Vasile Lupu, ales la şefia PNŢCD, îşi propune revenirea la monarhia constituţională

Vasile Lupu, care l-a înlocuit sâmbătă pe Aurelian Pavelescu în funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, a declarat după alegerea sa că îşi doreşte restabilirea adevărului privind monarhia constituţională şi revenirea la această formă de guvernământ.

În moţiunea prezentată în faţa delegaţilor la Congresul extraordinar al formaţiunii, Vasile Lupu îşi propune, printre altele, găsirea căilor de reunificare a partidului, responsabilizarea judecătorilor, finanţarea corespunzătoare în domeniile sănătăţii şi învăţământului, stabilitatea unei legislaţii în mediul de afaceri, finalizarea proceselor pentru restituirea bunurilor imobiliare confiscate de comunism, acordarea de despăgubiri victimelor neocomunismului, finalizarea restituirii bunurilor aparţinând cultelor bisericeşti.

”Din evidenţa mea, bunuri de cel puţin 10 miliarde de euro aşteaptă să fie restituite. Peste 400.000 de familii aşteaptă restituirea proprietăţii. Asta înseamnă 16% din votanţi. (…) Văd partidul într-un moment foarte critic, cum critic este şi momentul prin care trece ţara: foşti demnitari ai partidului îşi irosesc energiile în bătălii pentru şefii, intrigii, dezinformări. Nu ştiu cât este demenţă, cât activitate dirijată. Un partid nu poate funcţiona decât pe baza unor reguli, nu poate fi partid o adunare, oricât de mare, fără un statut, pentru că structura unui partid este prefigurarea guvernării ce va să vină. Dacă în partid nu-ţi poţi ţine cuvântul, atunci nici în administraţie, guvern, Parlament nu-ţi vei putea reprezenta cu cinste ţara”, a apreciat Vasile Lupu.

El a ţinut să precizeze că a acceptat să candideze la şefia PNŢCD în speranţa că va reuşi să ”stabilizeze” partidul şi a susţinut că gruparea Ciorbea, Ciuhandu, Sârbu timp de 11 ani a blocat orice iniţiativă de relansare a PNŢCD.

”Am acceptat această candidatură în speranţa că voi reuşi să stabilizez partidul, să restabilim linia înaintaşilor, să punem partidul în slujba ţării. Nu mă interesează nici o demnitate în stat. Nu am averi de apărat, nu am de gând să rămân în politică pentru a aduna averi. Am ieşit cu mai puţine bunuri decât am intrat după opt ani de parlamentarism. Din acest punct de vedere nu mă puteţi suspecta. Grav este că nici după 20 de ani nu putem impune adevărul despre PNŢCD”, a afirmat Lupu.

El a anunţat că în cazul în care va fi contestat la şefia partidului de gruparea Ciorbea, ”îşi va pune în joc centura”, precum luptătorii.

”Dacă ne contestă ceilalţi, îi invit oricând la o dezbatere de idei pe problemele ţării. Dacă cineva îmi va contesta locul dobândit prin votul dvs., precum campionul mondial îmi pun în joc oricând centura, numai dacă am în faţa cui. Această perioadă de degringoladă trebuie să o depăşim”, a subliniat preşedintele nou ales al partidului.

În final, el i-a asigurat pe delegaţi de ”o invazie” de membri noi şi vechi şi le-a cerut celor prezenţi unitate.

”Orice replică la atacurile demenţiale, la atacurile unor rătăciţi să înceteze. Să îngropăm securea războiului şi vom găsi unitatea. Vă asigur de o invazie de membri noi şi vechi în PNŢCD”, a spus noul preşedinte al PNŢCD.

Deşi o parte din cei prezenţi au cerut în cadrul lucrărilor Congresului „pedepsirea” lui Victor Ciorbea şi a lui Gheorghe Ciuhandu şi excluderea acestora din partid, Vasile Lupu a refuzat, precizând că acest lucru se va discuta în perioada următoare în comisia de disciplină a partidului.

AGERPRES

Anunțuri

Etichete: , , ,


%d blogeri au apreciat asta: