PNŢCD: Întâlnire informală Wilfried Martens – Victor Ciorbea

În seara zilei de 22 septembrie domnul Victor Ciorbea, preşedinte al PNŢCD a avut o întâlnire cu dl. Wilfried Martens, preşedinte al Partidului Popular European (PPE).

La întâlnire au participat şi alţi colaboratori ai domnului Martens, care l-au însoţit în deplasarea domniei sale prin România.

În cadrul discuţiei au fost abordate aspecte politice, organizatorice şi juridice referitoare la situaţia din PNŢCD.

S-au evidenţiat paşii făcuţi în ultimul timp pentru clarificarea contextului din PNŢCD, mai ales în urma Congresului Extraordinar de Unificare al PNŢCD din 18 iunie, recunoscut de Tribunalul Bucureşti, Secţia a 4-a Civilă, prin Hotărârea nr.21/ P/ 2011.

Aceasta a recunoscut Congresul din 18 iunie a.c. şi a dispus înregistrarea în Registrul Partidelor Politice a noului BNC ales la forul suprem al PNŢCD.

Domnul Martens a fost încântat să primească salutul doamnelor Flavia Bălescu, Rodica Coposu, Doina Cornea, ca şi al preşedintelui de Onoare al PNŢCD, dl. Ion Diaconescu şi al Academicianului Gabriel Ţepelea.

Departamentul de Comunicare al PNŢCD

Reclame

17 răspunsuri to “PNŢCD: Întâlnire informală Wilfried Martens – Victor Ciorbea”

 1. Catalin Avramescu Says:

  Protestez in mod oficial impotriva barlogului si a faptului ca publica informatii neverificate. Este a doua oara cand se intampla, a treia oara voi scoate barlogul de pe toate listele mele. Tribunalul NU a dispus inregistrarea in registrul partidelor a congresului lui Ciorbea, si chiar daca ar fi dispus asta, nu era posibil pentru ca decizia nu este definitiva. De asemenea, se lasa falsa impresie ca domnul Martens l-ar fi recunoscut pe Ciorbea ca presedinte PNTCD, ceea ce nu este adevarat. Inca un comunicat ca asta publicat, plin de informatii false neverificate, si incetez orice colaborare cu tine.

 2. Catalin Avramescu Says:

  Respinge ca nefondată, cererea de repunere pe rol a cauzei, formulată de către intervenientul în nume propriu PNŢCD – prin domnul Aurelian Pavelescu. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a domnului Aurelian Pavelescu, în calitate de reprezentant al intervenientului în nume propriu PNŢCD – reprezentat de Aurelian Pavelescu. Admite cererea formulată de petentul PNŢCD – reprezentat de domnul Victor Ciorbea. Ia act de modificarea componenţei Biroului Naţional de Conducere al PNŢCD de către Congresul Extraordinar de reunificare al PNŢCD care a avut loc la Bucureşti, Palatul Parlamentului la data de 18.06.2011 şi de modificarea statutului PNŢCD. Respinge pe fond cererea de intervenţie în interes propriu formulată de PNŢCD – prin domnul Aurelian Pavelescu. Dispune comunicarea prezentei hotărâri, în vederea exercitării căii de atac, numiţilor Partidul Solidarităţii Democratice pentru Şanse Egale şi o Societate mai Bună, Maria Alexandrescu, Toader Vasile, Lucian Orăşel, Eugen Romulus Moiescu, Aura Speranţa Ungureanu şi Vaida Coteanu Cristian. Cu drept de contestaţie în temen de 5 zile de la comunicare la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 08.09.2011

  http://www.tmb.ro/dosare_ecris.php?id_dosar=300000000429449

  Unde scrie ca se dispune inscrierea in registrul partidelor? Vreau un raspuns de la tine, barlogule, nu ma intereseaza pozitia celui care a scris comunicatul.

 3. victorialiberalismului Says:

  Ho mai disperatilor de moisti ce sunteti.Vad ca voi cu totii negati infrangerea pe care ati suferito pe 21 septembrie.Eu zic sa va recunoasteti odata infrangerea si s-o mai terminati cu aiurelile pe care le tot debitati in ultima vreme.Tribunalul a hotarat ca V.Ciorbea este adevaratul conducator al PNTCD si asa vor sta lucrurile pana cand Curtea de Apel va da la randul sau un verdict in acest caz.Eu zic sa nu va mai luati dupa prostiile pe care le tot debiteaza D.Veres ca va induce pe toti in eroare.

 4. Catalin Avramescu Says:

  Daca va e asa drag Ciorbea, vi-l dam voua in PNL. Ati incercat sa puneti mana pe PNTCD, dar de noi nu treceti!

 5. victorialiberalismului Says:

  Dar nici nu e nevoie sa trecem de voi fiindca voi deja nu mai existati.Conform sentintei Curtii de Apel gruparea Moiescu a fost desfiintata in mod definitiv.Eu nu stiu ce v-o fi bagand in cap D.Veres dar va pot spune ca va prosteste la greu.Vad ca el incearca sa induca ideea ca singura problema ce o are gruparea Moiescu e lipsa unei virguli la incheierea sentintei de la Tribunal si ca problema va fi rezolvata cat mai repede.Aceasta cred ca-i cea mai penibila explicatie pe care am auzit-o vreodata.In loc sa-si asume infrangerea ca un barbat domnul Veres ofera tot felul de explicatii jenante,incercand astfel sa ascunda crudul adevar;acela ca gruparea din care face parte e considerata ca fiind ilegala.Voi ar trebui sa nu mai credeti in spusele domnului Veres si sa plecati cat mai repede de langa Moiescu fiindca altfel nu veti mai intra in veci pe scena politica.La ora actuala singurele grupari care se mai lupta pentru suprematia in PNTCD sunt cele ale lui Ciorbea si Pavelescu. Voi nu mai contati in aceasta lupta.

 6. Catalin Avramescu Says:

  Suntem singura grupare cu sanse reale de a fi recunoscuta de tribunal, de asta suntem loviti din toate partile. Asta nu o spune domnul Veres, asta o spun eu care am urmarit procesele PNTCD si am fost in sala de tribunal la judecarea cauzei. Relansarea PNTCD pe scena politica romaneasca se poate face doar sub presedentia lui Eugen Moiescu, noi suntem ultima baricada a taranistilor.

 7. victorialiberalismului Says:

  Da eu pur si simplu nu stiu de ce va certati atata cu cei din gruparea Pavelescu.Doar amandoua gruparile vor acelasi lucru,adica sa vanda PNTCD-ul catre PDL-UNPR.Sau va certati pe cine va fi beneficiarul acestei tranzactii,ori voi ori oamenii lui Pavelescu.Nu stiu de ce nu va impacati,doar aveti aceleasi scopuri.

 8. Catalin Avramescu Says:

  PNTCD Moiescu nu va vinde niciodata partidul PDL-ului, insa nu il va vinde nici PSD-ului. Este nefiresc sa fim acuzati tocmai de cei care s-au vandut deja uneia din parti. PNTCD nu trebuie sa intre in acest joc: pro sau anti PDL prin care clasa politica se polarizeaza iar partidele mici vor disparea (inclusiv PNL). Nu putem exclude o colaborare electorala cu PDL, pentru ca sunt colegii nostri din PPE, dar numai daca vor accepta conditiile noastre de moralitate si competenta, adica daca vor incepe sa se reformeze.

 9. victorialiberalismului Says:

  Daca PDL s-ar fi reformat atunci si PNL s-ar fi aliat cu el.Numai ca pedeleul actual este complet nefrecventabil.Coruptia si incompetenta sunt la cote inalte in acel partid.In plus,mai sunt aliati si cu o adunatura de ratati politici (uneperistii) care nu au in gand altceva decat furatul.Eu nu inteleg ce fel de Miscare Populara poate fi cea in care sunt introduse partide ca UNPR,PP sau PNG.Primul partid s-a proclamat ca fiind de stanga iar celelalte doua sunt formatiuni populiste. Spuneati ca USL nu are coeziune ideologica,ca este o struto-camila,dar ce fel de coeziune ideologica poate avea o alianta intre PDL si partidele de mai sus?

 10. Catalin Avramescu Says:

  Nu imi amintesc ca PNL sa fi pus conditii in negocierile cu PDL, altele decat postul de premier. De altfel si negocierile cu PSD s-au derulat in aceeasi nota: candidatul comun la presedentie sa fie Antonescu iar pe listele electorale sa fie paritate. Din pacate DOAR acestea sunt conditiile de care s-a interesat PNL.

  Nu putem accepta sa ne aliem cu PDL prin aripa Pavelescu, adica prin Milut. Acesta a mai negociat odata cu PDL si a iesit un dezastru total pentru PNTCD, adica partidul nu a castigat absolut nimic. Cu acea ocazie, PNTCD nu a impus nici un fel de conditii de reformare pentru PDL. Ce garantii avem ca de data asta Milut va reusi sa negocieze mai bine? Nici una.

 11. Catalin Avramescu Says:

  Milut tine in jurul sau o mica gasca de fripturisti pe care ii plateste pentru ca sa stea pe scaunele din sediul central si sa mimeze activitatea. Nu putem accepta ca acesti oameni sa aiba functii de conducere in PNTCD. Milut nu a investit niciodata in mod serios in partid, a reparat de mantuiala corpul A din sediul central si in cativa ani a ajuns sa arate jalnic. Corpul B a fost lasat in paragina. Milut NU are bani ca sa sustina un partid national. Organizatiile judetene, de sector, de tineret sau femei NU au avut buget niciodata pe vremea lui Milut. Ce platea Milut era factura la utilitati si chiria sediului. A, si ca sa nu uit, cate o masa pentru membri cand mai organiza cate un CNC. Partidul ar fi avut nevoie de vreo 10-20 de investitori precum Milut, insa nu aveau loc de el. Pentru o bucata de friptura pe care o dadea, Milut vroia si vrea sa controleze tot in partid. Aripa Pavelescu este in acest moment cea mai putreda aripa PNTCD.

 12. victorialiberalismului Says:

  Si sa nu uitam un lucru,de cand a venit Pavelescu la conducere PNTCD nu mai are nici macar o pagina de net prin care sa comunice cu restul lumii.A reusit performanta sa desfiinteze site-ul http://WWW.PNTCD.RO,care exista inca din 1998.Practic a distrus orice mijloc de comunicare cu lumea exterioara.Numai ca nici gruparea lui Moiescu nu sta mai bine la capitolul comunicare.Nici voi nu aveti un site iar la TV sau in presa nu apareti deloc.Trebuie sa recunoasteti ca la acest capitol gruparea Ciorbea v-a intrecut cu mult.Ei au deja cateva bloguri prin care isi transmit mesajul iar V.Ciorbea apare destul de des la posturile de televiziune.Daca moiescu se considera a fi adevaratul reprezentant al PNTCD atunci de ce nu-si sustine cauza la posturile TV sau in presa?In acest moment cea mai mare parte a oamenilor ce inca mai stiu de PNTCD cred ca Ciorbea este conducatorul partidului.Marea majoritate a lor nici macar n-au auzit de Moiescu,de fapt pana si Pavelescu sau Milut sunt mai cunoscuti decat el.Daca Moiescu vrea sa se impuna ar trebui sa nu mai stea atata in SUA,ca un partid nu se conduce din strainatate;sa vina in Romania si sa-si faca mai multa publicitate prin intermediul mijloacelor de comunicare in masa.Sa-si faca si el cunoscute romanilor ideile si intentiile sale.Atunci ar avea o sansa.Dar daca el va sta in continuare izolat atunci nu va castga nicio lupta.

 13. victorialiberalismului Says:

  In privinta negocierii lui Milut cu pedelistii aveti dreptate.De fapt eu nu stiu ce fel de negocieri a condus el fiindca PNTCD n-a castigat absolut nimic in teritoriu de pe urma lor.Nici pe Milut dar nici pe Pavelescu nu-i intereseaza deloc de partid.Ei daca prind doua locuri de parlamentari finalizeaza orice fel de negocieri.Nu-i intereseaza de moralitate sau de cinste.S-ar alia si cu PP daca si-ar atinge scopurile.Sa stiti ca initial Pavelescu vroia sa mearga in USL numai ca cei de acolo l-au respins fiindca n-au deloc incredere in el.De aceea s-a orientat ulterior spre pedelisti.Daca Antonescu s-au Ponta i-ar fi dat OK-ul acum ar fi fost si el in USL.
  Eu zic ca cea mai buna solutie pentru PNTCD ar fi sa coaguleze in jurul sau o miscare populara autentica,formata in special din elemente din societatea civila,cu ajutorul carora sa poata depasi pragul electoral si sa intre in parlament.Numai ca acest lucru nu se poate face stand in SUA,ci venind in tara.

 14. Catalin Avramescu Says:

  Pavelescu are decizii in alte procese, in nume personal, prin care urmeaza sa fie executat silit cu sute de mii de euro. Se tine cu dintii de PNTCD doar pentru ca ii trebuie o moneda de schimb pentru datoriile sale. Domnul Ciorbea are averea blocata datorita unor neregularitati din perioada cand a activat in miscarea sindicala. De unde vor avea bani acesti oameni ca sa relanseze PNTCD? Partidul are nevoie de milioane de euro ca sa isi revina, Milut a fost presedinte atatia ani, dar nu a bagat in partid nici macar un singur milion de euro. Si datorita acestui aspect, singura sansa reala pentru ca PNTCD sa redevina partid parlamentar o reprezinta Moiescu, un om de afaceri prosper care poate si doreste sa aduca si alti finantatori importanti in partid. Ciorbea apare la TV de cateva luni ca presedinte PNTCD, a crescut partidul in sondaje? Deloc. Poate sa stea 24/7 la televiziuni, daca PNTCD ramane la 1-2%, inseamna ca nu face nimic pentru partid. Cand domnul Moiescu va incepe o campanie de promovare, atunci se vor vedea si rezultate in sondajele de opinie.

 15. victorialiberalismului Says:

  E greu ca PNTCD sa sara de 1-2% in contextul in care este impartit in 3 grupari care se sfasie intre ele asa tare.Practic partidul este complet lipsit de o organizare in teritoriu.In afara de vreo cateva filiale din Transilvania,PNTCD nu exista deloc la nivelul tarii.In multe judete nici macar nu au un sediu,ori fara o buna organizare la nivelul teritoriului partidul nu are cum sa sara de acele procente.Iar la nivelul teritoriului haosul este permanentizat de existenta a 3 conduceri de partid.Oamenii de acolo nici nu mai stiu in fata cui sa raspunda,nici nu-si mai cunosc adevaratii sefi.Cat timp vor dura aceste procese partidul va fi blocat si nu va putea depune liste la alegerile viitoare,ceea ce-i va face pe multi sa paraseasca PNTCD-ul.Eu stiu ca multi oameni ar dori sa se inscrie in acest partid numai ca haosul de la varf ii impiedica sa faca acest pas.Si nici oamenii cu bani nu vor intra in partid pana cand situatia juridica a acestuia nu se va clarifica.
  PS:Si de unde stiti dumneavoastra ca V.Ciorbea ar vrea sa bage partidul in USL?Din cate am inteles el doreste sa coaguleze o miscare de dreapta in jurul PNTCD si sa participe cu aceasta la alegeri.N-a pomenit nicio clipa de vreo alianta cu USL.

 16. Catalin Avramescu Says:

  Ciorbea nu vrea sa intre in USL, dar sunt cativa taranisti in tabara lui care sunt fanatici USL si il imping de la spate. Voi insa, liberalii, sunteti acolo si nu ne vom alia cu voi cat timp ramaneti acolo. Miscarea de dreapta din jurul PNTCD este gandita ca o noua conventie democratica prin care Ciorbea sa stranga voturi in ciuda faptului ca este extrem de nepopular printre romani. Nu va tine.

  Pentru ca sa nu fiu acuzat ca prezint informatii false, la judecatoria sector 5, dosar nr. 17267/302/2011:

  Pavelescu Aurelian : Debitor

  Solutie: Admite în parte cererea. Încuviinţează, prin toate formele de executare, executarea silită pe raza sectorului 5, în baza titlului executoriu reprezentat de contractul de construire locuinte
  autentificat sub nr.3052/18.07.2008 până la concurenţa sumei de 264.801 euro. Respinge restul cererii, ca neîntemeiată. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Pronunţatăîn şedinţă publică, azi 21.09.2011.

  http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=302&d=MzAyMDAwMDAwMDAxMzk0MTA*

 17. victorialiberalismului Says:

  Da,Pavelescu vad ca are multe probleme cu legea.Poate de aceea tot cauta sa se lipeasca de alte partide folosind brandul PNTCD.Cat despre Ciorbea,el in nici un caz nu se va alia cu un partid care exceleaza in coruptie si incompetenta precum e pedeleul.Cat despre o alianta cu USL,ea s-ar putea face doar daca aceasta alianta il va sustine pe G.Ciuhandu pentru un nou mandat la primaria Timisoarei.Aceasta cred ca este conditia esentiala pusa de oamenii din jurul lui V.Ciorbea.Normal USL ar fi putut merge pe aceasta idee,numai ca si ei au un candidat redutabil la acea primarie,in persoana lui N.Robu,rectorul universitatii din Timisoara.Acesta a cam inceput sa-l depaseasca pe Ciuhandu in sondaje,pe fondul unei dezamagiri din ce in ce mai mare a timisorenilor fata de modul in care el administreaza orasul.Cat timp Ciuhandu nu va primi sprijinul USL la primarie nici gruparea lui Ciorbea nu se va duce acolo.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: