Victor Ciorbea (PNŢCD): Este obligatoriu să redevenim partid parlamentar

Preşedintele PNŢCD, Victor Ciorbea, a declarat, marţi, că ţinta partidului său este ca la viitoarele alegeri să acceadă în parlament, după 12 ani de absenţă.

‘Din punctul nostru de vedere este obligatoriu ca PNŢCD să fie partid parlamentar din toamna anului viitor, după 12 ani de extraparlamentarism. Este clar că partidul trebuie să-şi reia locul cuvenit în Parlamentul României. Ţinta noastră este de a redeveni partid parlamentar’, a subliniat Victor Ciorbea.
El a spus că, deocamdată, PNŢCD doreşte să coalizeze în jurul său societatea civilă într-o formulă politico-civică denumită ‘Calea dreaptă’, dar n-a exclus nici varianta unor negocieri cu partidele politice.

‘Noi am optat pentru formula aceasta, Calea dreaptă, tocmai având în vedere dificultăţile. Vom vedea cum şi cât de repede se dezvoltă acest proiect şi în funcţie de rezultate vom lua la nivelul comitetului naţional de conducere decizia adecvată. (…) La momentul potrivit vom face analiza, vom vedea cum stăm şi în plan de sondaje, dar şi în plan organizatoric şi sub toate aspectele şi vom lua decizia dacă mergem înainte pe această linie pe care am pornit, Calea dreaptă, sau va trebui să ne repoziţionăm într-o formă sau alta, mai ales în contextul în care e posibil şi probabil ca aceste alegeri să aibă loc cumulat, să se desfăşoare ambele în toamna anului viitor’, a menţionat preşedintele PNŢCD.

Victor Ciorbea a mai spus că societatea românească are nevoie de o reformă morală, în special clasa politică, şi că PNŢCD propune ieşirea din ‘mocirla’ actuală prin valorile şi principiile pe care le promovează şi prin personalităţile pe care le-a avut şi le are.

AGERPRES

Anunțuri

Etichete: ,


%d blogeri au apreciat asta: