Mesajul preşedintelui de onoare al PNŢCD, Ion Diaconescu către Şcoala de vară „Ion Mihalache”, Câmpulung

Dragi prieteni tineri, membri ai PNŢCD,

Mai întâi, daţi-mi voie să-mi exprim părerea de rău şi frustrarea pe care le simt că starea de sănătate şi vârsta nu-mi permit să particip alături de dumneavoastră la acest frumos eveniment.

Totodată, sunt bucuros să constat că în acest an preelectoral se reia o veche tradiţie a partidului nostrum şi anume cursurile Şcolii de vară de la Câmpulung Muscel, cursuri iniţiate de marele nostru înaintaş Ion Mihalache, care aveau rolul de a familiarize tineretul PNŢ de atunci, cu problemele ideologice şi organizatorice ale partidului, precum şi căile de urmat pentru ridicarea nivelului de viaţă al poporului roman, în special al ţărănimii, majoritari atunci, precum şi edificarea unei societăţi mai democratice şi mai drepte.

Desigur că în present, problemele care stau în faţa partidelor, a legislativului şi executivului într-o Românie membră a UE şi într-o lume globală sunt mult mai complexe dar, în esenţă, au rămas aceleaşi: apărarea libertăţilor, democraţiei, statului de drept care să garanteze o societate mai echitabilă şi mai dreaptă şi prin politici publice eficiente să permită accesul egal la educaţie, justiţie, oportunităţi economice şi sociale tuturor membrilor societăţii româneşti.

Partidul nostrum, PNŢCD, partid creştin democrat care face parte din marea familie a partidelor populare europene, majoritare în Parlamentul European, dispune de o ideologie şi un program politic bazate pe tradiţia sa, capabile să ofere soluţii viabile pentru rezolvarea gravelor probleme ale ţării aflată într-o criză prelungită, datorată, în mare parte, coaliţiei aflate la putere, incapabilă şi, în acelaşi timp, nelegitimă de a guverna în numele şi în folosul celor mulţi.

Tocmai de aceea dumneavoastră sunteţi chemaţi aici pentru a dezbate şi analiza problemele actuale ale societăţii româneşti şi de a găsi soluţiile cele mai bune pe care PNŢCD să le supună aprobării electoratului în alegerile locale şi parlamentare din 2012.

Desigur, nu trebuie să ignorăm situaţia incertă juridică şi organizatorică a PNŢCD, de aceea fac un apel la dumneavoastră ca prin înţelepciune, toleranţă şi concesii reciproce să punem  mai presus de interese şi orgolii personale, unitatea PNŢCD.

Numai uniţi în gând şi acţiune vom putea reda PNŢCD-ului locul pe care îl merită în inima electoratului şi în conducerea politică a ţării (Parlament).

Cu aceste gânduri în suflet, închei urându-vă mult succes în dezbaterea problemelor şi aflarea soluţiilor şi în realizarea unităţii partidului nostru, cheia de boltă pentru realizarea unui success electoral dorit şi aşteptat de susţinătorii noştri fideli şi nu numai.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Ion Diaconescu, preşedinte de onoare al PNŢCD

Reclame

Etichete: ,


%d blogeri au apreciat asta: