PNŢCD – Parcul Corneliu Coposu a fost inaugurat la Iaşi

Autoritatile iesene au inaugurat la sfarsitul saptamanii trecute un parc in municipiu, situat in zona Rapa Galbena, care a primit numele lui Corneliu Coposu, fost presedinte al Partidului National Taranesc Crestin si Democrat (PNTCD), decedat in urma cu 16 ani.

La eveniment au fost prezente atat oficialitati locale si judetene, cat si reprezentanti ai formatiunii politice de la nivel central si judetean, printre acestia numarandu-se Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, Vasile Lupu, presedintele Comitetului National de Coordonare, si Marian Milut, fostul presedinte al partidului. „Ar fi un regret ca ne-am dezmembrat, dar eu ma simt inca membru al celui mai important partid din istoria Romaniei.

Partidele vin si trec, dar popoarele raman. Am trait in PNTCD perioada guvernarii Conventiei Democrate. Incepand cu Corneliu Coposu s-au deschis portile spre Europa. Atunci s-au stabilit jaloanele revenirii la normalitate. Acum trebuia sa stim tot adevarul despre perioada comunista, pana acum trebuiau sa raspunda cei vinovati de ceea ce s-a intamplat in acele vremuri. Munca lui Corneliu Coposu trebuie dusa pana la capat”, a spus Vasile Lupu.

In mijlocul parcului a fost amplasat un bust al lui Corneliu Coposu, care a fost adus de la fostul sediu al partidului, de pe Cuza- Voda. „Corneliu Coposu a fost mai mult decat un om politic. Dincolo de toate, a fost un lider spiritual al tuturor romanilor. Aceasta dimensiune spirituala si culturala il asaza pe Corneliu Coposu mai presus de toti oamenii politici de dupa 1990 si-l include in marea lista a oamenilor politici care s-au luptat pentru binele acestei tari, alaturi de Iulia Maniu sau de Bratieni”, a precizat Aurelian Pavelescu.

Preluat din Bună Ziua Iaşi

 

Reclame

Etichete: ,

Un răspuns to “PNŢCD – Parcul Corneliu Coposu a fost inaugurat la Iaşi”

  1. Roxana Iordache Says:

    Coposu e de vină! Că n-a fost nemuritor. Am mai spus-o. Acum, se răsuceşte-n mormânt în faţa imposturii. 😦

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: