PNŢCD – Sandra Prolong-Budis: „Cum de lasati ca ura si calomnia fata de colegii taranisti sa fie manuite cu atata impunitate de catre acelasi presedinte cu apucaturi de dictator?”

Dragi Taranisti,

Taranistii au curaj! Ce s-a intamplat ieri la adunarea de la Pitesti mi-a lasat un gust amar, dar nu despre mine e vorba, ci despre voi!

Cum de taceti cand vedeti atatea abuzuri intr-un partid care se doreste promotorul “democratiei desavarsite”? Cum de acceptati ca unui batran de peste 80 de ani (domnul Chiper) sa i se inchida gura atunci cand intreaba ceva ce-l deranjeaza pe presedinte? Cum de treceti indiferenti pe langa tanarul vanjos care smulge cablurile de la microfonul unei doamne care indrazneste sa spuna ca acest presedinte are apucaturi de dictator?

Cum de acceptati sa votati in graba modificarile Statutului, fara sa vedeti ce articole sunt schimbate si fara sa dezbateti implicatiile—pierzand astfel elemente esentiale ale doctrinei Crestin-Democrate, care definesc partidul, si renuntand de bunavoie la puterea forurilor inferioare care definesc democratia pe care o promovam?

Daca puneti un pret, cat de mic, pe corectitudine si transparenta, indispensabile intr-o organizatie de oameni onesti, cum de acceptati sa votati descarcarea de gestiune fara a cere o hartie, ca sa vedeti cu ochii vostri sumele aferente finantelor partidului, despre care vi se povesteste doar ‘pe gura’, ca unor copii inainte sa adoarma?… Cum de nu cereti un raport de cenzori? Sau daca va pasa de simbolurile si patrimoniul partidului, cum de acceptati ca sediul din Rosetti sa poata fi “cumparat” fara sa stiti de catre cine, de unde vin banii si cine profita de asta?!

Daca “morala crestina” este cea cu care va identificati, cum de lasati ca ura si calomnia fata de colegii taranisti sa fie manuite cu atata impunitate de catre acelasi presedinte cu apucaturi de dictator?

Cum de acceptati sa traiti in atata minciuna si fatarnicie?! Cum va multumiti ca intr-o sala minuscula, fara presa si fara fast, sa asistati la un simulacru de “congres”, ilegitim si fara cvorum, pe care mari carturari il declara “istoric”?! Sincer, incep sa inteleg cum noi, romanii, suntem de fapt cei care l-am creeat pe Ceausescu prin atitudinea noastra. Nu de tiranie trebuie sa ne plangem, ci de noi insine… E. Roosevelt spunea ca “Nimeni nu poate fi umilit fara consimtamant!”—de ce continuam sa ne dam consimtamantul? Iar si iar?!

M-a socat sa vad cati oameni “cumsecade” au stat acolo docili si fara reactie, fara sa ceara socoteala, inghitind gogoasa unui partid “reunit”, doar pentru ca au fost adusi pe liste cativa oameni “de-ai lui Ciorbea”, cand nume grele si simboluri ale taranismului, oameni care au opinii si le exprima, care cer socoteala si se bat pentru idei si principii, raman afara din partid?!

Ironia sortii ne-a adus pe toti tocmai la Pitesti, locul in care au murit sute de romani torturati si chinuiti, obligati de colegii de celula sa-si manance propriul excrement ca pedeapsa pentru o singura vina—cea de a fi taranist! Nu pot sa cred ca voua chiar nu va pasa sa vedeti cat rahat se consuma (scuzati expresia!) in acest partid martirizat de atata minciuna si ura—atunci, ca si acum!? Avem pe constiinta jertfa tuturor inaintasilor taranisti—si pe cea a tinerilor care au murit in 1989 pentru libertatea noastra. Unde este libertatea aceea, ce facem cu ea!?

Dragii mei, nu exista taranisti fara constiinta! Cei care nu sunt vigilenti si inchid ochii din comoditate atunci cand constiinta si respectul pentru libertate, morala, democratie si traditia taranista le cer sa-i aiba larg deschisi si sa actioneze in consecinta, sunt doar niste impostori, niste lasi sau oportunisti! Nu sunteti voi aceia, deci treziti-va, dragi taranisti!!! Acesta nu mai e partidul vostru, recuperati-l pana nu e prea tarziu! Va rog reactionati—cat inca va mai puteti uita fara rusine la voi insiva in oglinda.

Nu uitati ca taranistii au credinta, deci curaj!

Sa ne ajute Dumnezeu!

Cu drag,

Sandra Prolongație-Budis

Reclame

Etichete: ,


%d blogeri au apreciat asta: