PNŢCD – Poziţie Daniel Vereş, reprezentant aripa Moiescu

Sunt convins că mulţi se întreabă dacă ne sperie decizia de ieri a unui judecător inconştient, dacă vom putea să remontăm în favoarea noastră. Ei bine, nu suntem îngrijoraţi decât de modul în care se face justiţie în această ţară şi, pe alocuri, de problemele cu capul ale unora care şi azi se văd preşedinţi ai partidului. Cine citeşte încheierea de ieri, poate vedea cu uşurinţă cât de sârguincios s-a lucrat pentru propăşirea speciei Demolatorus ciorbianus şi cât de uşor se fac aranjamentele în această ţară. Dar, destul cu “invidia”, să trecem la angajamente.

Mă adresez acum celor care visează să conducă partidul, fie prin decizii strâmbe ale justiţiei, fie prin “congrese” organizate cu autocare pline cu oameni de pe stradă. Domnilor, rien ne va plus! Urmează ca justiţia să se pronunţe drept, de această dată, iar noi să vă lipsim de grijile cauzate de lupta politică pentru aducerea PNŢCD în atenţia electoratului. Reţineţi: urmează data de 21 septembrie, mai sunt doar 12 zile. Ce speraţi să ne oprească? O nouă amânare? Eu cred că nu va mai fi posibilă, dar şi dacă va fi, până la urmă tot se va pronunţa decizia firească.

Încerc un exerciţiu de imaginaţie şi vă aduc în discuţie cazul în care Ciorbea va conduce partidul în alegerile de la anul. Ce credeţi că se va întâmpla? Se va întâmpla o asociere a brandului PNŢCD cu USL-ul, în schimbul unor avantaje personale pentru Ciorbea şi alţi 3-4 acoliţi. Va putea trece partidul de pragul electoral, în cazul în care va fi păstrat acest prag? Eu cred că nu, şi mă bazez pe ceea ce am învăţat de la cei mai buni profesori din această ţară, pe calculele marketingului politic şi electoral. Pentru electorat, spun specialiştii, Victor Ciorbea naşte un orizont negativ de aşteptare, el este asociat cu o guvernare nereuşită, demonizată. La ce să ne aşteptăm? La nimic bun, poate la un 2%. Pavelescu? El nu există în niciun fel de calcule electorale. Moiescu? Un necunoscut care are la dispoziţie un an pentru a demonstra că poate, şi poate. Trebuie luate în calcul, în cazul celui din urmă, toate calităţile personale precum şi relaţiile de colaborare şi respect avute cu ceilalţi lideri politici.

Duminică vom discuta cu cei prezenţi la CNC, toate aspectele importante pentru viitorul partidului. Nu ţinem neapărat să umplem sala cu oameni din afara forului de conducere, şi de aceea vom lua decizii aşa cum spune la statut. Este un test pentru a vedea cine ne este alături şi cine joacă la mai multe capete. Nu de alta, dar urmează curăţenia de toamnă…

Vă salut şi vă aştept duminică!

Daniel Vereş, 9 septembrie 2011

 

Anunțuri

Etichete: ,


%d blogeri au apreciat asta: