Peste 700 de delegaţi din ţară la Congresul PNŢCD; Vasile Lupu, principalul candidat la şefia PNŢCD

Peste 700 de delegaţi din toată ţara participă sâmbătă, la Palatul Parlamentului, la cel de-al VII-lea Congres extraordinar al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat (PNŢCD) condus de Aurelian Pavelescu, unde va fi ales un nou preşedinte al formaţiunii.

În deschiderea lucrărilor, fostul preşedinte Petre Constantin Miluţ a subliniat importanţa revenirii partidului pe scena politică şi a pledat pentru concentrarea spre unitate, coagulare şi „mai puţin spre sălile de judecată”.

Miluţ a apreciat că este nevoie ca partidul să-şi găsească aliaţi, dar a precizat că aceştia trebuie să creadă în proiectele PNŢCD.

„Ne aşteaptă o perioadă foarte importantă. Este important să ne jucăm rolul în Parlamentul României, este ţelul partidului nostru să candidăm şi să câştigăm. (…) În ultimii trei ani au fost multe încercări de destabilizare a PNŢCD. Dar dvs. sunteţi o garanţie pentru cei care cred şi speră că PNŢCD va reveni pe scena politică. Cred că PNŢCD are viaţă şi viitor şi oricât ar încerca alţii să-l trimită în trecut, în istorie, fără trecut şi viitor nu vor reuşi. În opinia mea, dacă ne vom concentra mai mult spre coagulare, unitate şi mai puţin spre sălile de judecată vom izbândi. Să privim înainte şi rolul nostru va fi mai important. Trebuie să construim pe zona de centru-dreapta în România, să dăm un viitor tinerilor. Este important să nu încercăm să ne găsim aliaţi de conjunctură, ci aliaţi care cred în proiectele noastre, să construim o Românie prosperă şi europeană”, a spus fostul preşedinte ţărănist.

El şi-a exprimat convingerea că moţiunea lui Vasile Lupu va fi susţinută de cei prezenţi şi a apreciat că acesta va obţine un vot covârşitor.

„Proprietatea privată în România a adus-o PNŢCD. Aceste lucruri nu se pot confisca iar viitorul preşedinte merită această răsplată pentru efortul şi direcţia de la care niciodată nu s-a abătut”, a afirmat Miluţ.

Prezent la congres, Marian Munteanu a pledat şi el pentru unitatea partidului şi şi-a exprimat convingerea că noua conducere care va fi aleasă în cursul zilei va reuşi să facă o echipă unitară, pentru ca PNŢCD să-şi ocupe locul care i se cuvine în viaţa politică.

„Sunt convins că PNŢCD va juca un rol în relansarea economică a României. România nu a arătat traseul pe care poate merge şi şansele pe care le poate avea. Dacă veţi reuşi să faceţi o echipă unitară, foarte curând PNŢCD va reocupa locul care i se cuvine în viaţa politică şi va contribui la refacerea unei Românii pentru viitor”, a apreciat Munteanu.

În discursul susţinut în faţa delegaţilor la congres, preşedintele formaţiunii, Aurelian Pavelescu, a criticat acţiunile de fragmentare a partidului, subliniind că acesta „nu a fost proprietatea nimănui şi nu va fi niciodată”.

În context, el a reamintit „luptele care s-au dat şi se dau” pentru şefia partidului, de-a lungul timpului, de Radu Sârbu, Victor Ciorbea, Gheorghe Ciuhandu.

Aurelian Pavelescu a fost ales preşedinte al acestei formaţiuni la Congresul extraordinar al PNŢCD din 17 iulie 2010, în urma demisiei lui Marian Miluţ.

AGERPRES

Reclame

Etichete: ,


%d blogeri au apreciat asta: