Aurel Mladin

Cu durere în suflet am aflat de trecerea în eternitate a lui Aurel Mladin, unul dintre cei mai vechi şi mai titraţi ţărănişti din Arad şi nu numai, făcând politică creştin-democrată de mai bine de 70 de ani.

Aurel Mladin s-a născut la 8 august 1917 la Chişineu-Criş. După ce a absolvit Academia de Înalte Studii Economice din Grenoble, în perioada interbelică, a aderat Partidul Naţional Ţărănesc. În anul 1946 este bătut crunt de bandele comuniste ale lui Iosif Nedici, iar după furtul alegerilor este arestat şi internat în lagăr. Odată cu revoluţia din decembrie 1989 revine în viaţa politică, fiind unul dintre fondatorii organizaţiei PNŢCD Arad. În 1993 este propus la preşedinţia organizaţiei PNŢCD Arad, funcţie pe care o refuză pentru a lăsa loc celor mai tineri. Acceptă, totuşi, funcţia de secretar al organizaţiei judeţene, pe care o susţine din toate puterile până în ultima clipă. Generaţiile ulterioare de tineri ţărănişti arădeni îi datorează, în mare parte, devenirea lor.

La aproape 94 de ani, Aurel Mladin era un membru de bază al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat. Plecarea lui dintre noi lasă un gol imens pe care cei care au crescut în umbra lui Aurel Mladin trebuie să îl umple, ridicându-se la înălţimea principiilor şi valorilor înaintaşului pe care au avut norocul să îl aibă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

Gheorghe Ciuhandu
Preşedinte CNC-PNŢCD
Reclame

Etichete: ,

2 răspunsuri to “Aurel Mladin”

  1. Blog Filmulete Says:

    DUMNEZEU sa-l odihneasca un marea invatat al politici TARANISTE din ARDEAL ** UN PIOS OMAGIU FAMILIEI INDOLIATE SI ADEVARATILOR TARANIST ramanem tot mai saraci de oamenii care au luptat pentr-u idealurile crestin democratice PACAT CA A TRAIT SA VADA PNTCD -UL DEZBINAT si a plecat in lumea celor DREPTI cu AMARATIUNE pentru cite a indurat pentr-u acest PARTID ***DUMNEZEU SA VA AIBA IN PAZA*

  2. Florian Says:

    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca,acestia au fost adevarati taranisti,trezitiva fratilor pana nu-i pierdem pe toti de la care putem invata ceva.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: