Exclusiv: Mesajul domnului Alexandru Herlea la aniversarea a 85 de ani de la crearea Partidului Naţional Ţărănesc

Aniversarea a 85 de ani de la crearea PNŢ ar putea fi (ar trebui să fie) un moment de reflecţie referitor la condiţia dramatică în care se află PNŢCD, condiţie care în ultimele zile pare a se deteriora din nou.

Singura atitudine posibilă şi corespunzatoare unei elementare deontologii, a respectării principilor şi a sacrificilor pe care marii noştri înaintaşi, începând cu Maniu şi Mihalache, au înţeles să le facă în interesul peren al poporului român, consistă în renunţarea definitivă la orice comportament sau atitudine politicianistă (la sforării şi combinaţii). Acestea nu sunt numai contrare tradiţiei şi luptei PNŢ-ului şi oricărei morale, dar s-au dovedit şi total neproductive, ducând partidul din impas în impas. Nu negocind orice alianţe, nu agăţându-ne de un partid sau altul, nu cerşind ajutorul lor, nu umilindu-ne şi acceptând compromisuri compromiţătoare, nu renunţând „temporar” la principii, nu făcându-ne frate cu dracul până trecem puntea, vom putea servi interesele României şi ale românilor.

Ţara noastră, în grelele momente de cumpănă pe care le traversează astăzi, are imperios nevoie de repere, de atitudini care să constituie referinţe, de simboluri care să se raporteze la identitatea şi spiritualitatea noastră naţionala. Simbolurile joacă un rol important în viaţa naţiunilor. Este inadmisibil ca în continuare să se evoce obligaţia succesului politic (intrarea în cursa electorală) abandonând pentru moment principii şi deontologie, în speranţa (evident iluzorie) că odată ajunşi în anumite poziţii, cu responsabilităţi, vom şti să ne arătăm muşchii şi să acţionăm cu eficienţă în promovarea moralei în politică. Nu putem să ne bizuim decât pe propriile noastre forţe şi trebuie să ştim să renunţăm la ambiţii pentru promovarea adevăratului interes naţional.

În politică nu ai decât adversari şi concurenţi şi aceştia din urmă nu te vor accepta decât în măsura în care găsesc un interes şi eşti destul de puternic şi ferm ca să te poţi impune. Cum, pentru moment, PNŢCD-ul nu este puternic trebuie să ştie să fie ferm în atitudini. Nici PDL şi nici PNL, iar PSD iese din discutie, nu ne vor respecta altfel. Să nu ne îmbătăm cu apă rece nici în privinţa PPE. Şi acesta are aceaşi atitudine cinică şi interesată, viziunea creştin-democrată şi abordările corespunzătoare au devenit total minoritare în cadrul acestei familii politice.

În memoria martirilor noştri avem datoria, obligaţia, să păstram vie flacăra moralităţii în politică. Dacă PNŢCD-ul nu o poate păstra ca partid avem datoria să o păstrăm într-un alt cadru, fie el şi fără o directă participare electorală. Nu facem nici un fel de serviciu PNŢCD-ului, dimpotrivă, acceptând orice compromis în idea de a nu-l lăsa să moară. Dacă nu putem acţiona ca partid pentru promovarea valorilor în care credem, consider că este de datoria noastră să lăsăm PNŢ-ul, acest mare partid al romanilor, cu gloria lui şi să nu-l mai folosim drept instrument al unor promovări personale.

Alexandru HERLEA

Anunțuri

Etichete: ,

4 răspunsuri to “Exclusiv: Mesajul domnului Alexandru Herlea la aniversarea a 85 de ani de la crearea Partidului Naţional Ţărănesc”

 1. stoicarodica2010 Says:

  Ca muritori de rand ne rupe inima tot ce se intampla negativ in tara.Sunt stapanita de exemplul moralitatii MS Regele Mihai care propovadueste fara ncetare iubirea si respectul intre romani.Sunt constienta ca MS reprezinta simbolul nostru national si un exemplu demn de urmat pentru fiecare roman ,indiferent de orientarea politica.
  Dragi si respectati taranisti,eroismul dv si al stramosilor dv este viu in memoria colectiva.Este inadmisibil ce au facut proprii taranisti cu PNCD.In cadrul dezastrului si al destructualizarii s-a pomenit des numele dlui :Milut,,Pavelescu,Orasel,V Lupu,Vasle Radu..
  Incredibil oameni in toata firea ,pe deplin maturi,cu studii universitare!.Daca ar da ochii cu raposatul martir Iuliu Maniu ,.Mihalache cel cinstit si drept,cu segnorul C.Coposu ce ar spune si ce ar face?.Ar intra in pamant de rusine?Cum au putut lasa un partid istoric sa se naruie?
  Tineri taranisti!Nimic sa nu va impidice!Cauza taranistilor este dreapta si morala!Implicati-va!Aduceti PNTCD acolo unde ii este locul:pe cele mai inalte culmi!Inainte!”

 2. Calalb George Says:

  Raspuns Doamnei Rodica Stoica Numai cei din „aripa” Lupu , Pavelescu ,Orasel , Milut , l-au lasat sa moara ?

 3. Fanel Fanelz Says:

  E normal Fratilor sa luam atitudine fata de unii care am crezut in ei si acu ne dezbina, ma refer la lupu…. despre ceilanti nici nu mai vorbesc*Ma bucur DOAMNA STOICAN de atitudinea pe care o luati e foarte bine sa ne auda TARA ca nu am murit ca Partid .Romani nu va amagiti si in 2012, la alegeri, votati cu constinta nu pentr-u interese ci pentr-u viitorul generatilor noastre ca sa existam ca NATIUNE civilizata si crestina **Atunci nu vom mai fi aratati cu degetu in Europa si in LUME

 4. stoicarodica2010 Says:

  Ce a fost a trecut, Important este ce face si va face fiecare taranist de acum incolo.Fiti atenti la relatiile pe care le creati.Adunati-va strans tinerii cinstiti si capabili din tata si din afara,Pana acum nu ati avut un tel cunoscut si de public.Acum aveti si am aflat si noi .Reabiltati Monarhia Constitutionala conform documentelor vremii.Adevarul este cea mai buna minciuna.Puneti in valoare valorile reale.ale tatii.Nu paraduiti diaspora!
  Cu totii sa participam si sa ne bucuram la aniversarea a 90 de ani a MS Regele Mihai!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: