PNŢCD la Congresul Partidului Popular European

În zilele de 7 şi 8 decembrie a.c., în cel de al 35-lea an de la înfiinţarea Partidului Popular European, la Marsilia s-a desfăşurat al XX-lea Congres al partidului, care reprezintă cea mai mare familie politică a Europei, cu 74 de partide din 39 de state.

În urma victoriilor politice din Polonia şi Spania, PPE cumulează 16 şefi de stat şi guvern, din cele 27 state membre ale U.E.

Cu această ocazie s-au împlinit, totodată, 20 de ani de când Preşedinte al PPE este Wilfried Martens.Atât în ziua precedentă, cât şi astăzi, au luat cuvântul Wilfried Martens, Preşedinte al PPE, Antonio Lopez, Secretarul General al PPE, Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European dar şi Jose Daul, liderul facţiunii PPE. din Parlamentul European şi Francois Fillon, Primul Ministru al Franţei.

Cel mai important moment al reuniunii l-au reprezentat luările de cuvânt ale Preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozi, ale Cancelarului Germaniei, Angela Merkel, ale Preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi ale altor şefi de stat şi de guvern.

Tema centrală abordată a vizat identificarea de către cuplul Franco-German a soluţiilor necesare pentru depăşirea actualei crize economice şi, în special, a datoriilor suverane ale statelor membre ale zonei Euro.

Cuplul Franco-German a insistat pe oportunitatea unor modificări în tratatele U.E. în vederea unei aşa- zise “ Guvernanţe Economice”.

Aceasta din urmă ar urma să preia la nivelul Comisiei Europene şi a altor instituţii europene atribuţii privind guvernanţa economică, măsuri în materie fiscală şi de altă natură, în măsură să asigure coeziunea politicilor economice şi fiscale pentru întreaga Uniune. Ele se referă şi la introducerea “ Regulii de Aur “, şi anume , ca în momentul în care un stat depăşeşte un deficit de 3 % din PIB, să i se aplice sancţiuni economice.

State precum Polonia şi România şi-au manifestat dorinţa şi speranţa de a nu se ajunge la o Europă “ cu două viteze “, deci la o diferenţiere între statele puternice ale monedei Euro şi cele care nu aparţin încă acestei zone, dar sunt în egală măsură afectate de criză.

Congresul a fost un preambul pentru Summitul de la Bruxelles, care va aborda acelaşi subiect.

Din partea PNŢCD au fost prezenţi la Marsilia dl.Victor Ciorbea, Preşedinte al PNŢCD şi dl. Cornel Sicoe, din BNC al PNŢCD.

În 6 decembrie a.c., în cadrul Adunării Politice a PPE dl.Victor Ciorbea a repus pe tapet problema apartenenţei PNŢCD la PPE, obţinând să nu se ia nici o decizie în ceea ce priveşte suspendarea PNŢCD din PPE.

Această problemă se va rediscuta anul viitor , la o altă Adunare Politică.

Departamentul de Comunicare al PNŢCD.

Reclame

Etichete: , ,

5 răspunsuri to “PNŢCD la Congresul Partidului Popular European”

 1. victorialiberalismului Says:

  Deputatul Mircea Irimescu s-a înscris în PNL Suceava
  Duminică, 11 Decembrie 2011 (14:42:05)

  Deputatul Mircea Irimescu, ales în Parlamentul României la alegerile din 2008 în colegiul Rădăuţi, s-a înscris în PNL Suceava. Anunţul a fost făcut de liderul liberalilor suceveni, Alexandru Băişanu, care a precizat că Mircea Irimescu a fost primit în partid în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL Suceava, care a avut loc sâmbăta trecută, în sala mică a Casei de Cultură din Suceava. Reamintim că Mircea Irimescu a fost membru al PNŢ-CD şi a fost ales deputat din partea PNL, în urma unui protocol încheiat între cele două partide. Alexandru Băişanu a mai precizat că în cadrul Delegaţiei Permanente a PNL Suceava a fost anunţată revenirea în acest partid a fostului deputat Mihai Sandu Capră. Acesta a demisionat din rândul liberalilor în anul 2008, după ce a fost votat de Parlamentul României într-un post de consilier de conturi la Curtea de Conturi a României.
  „Venirea celor doi în PNL este un câştig pentru Organizaţia Judeţeană, mai ales că atât Mircea Irimescu, cât şi Mihai Sandu Capră sunt posibili viitori candidaţi fie la alegerile locale, fie la cele parlamentare, de anul viitor”, a spus Alexandru Băişanu, care a mai declarat că „prin venirea lor în PNL se demonstrează faptul că nu toţi deputaţii PNL sunt trădători şi că mai există şi oameni de caracter, care vin să sprijine democraţia şi opoziţia”.

 2. Quinn Mascomb Says:

  noi taranisti ne bucuram ca am mai scapat de un specimen murdar din partidul nostru , nu suntem tristi de loc prin plecarea acestui tradator din partidul nostru.Si era normal si logic sa plece la liberali, doar acest partid este recunoscut din istorie ca fiind un partid format din tradatori si din fosti colaborationisti ai fostei securitati, cu , care ai au fraternizat din 44 pana in ziua de azi

 3. victorialiberalismului Says:

  Din pacate domnule Quinn Mascomb PNTCD la ora actuala e ca si inexistent.Domnul Irimescu a parasit acest partid mai mult datorita situatiei interne in care se afla. O grupare care-si desfasoara toata activitatea politica numai si numai prin tribunale nu mai poate fi considerata ca fiind partid politic. La ora actuala toata activitatea PNTCD se rezuma la certuri prin tribunale,la organizarea de asa-zise „congrese ale unificarii” de catre cele 3 grupari. Va spun ca foarte multi oameni din teritoriu au facut sau for face in viitor gestul domnului Irimescu.Oamenii sunt dezamagiti si demoralizati de acest haos fara sfarsit care are loc in partid la ora actuala. Trebuie sa va amintesc ca pana la alegeri este mai putin de un an iar PNTCD nici macar nu s-a obosit sa-si refaca reteaua electorala,sa caute candidati pentru alegeri. Partidul in ansamblul sau se afla intr-o ruina iar liderii in loc sa se ocupe cu punerea sa pe picioare mai tare il fragmenteaza

 4. Fanel Stefan Says:

  Cu ocazia SARBATORILOR DE IARNA si NASTEREA DOMNULUI doresc celor care gandesc in MORALA CRESTINA si in SPIRITUL TARANESC multa sanatate bucurie indeplinirea dorintilor sa fim mai buni mai iertatori sa ne iubim aproapele sa gandim *ROMANESTE**, iar in 2012 sa votam cu inma cu sufletu nu la comanda unor grupuri de interese**AM FOST SI SANTEM PARTIDUL CU CEA MAI MARE INCARCATURA POLITICA A ROMANIEI***ASA sa ne ajute DUMNEZEU LA MULTI ANI PNTCD LA MULTI Romania

 5. victorialiberalismului Says:

  Pavelescu: Instanţa a decis că sunt preşedintele PNŢCD
  Publicat acum
  o oră de D.C.
  PUBLICAT ÎNPNTCDCURTEA DE APEL BUCURESTIVICTOR CIORBEAAURELIAN PAVELESCU

  Aurelian Pavelescu a declarat pentru NewsIn că a câştigat miercuri, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul prin care i se contesta calitatea de preşedinte al PNŢCD.

  (…) eu rămân şi sunt singurul preşedinte al PNŢCD recunoscut de lege, celelalte procese deschise împotriva PNŢCD vor trebui să ţină cont de decizia Curţii de Apel. Calitatea mea de preşedinte al PNŢCD va fi transcrisă zilele următoare în Registrul partidelor politice.

  (…) tot ce a făcut Victor Ciorbea până acum în calitatea pe care şi-a arogat-o de preşedinte al PNŢCD urmează a fi anulată de instanţă. Acest proces înseamnă practic finalizarea tuturor proceselor care au avut loc până acum.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: