PNŢCD – Cicerone Ioniţoiu – precizare

Subsemnatul Ioniţoiu Cicerone Aristotel Traian sunt membru PNŢ din 1943 continuând a reprezenta şi promova ideologia naţional ţărănistă creată de Ctitorii României – Iuliu Maniu – Ion Mihalache.

Am rămas consecvent ei, atât sub ocupaţia sovietică şi nu am recunoscut dizolvarea partidului făcute abuziv de uneltele trădătoare impuse de Moscova.

Precizez că nu am cedat în faţa opresiunii exercitată prin cele şase condamnări abuzive la care am fost supus.

Nu am dat nici o declaraţie de defăimare a partidului şi nici nu am acceptat colaborarea, sub nici o formă cu regimul comunist sau procomunist.

Am continuat activitatea politică în ţară şi în exil, refăcând PNŢ-ul care a activat ca singurul partid politic din străinătate, ţinând alegeri libere din doi în doi ani pentru desemnarea forurilor conducătoare în condiţii de transparenţă şi atmosferă democratică.

După 1989 am venit cu primul avion la Bucureşti sprijinind financiar (în totalitate) înscrierea la Tribunal, ca primul partid politic după lovitura de stat. Am pornit alături de vechi membrii la refacerea cadrelor pe teritoriul României şi am organizat primul Congres al partidului, în condiţii de absolută transparenţă.

Am sprijinit financiar şi Convenţia Democrată în 1998.

Mă consider solidar cu membrii vechi ai PNŢ-ului, precum Corneliu Coposu, Ion Diaconescu, Sergiu Macarie, Nicolae Ionescu-Galbeni, surorile Flavia Coposu şi Rodica Bălescu, Liviu Tudoraş, Alexandru Herlea, şi cei din jurul lor şi lui Victor Ciorbea care împreună cu Corneliu Sicoe urmăresc consolidarea PNŢ-ului pe coordonatele demnităţii naţionale şi ale moralei creştin-democrate.

Aceasta este singura opţiune politică pe care o consider realizabilă în contextul situaţiei politice actuale.

Doresc succes deplin acestor colegi de luptă în realizarea unităţii cu oamenii cinstiţi ce urmăresc împlinirea năzuinţelor poporului român.

Cicerone Ioniţoiu, Paris, 2 ianuarie 2012

Reclame

Etichete: ,

6 răspunsuri to “PNŢCD – Cicerone Ioniţoiu – precizare”

 1. Ioan Furtuna Says:

  NOTA CRONICARULUI (după o anumită ”aplecare”, cu photoshop-ul, asupra textuluide mai sus):

  …”Flavia Coposu şi Rodica Bălescu, Liviu Tudoraş”…, precum si ”2”-ul din finalul PRECIZARII – ”2 Ianuarie 2012” – sunt rescrise ulterior, după stergerea a ceea ce fusese bătut (anterior) la respectiva masină de scris!?? ”Prietenii stiu (cumva si) de ce??! ” Să fi fost scrisă, pe genunchi, pe la CARU’ CU BERE (si mici!) si apoi semnată si primită tamán de la Paris?!
  Ioan Furtunã

 2. Ioan Furtuna Says:

  Declaratie,

  Dau această declaraţie într-un moment de grea cumpănă, indignat de afirmaţiile domnului Radu Sîrbu, în legatură cu acordul de „reconciliere naţională” făcut cu PSD în numele PNT-CD. S-a defăimat prin acest acord memoria lui Corneliu Coposu, care a fost prezentat ca agent electoral al unor scopuri propagandistice josnice, spunându-se chiar că prevederile acestui protocol au fost (sau ar fi fost) aprobate de Corneliu Coposu.
  Minciună.
  Au existat şi atunci ca şi azi infiltraţi în partid, urmărind acelaşi scop de deturnare. Corneliu Coposu, într-o scrisoare trimisă la Paris în 1991 îmi sublinia: ” în ce priveşte interiorul partidului, suntem confruntaţi şi cu nişte acţiuni subterane destabilizatoare. Propaganda însă este practicată prin defăimarea sistematică a conducerii actuale, împotriva cruia se desfăşoară (la unison cu metoda FSN-ului) o acţiune de calomnii, puse la dispoziţie din arsenalul securităţii, de către agenţii destabilizatori ai puterii politice. Organizatorul campaniei este Constantinescu Claps şi câţiva acoliţi ai acestuia… O altă acţiune destabilizatoare este întreprinsă de grupul intrat în partid după revoluţie (Pop Iftene, Petrina Liviu, Suianu şi, manevrat de aceştia – Ioan Alexandru. Aceştia vizează ” întinerirea cadrelor” şi îndepărtarea „gerontocraţilor” de la conducere. Se pare că aceste tendinţe caută să se unifice…”
  Ori astazi, la baza pretenţiei că „prevederile acestui protocol au fost aprobate de Corneliu Coposu” stă şi Liviu Petrina. În faţa acestei manevre murdare de a compromite valorile morale ce stau la baza programului PNŢ, chiar în ziua cînd se împlineau 91 de ani de la înfăptuirea Unirii de la Alba Iulia de către Iuliu Maniu, dezavuez pe cei ce au săvârşit acest protocol. Îl socotesc neavenit pentru generaţia care a pus bazele PNŢ-ului înainte de 23 august 1944, apărându-i apoi continuitatea istorică, chiar şi în timpul desfiinţării de către comunişti, fiind în permanenţă ostracizată. Am calitatea să intervin, ca unul ce am plecat din ţară (şi cu încuviinţarea lui Corneliu Coposu) şi, împreună cu Dumitru Ionescu, am refăcut PNŢ-ul în exil, ca singurul partid politic ce s-a afirmat şi a militat, aducând la cunoştinţă drama poporului român, tuturor instituţiilor internaţionale. Aportul adus este menţionat chiar de Corneliu Coposu în scrisoarea pe care mi-a expediat-o pe 31 mai 1991 (după ce în ianuarie 1990 m-a chemat urgent de la Paris, pentru a contribui la înscrierea PNŢ-ului ca primul partid la tribunal) :”Te rog să stii şi să crezi că am pentru tine o preţuire şi o prietenie cu totul deosebită şi că sunt puţini oameni în viaţă care să le merite cu prisosinţă, aşa cum le meriţi tu. Am apreciat întotdeauna curajul tău moral şi fizic, altruismul tău, şi demnitatea şi devotamentul pentru cauza noastră comună , dar în acelaşi timp şi modestia şi altruismul tău”.
  Am amintit aceste lucruri pentru generaţiile tinere, care nu cunosc lupta dusă şi oprimarea din timpul ocupaţiei ruseşti, suferită din partea comuniştilor, distrugere care continuă astazi prin urmaşii lor, care caută, prin răstălmăcirea tendenţioasă a evenimentelor, să inducă în eroare generaţiile tinere. Aceşti neocomunişti şi odraslale lor nu au făcut nimic în ultimii 20 de ani ca să spele păcatele părinţilor, să restituie averile furate, să repună în drepturi pe cei spoliaţi. Ei continuă cu mijloace abjecte să se împroaşte între ei, vizând numai puterea, pentru parvenire. Românul geme şi e tot sărac şi minţit din zi în noapte.
  Aduc mulţumiri profesorului Alexandru Herlea care în permanenţă, după 1990, a fost în toate structurile de conducere ale partidului şi actorului Ion Caramitru (fost ministru) amândoi vicepreşedinti ai partidului, care, din primul moment şi-au dat demisia după semnarea de către Sârbu a ruşinosului protocol de la Timişoara. Solidari cu cauza moral politică a partidului s-au declarat şi avocatul Dumitru-Mitus Ionescu din Elvetia, între cei mai vechi membri de partid şi Constantin Ionaşcu, membru actriv al mişcării de rezistenţă naţională – amândoi foşti deţinuţi politici.
  Noi, generaţia lui „Deşteaptă-te române !”, trecem făclia dreptăţii şi independenţei în mâinile voastre, tineri de nădejde, în speranţa salvării ţării, înscriindu-vă în generaţia lui „Redeşteaptă-te române!”
  In numele celor de mai sus, care şi-au apărat onoarea lor şi a PNŢ-ului şi în numele funcţiilor (pe care nu le mai enumăr) îndeplinite în partid şi în asociaţiile ce au luptat în ţară şi în exil pentru o Românie liberă şi independentă, dezvăluind opresiunea şi victimele făcute de regimul comunist,

  semnează Cicerone Ioniţoiu,
  Secretar General PNŢ

  Vicepreşedinte PNŢ -CD
  Vicepreşedinte al Consiliului National Român-Exil
  Fost deţinut politic, condamnat de şase ori
  Preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici
  Scriitor, cronicar al gulagului Românesc
  3 decembrie 2009

 3. Fanel Stefan Says:

  corect dar cui mai pasa acu de acele Atrocitati Manelistilor slugoilor PDE-LISTILORa butonistilor a ne satuilor si a parvenitilor in Partide pe *galeti *umbrele a celor care sa nu ne vindem TARA ***RUSINE OAMENI CU CARACTER POLITIC SI BUN SIMT SE UITA NEPUTINCEOSI LA CE LE DEBITEAZ MINTEA IAR OAMENI DE RIND SANT INGROZITI PENTRU ZIUA DE MAINE BRAVO CONDUCATOR IUBIT SA TRAIESTI BINE

 4. Ioan Furtuna Says:

  Dupã cum am presupus:
  textul nu a fost semnat pe 2 ianuarie, la Paris, de cãtre domnul Cicerone Ionitoiu. Textul prezentat de mashinãria Goebbels (Ciorby-propaganda!), spre înspãimântarea celor care stau acum la cârma partidului, a fost „croit” la CARU’ CU BERE (si mici!) si chiar „corectat” pe ici pe colo prin anumite pasaje pentru a putea fi zãrit, prin aburii alcoolului expirat, celebrul, consacratul deja, domn Corneliu Sicoe, inserat ulterior în textul cu pricina.
  Ati înfrânt domnule Sicoe, doamnã Daniela-wiz_web: nici curajul de-a merge pânã la capãt nu l-ati mai avut…n-ati mai prezentatt la tribunal acel fals ordinar.
  Cine-o fi fost autorul odioasei plãsmuiri??!
  Condoleante pentru eshecele de astãzi,
  Detectiv Ioan Furtunã

 5. Anamaria Vasilescu-Grigore Says:

  Domnule Furtuna,

  Va rog, ajutati-ma sa inteleg ce vreti sa spuneti legat de scrisoarea asta? Eu am vazut originalul la Paris si pot sa va spun ca exista paragraful cu d-nul Sicoe, n-a fost nici o corectura. De ce nu luati legatura cu d-nul Ionitoiu sa va confirme?

 6. Fanel Stefan Says:

  Va rog frumos Doamna ANAMARIA iertatil pe Domnu Furtuna a fost la pregatire ca de obicei Domnu FURTUNA IOAN din respect pentru ziua onomastica LA MULTI ANI cam tirziu dar mai bine mai tirziu decat niciodata

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: