Gheorghe Ciuhandu deplînge moartea lui Ion Diaconescu şi cheamă facţiunile PNŢCD la unificare

Primarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu (PNŢCD) deplînge moartea fostului lider ţărănist, Ion Diaconescu şi cheamă la unificare toate facţiunile pentru refacerea unui Partid Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat unic şi puternic.

“A fost un om de o bunătate enormă, a fost un om foarte discret, foarte modest, a fost, în acelaşi timp, şi un mare caracter, un om altruist, care s-a gîndit, în primul rînd, la binele public şi abia apoi, probabil, şi la binele lui personal”, a declarat Ciuhandu, marţi seara, pentru AGERPRES.

Liderul ţărăniştilor timişeni a mai afirmat că moartea lui Ion Diaconescu este o pierdere grea atît pentru PNŢCD, cît şi pentru viaţa politică românească, pentru că Ion Diaconescu “a fost un om care a înţeles interesele acestei ţări pe care a servit-o întreaga lui viaţă”.

“Prin dispariţia sa, lasă un gol care greu, cred, că mai poate fi umplut în viaţa politică actuală din România. Sper ca cei din PNŢCD să-i înţeleagă testamentul, recomandarea pe care a făcut-o, ca să ne unim – şi aceasta a fost şi menirea Congresului PNŢCD din iunie. Cred că ar fi momentul potrivit faţă de memoria lui şi faţă de ceea ce a reprezentat, să reuşim să facem pasul acesta şi să revenim la unitatea care să ne permită, apoi, un accept în Parlamentul României şi participarea, după aceea, la viaţa politică românească”, a spus Gheorghe Ciuhandu.

Ion Diaconescu este cea de-a doua figură marcantă pe care PNŢCD o pierde, după Corneliu Coposu, iar liderul ţărăniştilor timişeni nu exclude posibilitatea ca acest eveniment trist să marcheze totuşi un moment de cotitură pozitivă în viaţa partidului.

“Este posibil ca după plecarea sa dintre noi, să devină un simbol puternic. Să nu uităm că şi moartea domnului Coposu, în 1995, a fost un imbold pentru Convenţia Democratică ce a triumfat în anul următor. Se poate ca prin moartea domnului Diaconescu lucrurile să evolueze în sensul unificării şi să priceapă toţi cei care pun la suflet soarta acestui partid că numai prin unire se poate face ceva şi să ne regăsim într-un partid unificat. Este şi un îndemn pe care eu îl adresez tuturor membrilor PNŢCD, simpatizanţilor, indiferent din ce facţiuni sînt, ca măcar în memoria lui Ion Diaconescu să încercăm să facem acest lucru. O unificare bazată pe valorile noastre, ale partidului, care înseamnă democraţie, dreptate socială, patriotism luminat, valorile democraţiei creştine. Ion Diaconescu şi-a dedicat întreaga viaţă acestui ideal”, a subliniat Gheorghe Ciuhandu.

Fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu a murit, marţi seara, la vîrsta de 94 de ani, au anunţat televiziunile de ştiri.

AGERPRES

Anunțuri

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: