim-vicepreședinte

3 Ștefănescu Alexandru – Președinte CNC

4 Mihăilă Ioan – Secretar General

5 Buciumeanu Cătălin – Vicepreședinte

6 Buică Lucian – Vicepreședinte

7 Chiru Gheorghe – Vicepreședinte

8 Codreanu Gheorghe – Vicepreședinte

9 Dan Horea Stelian – Vicepreședinte

10 Dănilă Oana – Vicepreședinte

11 Dinescu Gheorghe – Vicepreședinte

12 Drăgan Dan Marius – Vicepreședinte

13 Filimon Dan – Vicepreședinte

14 Fițiu Avram – Vicepreședinte

15 Florescu Marian – Vicepreședinte

16 Ghiță Adrian – Vicepreședinte

17 Gutanu Mihai – Vicepreședinte

18 Iancu Gheorghe – Vicepreședinte

19 Ichim Ionel Marius – Vicepreședinte

20 Ignat Andrei – Vicepreședinte

21 Ilie Lilian – Vicepreședinte

22 Ionescu Mihail Valeriu – Vicepreședinte

23 Mandrea Laurentiu – Vicepreședinte

24 Mazilu Liviu – Vicepreședinte

25 Mihăilă Ștefan – Vicepreședinte

26 Milea Eugen – Vicepreședinte

27 Milescu Costinel – Vicepreședinte

28 Moldovan Valentin – Vicepreședinte

29 Munteanu Răzvan – Vicepreședinte

30 Naicu Vlad Ion – Vicepreședinte

31 Năstăsie Bogdan Mihai – Vicepreședinte

32 Nechiti Foru Marius – Vicepreședinte

33 Odon Agoston – Vicepreședinte

34 Ofrim Loredana Cornelia – Vicepreședinte

35 Orza Adrian – Vicepreședinte

36 Petrescu Florin Valentin – Vicepreședinte

37 Pop Ioan Teodor – Vicepreședinte

38 Popa Alin – Vicepreședinte

39 Popovici Marius – Vicepreședinte

40 Prunaru Iulian – Vicepreședinte

41 Roșca Vlad – Vicepreședinte

42 Șandru Mihaela Ioana – Vicepreședinte

43 Stavrositu Maria – Vicepreședinte

44 Târziu Viorel – Vicepreședinte

45 Toader Vasile – Vicepreședinte

46 Tușa Diana – Vicepreședinte

47 Vereș Daniel Remus – Vicepreședinte

Membrii supleanți ai Biroului Național de Conducere al PNȚCD

1 Furtună Cornel

2 Mandache Gheorghe

3 Crețu Ilie

4 Vodislav George

5 Toader Cătălin

6 Vasilatii Mihaela Victoria

7 Pop Mihai

8 Tomuleț Cristian

Aurelian Pavelescu, reconfirmat preşedinte al PNŢCD de Congresul extraordinar al partidului

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a fost reconfirmat sâmbătă în această funcţie de Congresul Extraordinar al partidului, în favoarea moţiunii sale înregistrându-se 514 voturi „pentru” şi 17 „împotrivă”.

Potrivit moţiunii lui Aurelian Pavelescu, „Renaştem pentru România ta”, din Biroului Naţional de Conducere (BNC) al PNŢCD fac parte preşedintele, prim-vicepreşedintele (Vlad Moisescu), preşedintele BNC (Alex Ştefănescu), secretarul general (Ioan Mihăilă) şi 43 de vicepreşedinţi. AGERPRES

Prim-vicepreşedintele PNŢCD, Vlad Moisescu, a afirmat sâmbătă, după finalizarea Congresului extraordinar al partidului că, în mod cert, vor veni şi alţi liberali în PNŢCD, neexcluzând varianta ca unii dintre aceştia să fie chiar parlamentari.

Întrebat dacă vor veni şi alţi liberali în PNŢCD, Moisescu a răspuns: „În mod cert, şi destul de repede”.

De asemenea, el a acceptat varianta ca unii dintre ei să fie chiar parlamentari.

Vlad Moisescu a precizat că în PNŢCD se va ocupa de acelaşi lucru pe care l-a făcut şi în PNL, anume organizare.

Învierea PNŢCD: „Împreună cu preşedintele Băsescu să repunem dreptatea la Cotroceni”

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, în cadrul Congresului PNŢCD, că Victor Ponta „a coborât mult nivelul de competenţă al funcţiei de premier”, iar Crin Antonescu este „un om de stânga, vopsit în culorile dreptei”.

Gheorghe Flutur a declarat că a venit la Congresul PNŢCD pentru a transmite mesajul PDL şi al lui Vasile Blaga pentru partidul frate din marea familie europeană.

Potrivit acestuia, anul 2013 trebuie să fie anul reconstrucţiei pentru toate forţele de dreapta din România.

”Avem în momentul de faţă un colos de 70 la sută care a început însă să se fisureze serios. Va veni şi colapsul USL, iar noi, toate forţele de dreapta, mai mici sau mai mari, avem obligaţia să oprim acest colos care ne calcă România în picioare”, a mai afirmat Flutur, conform Mediafax.

El a arătat că misiunea acestor partide de dreapta este „deconspirarea USL drept o alianţă mincinoasă, incompetentă şi pusă pe căpătuit, deconspirarea Guvernului Ponta, ca un guvern care face mare rău României şi deconspirarea lui Victor Ponta ca o formă fără fond şi care a coborât mult nivelul de competenţă al funcţiei de premier”.

„Trebuie să îl deconspirăm şi pe Crin Antonescu, ca pe un om de stânga, vopsit în culorile dreptei, un om fără respect pentru statul de drept şi mediul de afaceri, care nu trebuie să ajungă niciodată la Cotroceni”, a mai susţinut Flutur.

La rândul său, liderul Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac a arătat că dreapta a fost divizată pentru că „orgolii mărunte i-a adus la această situaţie”.

Tomac a pledat pentru un „preşedinte de dreapta”. „Avem nevoie de un preşedinte care să ne garanteze că linia euroatlantică a României nu va fi  pusă sub semnul întrebării, aşa cum a făcut anul trecut USL. România e condamnată să aibă un preşedinte de dreapta, iar dreapta unită poate împreună cu preşedintele Băsescu să repună la Cotroceni dreptatea, aşa cum trebuie să fie”, a mai spus Tomac.

Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit despre PNŢCD ca „reprezentantul autentic al dreptei în România, partidul care nu a făcut niciodată compromis, în 20 de ani de tentaţii şi a clădit o naţiune”.

Ungureanu a salutat faptul că, astăzi, alături de toate forţele politice importante din România, PNŢCD demonstrează că în România „nimic din ce este bun în ţara românească nu moare”.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că „unitatea este necesară”, pentru că „nu putem învinge răul stând fiecare deoparte”.

„Niciodată separaţi, niciodată despărţiţi, aceasta este lecţia pe care am învăţat-o de ceva timp încoace. Ne ţinem de ea. Împreună mergem mai departe. În România, răul are chip, are nume, are adresă, are partid. De multe ori este printre noi, de multe ori ne urmăreşte ca o umbră neagră, de multe ori se află peste noi”, a mai declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

paleologu pntcd

Chiliman: In 1989, tata n-a fost fericit ca m-am inscris in PNL

Primarul sectorul 1 din Capitala, Andrei Chiliman (ex-PNL), a declarat sambata, la Congresul PNTCD, ca misiunea dreptei politice este sa lupte cu “raul lasat de comunisti”.

“Din PNTCD au facut parte bunicul meu din partea mamei dar si tata. Va fac o marturisire. In 1989, cand m-am inscris la liberali, tata n-a fost foarte fericit si mi-a lasat sa inteleg lucrul asta, dar nu m-a impiedicat sa o fac. Si-ar fi dorit sa fiu taranist, ca si el, sa pun umarul la reconstructia PNTCD”, a declarat Chiliman.

El a precizat ca unul dintre sfaturile politice pe care le-a retinut de la Corneliu Coposu este acela ca “batalia pe care o avem de dus cu raul lasat de comunism in Romania nu se poate inlatura decat daca suntem impreuna”.

In acest sens, Chiliman a evocat victoria din 1996 impotriva PSD.

Congresul PNŢCD – Chiliman: Pledez pentru un candidat unic al dreptei la prezidenţiale. Paleologu: Mă bucur că m-aţi invitat, colegii din PDL mă ignoră total

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a declarat, sâmbătă, în cadrul Congresului PNŢCD, că pledează pentru un candidat unic al dreptei la alegerile prezidenţiale din 2014, precum şi pentru candidaţi comuni la europarlamentare. Fostul ministru al Culturii Theodor Paleologu a spus, în discursul ţinut la Congresul PNŢCD, că se bucură ca a fost invitat să vorbească la tribună, în condiţiile în care colegii din PDL îl „ignoră total”. /…/

congres7 credit SG PNTCD

Via Adevărul:

UPDATE: Alex Ştefănescu: „Sunt la PNŢCD pentru că îmi place să văd oameni frumoşi, nu neapărat fizionomic, este vorba despre nobleţe”, a spus Ştefănescu, care a dezvăluit un dialog aparte între el şi Andrei Chiliman. „Domnule Chiliman, vedeţi ce femei frumoase avem la PNŢCD?. „Da, dar am adus şi noi câteva”, a fost replica lui Chiliman. „PNŢCD exprimă esenţa spiritului românesc. Aunci când nu va mai exista PNŢ-ul, am putea să punem doliu, pentru că nu ar mai exista nimic românesc în această ţară”, a mai spus Ştefănescu, care a rostit şi versuri din Eminescu. „Vă spun La revedere, ne vedme la Guvernare!”, a încheiat criticul literar.

UPDATE Vlad Moisescu: „Vom da PNŢCD tot ce avem noi mai buni, pentru ca echipa PNŢCD să ajungă cea mai bună din România. SImţim că suntem acasă, aici, în PNŢCD, singurul partid care nu şi-a trădat trecutul istoric.Românii s-au săturat să-i mai vadă pe Ponta certându-se cu Băsescu, pe Băsescu cu Antonescu şi pe Antonescu cu el însuşi şi cu toată lumea. Românii de dreapta nu stau cu mâna întinsă după pomana statului.

UPDATE Aurelian Pavelescu îşi lansează moţiunea pentru funcţia de preşedinte al partidului: „Renaştem pentru România ta!”

UPDATE Fostul Avocat al Poporului din timpul guvenării PDL, Gheorghe Iancu, va face şi el parte din noua conducere, din postura de vicepreşedinte.

Paleologu: „E bine că ne-aţi pus unul lângă altul, eu după Chiliman. Mi-am adus aminte că am avut şi eu un bunic ţărănist. Mă bucur că m-aţi invitat, nu pentru că nu mă mai invită nimeni nicăieri, colegii din PDL mă ignoră total. Nu sunt nici preşedinte de partid, nu înţeleg de ce m-aţi invitat să vorbesc. poate că ştiu, în calitatea de iubitor al monumentelor istorice. PNŢCD este un monument. PNŢCD este ca o vilă interbelică în comparaţie cu vilele marilor îmbogăţiţi. Atenţie, însă, la oameni!Dacă ai vilă interbelică, trebuie să ai şi mobilier interbelic”, a spus Paleologu, pata de culoare a Congresului. Sfatul lui Paleologu pentru PNŢCD: „Aveţi grijă să nu rataţi şansele politice!De obicei, în politica românească se ratează toate şansele. Dumnezeu dă, dar nu bagă în traistă”, a încheiat Paleologu.

Andrei Chiliman: „Sunt emoţionat astăzi să vorbesc în faţa Congresului PNŢCD, din care a făcut parte bunicul din partea mamei. În 1990, când m-am înscris la liberali, tata nu a fost fericit, şi-ar fi dorit să fiu ţărănist, ca şi el. Se vorbeşte prea ouţin de criza morală din politica românească.Cei mai mulţi dintre români spun că nu au pe cine alege. Trebuie să-i convingem pe oameni că au pe cine alege.Criza nu se poate depăşi decât cu omanei şi politicieni care au autoritate morală. PNL a renunţat la istoria lui şi a devenit un stâlp al populismului, al guvernării de stânga şi al şantajului comun. Valorle şi principiile nu se negociază, asta am învăţat de la Corneliu Coposu. Voi continua să militez pentru unitatea dreptei, pentru un candidat unic la prezidenţiale, dar, mai ales, pentru câştigarea alegerilor din 2016”, a transmis Chiliman, fiind primit cu apaluze repetate.

Gh. Flutur: „Am venit să transmit salutul preşedintelui Blaga pentru PNŢCD, fratele din PPE. Toate forţele de dreapta, avem obligaţia să oprim colosul USL. Avem o misiune comună”, a fost mesajul lui Flutur.

Eugen Tomac: „Am venti aici pentru că ştu prin ce perioada grea trece România, aven nevoie d eunitate. Drepata a fost divizată din cauza intereselor şi orgoliilor mărunte. Ţărăniştii au luptat pentru ca Ramânia să fie altfel.Câţi dintre politicienii de astăzi mai ştiu ce a făcut Iuliu Maniu pentru ţară?”, s-a întrebat, retoric,Tomac, care l-a invocat în discursul său şi pe Traian Băsescu.

MRU: Preşedintele partidului Forţa Civică a făcut un nou apel pentru unificarea dreptei. „Nimic nu-mi umple sufletul cu mai multă bucurie când văd că pâraiele aceluiaşi fluviu încep să se strângă, deşi alţii îl vedeau secat. Mă bucur să văd că PNŢCD reânvie.Sper că o generaţie întreagă înţelege ce a însemnat lupta dvs, sacrificul dvs. Aveţi toată gratitudinea mea”, a spus MRU, care a încheiat: „Ieşiti la luptă, aşa nu se mai poate!

UPDATE: Aurelian Pavelescu a deschis şedinţa citind ruga lui Cornleiu Coposu. „Este un Congres solemn, foarte important în viaţa partidului. Îi dedicăm acest Congres fostului lider ţărănist Corneliu Coposu”, a spus Pavelescu. Delegaţii au ţinut un moment de reculegere în memoria fostului preşedinte al PPE, Wilfred Martens.

UPDATE Delegaţii au început să rostească rugăciunea Tatăl Nostru.”Doamne ajută!”, a spus şi Pavelescu.

UPDATE Congrsul PNŢCD a început cu intonarea imnului României.

UPDATE: În sală mai sunt prezenţi preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, împreună cu vicepreşedintele Teodor Baconschi, iar PDL este reprezentat de secretarul-general Gheorghe Flutur, dar şi de parlamentarul Teodor Paleologu. În primele rânduri se mai află primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, un apropiat al fundaţiei Iniţiativa România Liberală. La eveniment a ajuns şi Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică.

UPDATE Fondul sonor este asigurat de melodiile lui Cristian Paţurcă. Preşedintele partidului, Aurelian PAvelescu, speră ca, prin mişcarea de astăzi, să revigoreze partidul. „Evenimentul marchează începutul relansării PNŢCD ca partid important al Dreptei româneşti. Scopul nostru este de a repune PNŢCD pe locul pe care îl merită pe scena politică din România”, după cum a anunţat preşedintele Aurelian Pavelescu. Din noua chemă de conducere vor mai face parte fostul deputat PNL Diana Tuşa şi fostul parlamntar PDL, Maria Stavrositu.

Aurelian Pavelescu dedică Congresul PNŢCD seniorului Corneliu Coposu

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat, sâmbătă, că dedică Congresul extraordinar al partidului, seniorului Corneliu Coposu „care a reînregistrat partidul după 1989 şi a ţinut vie amintirea PNŢCD în perioada de ilegalitate (n.r. perioada de dinainte de 1989)”.

Congresul PNŢCD, la care participă aproximativ 700 de delegaţi potrivit organizatorilor, a început sâmbătă la Opera Naţională. /…/

“ROMÂNIA LIBERALĂ” SE FACE “ŢĂRĂNISTĂ”. CHILIMAN, ÎN CONDUCEREA “PNŢCD. RUINĂ DE PARTID ISTORIC, DEVENIT AFACERE IMOBILIARĂ

de Roxana Iordache

Un glorios partid istoric devenit o ruină – mai bine murea odată cu preşedintele Coposu, aşa ar fi rămas în istorie, nemaculat. Dar pe ruina politică a PNŢCD se înalţă edificii profitabile.

Scriam acum câţiva ani că pentru Miluţ, PNŢCD e o afacere imobiliară. La fel şi pentru tovarăşul lui care l-a dat jos şi i-a luat locul, Aiurelian Pavelescu. Pavelescu a pus mâna pe partid în detrimentul lui Victor Ciorbea…

congres2 credit SG PNTCDCredit foto: SG PNTCD/ Facebook

De ce trebuie susţinut, acum, Aurelian Pavelescu?

Marius Ghilezan

Sâmbătă, 2 noiembrie, la Opera Română, Aurelian Pavelescu organizează probabil cel mai important congres de când a ajuns pe scaunul lui Corneliu Coposu. Am să mă explic de ce îl creditez cu ultima şansă.
E dreptul oricărui creştin să se căiască, darmite unui preşedinte de partid. El nu evoluează ca altă dată doar solist, e acompaniat de greii liberali din jurul lui Andrei Chiliman, Vlad Moisescu şi Diana Tuşă, recent înscrişi în PNŢCD. Moţiunea pe care o va prezenta mâine, sub numele “Renaştem pentru România ta”, se va adresa în principal celor care de aproape 24 de ani au cotizat cel mai mult la stat şi li s-au reîntors cel mai puţin: micii intreprinzători, fermierii, liber profesioniştii. /…/

IRL nu e PNŢCD

Cristina Andrei, Grupul de Rezistenţă PNŢCD

Protestăm față de „racolările” repetate efectuate de „conducerea juridică” a PNȚCD, prin A. Pavelescu, care nu au alt rezultat decât compromiterea numelui PNȚCD și alterarea identității acestuia, prin îndepărtarea membrilor veterani și de bună-credință ai partidului și înlocuirea lor cu persoane cooptate din tot spectrul politic românesc, fără nici o legătură cu doctrina, indentitatea, principiile și valorile acestui partid istoric.

Aurelian Pavelescu NU reprezintă PNȚCD!

Boicotați întrunirea denumită impocrit „congresul de relansare a PNȚCD” din 2 noiembrie 2013!

Semnați alături de noi Comunicatul de delimitare față de A. Pavelescu!

Liberalii Diana Tusa si Vlad Moisescu s-au inscris in PNTCD

de I.C. Hotnews

Liberalii Diana Tusa si Vlad Moisescu, doi dintre membri fondatori ai platformei politico-civice Initiativa Romania Liberala (IRL), s-au inscris in formatiunea lui Aurelian Pavelescu, PNTCD. Anuntul a fost facut intr-o conferinta de presa organizata la sediul taranistilor. Printre cei care s-au alaturat PNTCD se numara fosta PDL-ista Maria Stavrositu. /…/

De ce PNȚCD?

de Diana Tuşa

De ce Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat? Mulți mi-au spus că PNȚCD-ul nu este la modă în vremurile acestea…

Simplu! Opțiunea de a adera la PNȚCD a venit natural. Factorul determinant l-a constituit modul în care mi-am propus să fac politică acum 15 ani când m-am înscris în PNL, modul în care am învățat să fac politică în toți acești ani. Cei care mă cunosc, foști colegi, simpatizanți, prieteni sau simple cunoștințe, știu că întotdeauna am mizat pe principii. Am un set de valori în care cred și pe care îl promovez. /…/

IRL-ul lui Chiliman se clarifica doctrinar la ordinul Oanei Costescu

de Marius Mina

Aminteam cu 2 saptamani in urma ca Initiativa Romania Liberala  cumpara , din bani publici, identitatea PNTCD. Chiliman , Vlad Moisescu si Ioana Costescu vizeaza patrimoniul imobiliar , pozitiile cheie si apartenenta la PPE. /…/

Traian Băsescu: Spoliatorul PNŢCD?

de Sorin Ilieşiu, senator în Parlamentul României

Adevărata dreaptă politică din România este reprezentată de Partidul Naţional Liberal, dar şi de ceea ce a mai rămas autentic în Partidul Naţional ţărănesc Creştin Democrat. Dispariţia partidelor istorice a fost misiunea celui mai important Moştenitor al Securităţii, aşa cum a fost supranumit dl Traian Băsescu de către istoricul Marius Oprea.

În cazul PNŢCD, soluţia dispariţiei a fost aşa-zisa auto-eliminare din Parlament – misiune îndeplinită încă din anul 2000 şi reconfirmată la toate alegerile care au urmat.

În cazul PNL soluţia dispariţiei a fost fuziunea cu Partidul Democrat al d-lui Băsescu – misiune îndeplinită parţial în 2007 prin fuziunea partidului d-lui Băsescu cu un grup din PNL, respectiv PLD, compus din 30 de parlamentari, formându-se actualul PDL.

Scopul eliminării PNŢCD din Parlament a fost uzurparea locului pe care acesta l-ar fi ocupat de drept în Partidul Popular European după integrarea României în Uniunea Europeană. /…/

Nu plec la PNTCD

 de Alina Gorghiu, deputat în Parlamentul României

Chiar daca a aparut in presa stirea asta. Cu viteza gandului mi-e teama ca se raspundesc prostiile, fara sa ma intrebe si pe mine cineva ceva.

Asa ca ma bag in seama singura pe blogul meu: nu mi-a trecut niciodata prin cap sa plec in alt partid, iar din PNL daca plec ma paste o cariera superba de avocat apolitic sau de ONG-ist simpatic Deci nu, exclus, imposibil, niciodata nu voi face o astfel de miscare.

Si daca am lamurit-o si pe asta… ma pot intoarce la ale mele

Stimaţi colegi

de Mihai Grigoriu

Stimati colegi,

Ieri seara  (n.r  30 octombrie) instanta Curtea de Apel Bucuresti s-a pronunţat in dosarul 53966/3/2011, respingand recursul nostru ca tardiv. Prin această hotărâre, care este definitivă, se respinge actiunea noastra la Tribunalul Bucuresti de validare a congresului din 18 iunie 2011, când a fost aleasa actuala conducere cu presedinte (de când a plecat la PNL, „expreşedinte”), Victor Ciorbea,  primvicepresedinte Andrei Dimitriu şi ceilalti membri BNC care lucrăm impreună din 18 iunie 2011 până in prezent incercând sa salvam PNTCD de impostura lui Aurelia Pavelescu.

Din păcate, deşi verbal ne-a afirmat de repetate ori ca nu a primit, in perioada sfârşit martie – început aprilie, hotărârea de la fond la sediul nostru procesual din str,. Blănari nr.23, dl. Victor Ciorbea ne-a transmis telefonic (prin dl. Mihai Enuţă) că „nu ne poate semna o declaratie scrisă in acest sens, pentru că s-a săturat să fie purtat pe la parchet”. Această declaraţie ne-ar fi dat şanse nouă („PNTCD prin Andrei Dimitriu”) să ni se accepte repunerea in termen pentru recursul declarat de noi in luna mai, când am aflat că hotărârea ni s-a transmis la dl. Ciorbea in str. Blănari şi am declarat imediat contestaţie-recurs. Am fi ajuns la judecarea pe fond, asa am pierdut „pe excepţia” tardivităţii şi nu s-a ajuns la analizarea dosarului şi la dezbateri pe fondul cauzei,

Dl. Ciorbea, a reuşit după ce si-a părăsit soldaţii in fruntea cărora s-a pus din proprie iniţiativă şi ne-a promis tuturor că va salva situaţia, convingându-l in acest sens li pe regretatul nostru preşedinte, Ion Diaconescu, să nu ne ajute in incercarea noastră disperată de a valida, ceea ce Domnia sa a lăsat baltă.

Dragi prieteni si colegi, fac apel la Dumneavoastră, toţi naţional-ţărăniştii de bună credinţă in asigurarea identitară a PNŢCD să nu dezarmam si cu cerbicie să continuăm lupta. Sigur că ne este greu, fără mijloace şi fără comunicare media, dar sper că vom rezista. In acest sens este deosebit de importantă intâlnirea de la 16 noiembrie de la Râmnicu Sărat, să hotărâm ce facem.

Experienţa trăită in  2012 a evidenţiat clar necesitatea existenţei noastre ca persoană juridică asociativă română, adică fundaţie, asociaţie sau partid. Aceasta pentru ca să putem (1) fi subiect de dialog cu partidele politice şi autorităţile publice (justiţie inclusiv), (2) să funcţionăm ca grup cu o anume identitate (PNTCD autentic) sub o formă organizată şi (3) să fim o „voce recunoscută” atunci când vom comunica la nivel central şi/sau naţional cu electoratul prin media sau prin orice alte mijloace.

Doar aşa când ne intâlnim, vom avem şi între noi un temei oficial şi să ne structurăm ierarhic şi teritorial pentru ca să continuăm adevăratul PNTCD mostenit de noi, nu de alţii de la inaintaşi.

Ideal ar fi sa facem temporar un alt PNTCD şi doar un PNŢCD, nu alt partid. Alt partid nu poate intra in discuţie. Noi vrem sa facem sau sa refacem PNTCD şi tot ce facem, intre care in primul rând denumirea, trebuie sa ilustreze acest lucru. Dacă vom fi in stare sa strângem cele 25000 de semnături, care vor fi conform legii ale 25000 de membri fondatori, trebuie ca toţi aceşti 25000 de oameni să adere la ideea că PNTCD a fost furat de Băsescu şi ai lui prin slugi impostoare şi că intru-cât justiţia română a achiesat la această nemernicie, trebuie să continuăm in condiţiile date, cu un adevărat PNTCD, indiferent că hoţi potrivnici sunt la putere in domeniile decizionale privind cine sa existe şi cine să nu existe pe scena politică românească.

Insa pentru inceput, acum când suntem dezamăgiţi şi, trebuie să recunoaştem, înfrânţi, până ne re-adunăm, hai sa facem o asociaţie in sprijinuil PNTCD autentic, in care sa ne adunăm şi sa ne structuram. Poate pe 16 noiembrie semnăm ca fondatori actul constitutiv al acestei asociaţii.

Vă astept cu drag in această nouă luptă li mulţumesc tuturor care vor veni lângă noi.

In această direcţie declaraţia domnului Sorin Ilieşiu este extraordinară. Am vorbit cu Domnia sa, după declaraţie, i-am mulţumit şi vă rog si pe Dumneavoastră, cât mai multi, să o faceţi pe emailul domniei sale, să vadă că existăm, ceea ce Domnia sa nu prea mai credea, după ce l-a vă’zut pe „colegul” său Victor Ciorbea că nu se intoarce in PNTCD, demisionând din PNL. Pentru Sorin Ilieşiu ve fi un indemn sa incerce sa ne ajute.

Adresa Domiei sale este soriniliesiu la yahoo.com

Cine stie, dacă nu ne ajută Victor Ciorbea, pe care l-am ales cu multă incredere  preşedinte, poate ne ajută alţi simpatizanţi PNTCD din parlament.

Aurelian Pavelescu (Facebook)

Astazi a avut loc conferinta de presa la PNTCD, ocazie cu care si-au anuntat intrarea in partid: Vlad Moisescu, Diana Tusa (deputat), Gheorghe Iancu (Avocat al poporului 2011 – 2012 si prof. univ. de drept constitutional), Maria Stavrositu, Viorel Tarziu (economist), Andrei Ignat (consilier judetean Neamt), Liviu Mazilu (consilier judetean Mehedinti), Catalin Buciumeanu (dr. in filosofie, fost consilier prezidential pe probleme de culte, neafiliat), alte personalitati ale vietii publice. Alaturi de liderii aflati deja in PNTCD (ex. Alex Stefanescu, Adrian Orza, Vlad Rosca, Vali Moldovan, Horea Dan, Doru Dancus, Marius Popovici, Daniel Veres, Lilian Ilie, Nelu Neacsu, Ioan Mihaila, Lucian Buica, Laurentiu Mandrea, Costinel Milescu, ceilalti consilieri judeteni, minicipali si locali ai partidului etc…) se contureaza o echipa puternica. Congresul din 2 noiembrie va relansa partidul la nivel national, fiind pregatit un eveniment de exceptie. Succes tuturor!

nelu neacsu

Etichete: ,

2 răspunsuri to “Congres PNŢCD – 2 noiembrie 2013 (livetext)”

  1. Aurel Teodorescu Says:

    Vad ca obraznicia si nerusinarea celor care au facut din P.N.T.C.D. instrumentul prin care a fost compromis P.N.T., ia amploare. Numele lor le stim cu totii. Ei nu mai trebuie luati in seama deoarece le sta gandul in continuare la fel de fel de stratageme pentru a intarzia revenirea la P.N.T. Ei spera ca tragand de timp, lumea sa uite de P.N.T. si astfel sa accepte, din lipsa de discernamant, partidele comuniste existente astazi in Romania. Aceasta grupare, campioana in compromisuri, inselaciuni si tradari, „Gruparea Ciorbea”, a fost si este causa causorum a tot ce s-a „realizat” in materie de compromitere si blocare a taranistilor. Milut si Pavelescu sunt creatia lor. De aceea, mare atentie la viitoarele planuri ale acestei grupari care vad ca nu se lasa pana nu scoate din constiinta publica amintirea P.N.T.-ului. Si, totodata, nu se lasa pana nu-si va gasi si nasul care s-o arunce la cosul de gunoi al politicii.

  2. Victor Negara Says:

    Ce face „preşidintele” Pavelescu face parte dintr-un plan mai larg. După părerea mea sunt aranjamente de culise. Iar „vânzoleala” acesta de a trece de la un partid la altul are ca scop doar niște „scaune” prin Parlamentul UE și nici de cum nişte idei. Probabil că vor să vină la PNTCD nişte „băieţi” care să aibă scaune la Parlamentul European. PPE se cam subțiază, după recentele alegeri de prin „provinciile” Uniunii Europene şi se cer „întărituri”. Dar „rotaţia” ? Fiţi liniştiţi ! Se face pe sprânceană şi desigur într-un anumit cerc. Nu are nimic de-a face cu regulile reale ale democraţiei.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: