Adunarea Generală a Asociaţiei 21 Decembrie 1989 a aprobat încheierea protocolului cu PNŢCD aripa Ciorbea

Adunarea Generală a Asociaţiei “21 Decembrie 1989” a aprobat, sâmbătă, încheierea protocolului cu PNŢCD aripa Victor Ciorbea în vederea constituirii polului “Calea Dreaptă”, documentul urmând a fi semnat săptămâna viitoare.

Liderul Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş, a afirmat, într-o conferinţă de presă, că organizaţia a mai avut o colaborare cu PNŢCD, respectiv Convenţia Democrată, şi în perioada 1992 – 2000, iar în ultimii ani a dorit refacerea acestei legături, dar nu a mai avut cu cine pentru că la conducerea PNŢCD nu a mai găsit partener de dialog.

“Există foarte multe asemănări şi legături aş spune ombilicale între PNŢCD şi Asociaţia 21 Decembrie, ambele se preocupă de apărarea valorilor naţionale. Idealurile noastre menţinute şi în perioada terorii comuniste i-au scos, de fapt, pe revoluţionari în stradă’, a declarat şi Victor Ciorbea, care a ţinut şi să îşi ceară scuze membrilor Asociaţiei că în perioada guvernării sale nu a reuşit să facă nimic pentru revoluţionari.

Potrivit celor doi lideri, în documentul respectiv sunt incluse continuarea luptei pentru lustraţie, continuarea demersurilor, inclusiv la CEDO, pentru obţinerea drepturilor de despăgubire pentru deţinuţii politici din perioada regimului comunist, “aflarea adevărului despre Revoluţia din decembrie 1989”, apărarea drepturilor revoluţionarilor.

Întrebat dacă PNŢCD şi polul Calea Dreaptă în care se doreşte regruparea şi a altor organizaţii ale societăţii civile ar putea intra într-o alianţă electorală cu PDL, Victor Ciorbea a spus că se vor face alianţe numai cu partide de dreapta. “Nu vrem să mai amestecăm stânga cu dreapta”, a spus Ciorbea. De asemenea, Mărieş şi-a exprimat speranţa că, “în două luni”, alături de polul “Calea Dreaptă” va fi şi PNL.

Victor Ciorbea şi-a manifestat speranţa că, după ce Tribunalul Bucureşti a validat pe 8 septembrie legalitatea congresului PNŢCD din 18 iunie în care a fost ales preşedinte al formaţiunii, decizia va fi confirmată în cel mult o lună şi de Curtea de Apel Bucureşti şi se va pune capăt “aripilor şi aripioarelor” din partid.

AGERPRES

Reclame

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: