Emil Constantinescu: Părăsind această lume, Ion Diaconescu va intra în Panteonul marilor personalităţi

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a declarat, marţi seară, pentru MEDIAFAX, că viaţa şi lupta lui Ion Diaconescu, calmul şi umorul său în cele mai grele clipe i-au fost un exemplu.

„Părăsind această lume, Ion Diaconescu va intra în Panteonul marilor personalităţi ale naţiei române. Fie ca viaţa şi lupta sa exemplară să deschidă o speranţă pentru depăşirea crizei morale a societăţii româneşti. Îi datorăm această recunoştiinţă. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus Emil Constantinescu, preşedintele României în perioada 1996-2000.

El a mai spus că Ion Diaconescu a fost un erou al rezistenţei anticomuniste din România şi din Europa de Est şi a devenit un simbol al cinstei şi al onoarei în politică pentru perioada de tranziţie postcomunistă.

„Fără înţelepciunea şi determinarea lui Ion Diaconescu nu ar fi fost posibilă unificarea opoziţiei politice şi civice democratice şi schimbarea cursului istoriei postdecembriste a României. Ion Diaconescu a fost un om de stat. În calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, 1996-2000, Ion Diaconescu a arătat ţinuta unui remarcabil om de stat în momentele luării unor decizii cruciale pentru istoria României. Viaţa şi lupta lui Ion Diaconescu, calmul şi umorul său în cele mai grele clipe au fost pentru mine un exemplu şi îi datorez o enormă recunoştiinţă”, a mai spus Constantinescu.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat marţi seară, la vârsta de 94 de ani.

Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie „C.C. Iliescu” Fundeni, din cauza cauza unor tulburări de ritm cardiac.

MEDIAFAX

 

Anunțuri

Etichete: ,

Un răspuns to “Emil Constantinescu: Părăsind această lume, Ion Diaconescu va intra în Panteonul marilor personalităţi”

  1. Calalb George Says:

    Dumnezeu sa-l odihneasca.Si taranistilor din diferite „aripi”sa le dea Dumnezeu mintea de pe urma.Sa nu lase Partidul sa moara !

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: