Comunicat de presă – PNŢCD

In temeiul principiului corectei informari a opiniei publice de catre institutiile de presa si media si dreptului la informare al cetatenilor, conducerea nationala a PNTCD precizeaza urmatoarele:
1) Partidele politice se organizeaza si functioneaza in baza L 14/2003, legea partidelor, si a Statutului partidului, aprobat de instanta prin hotarare judecatoreasca, fiind persoane juridice de drept public. Organele de conducere ale partidului sunt cele recunoscute de stat, prin justitie si Autoritatea Electorala Permanenta.

2) PNTCD este o singura entitate juridica, potrivit legii, iar organele de conducere sunt unice si unitare: Comitetul National de Conducere, Biroul National de Conducere, Presedintele partidului. Nu exista si nu sunt recunoscute de lege organe de conducere multiple si paralele (mai multe CNC-uri, mai multe BNC-uri, mai multi Presedinti). La acest moment, PNTCD este recunoscut legal prin structurile de conducere reprezentate de Presedinte Aurelian Pavelescu, singurul inregistrat la Registrul partidelor prin mentiunea din 13.12.2007 (succesor de drept al fostului Presedinte Marian Petre Milut, potrivit Deciziei civile nr. 5792 din 14 noiembrie 2010 pronuntata in D nr. 32201/3/2008 de Inalta Curte de Casatie si Justitie – irevocabila), dar si prin mentiunea din Registrul special din data de 13.08.2010. Calitatea de Presedinte PNTCD a subsemnatului este recunoscuta oficial si de catre Partidul Popular European, pe site-ul oficial al organismului european.

3) In instante exista mai multe procese, in curs de judecata, toate cele finalizate in prima instanta fiind in favoarea actualei conduceri.

4) Totusi, prin incalcarea flagranta a legii, din 2008, dl. Radu Sarbu s-a autointitulat Presedinte PNTCD, fara a indeplini niciodata respectiva functie. Declinarea acestei calitati oficiale fara drept reprezinta infractiunea de uzurpare de calitati oficiale. In repetate randuri insa, acesta a indus in eroare presa, care l-a prezentat Presedinte PNTCD, auto-intitulandu-se astfel.

5) In urma pierderii proceselor, dl. Radu Sarbu s-a retras, cedand nelegal si nestatutar locul de asa-zis Presedinte d-lui Victor Ciorbea, care a organizat in 18.06.2011 un Congres falsificat, convocat in afara cadrului legal si statutar, impotriva vointei filialelor judetene, aducand in sala persoane care nu au avut calitatea de delegati potrivit legii si statutului.

6) Dl. Victor Ciorbea nu are dreptul de a se prezenta in calitate de Presedinte PNTCD, pana la momentul obtinerii unei hotarari judecatoresti in acest sens, conditie obligatorie impusa de legea 14/2003.

7) Incalcand legea si Statutul partidului, dl. Victor Ciorbea a iesit insa in repetate randuri in ultimele zile in public (televiziuni, presa scrisa) atribuindu-si in fals calitatea de Presedinte PNTCD, inducand in eroarea ziaristii si opinia publica.

8) Faptul ca dl. Victor Ciorbea isi atribuie calitatea de Presedinte PNTCD creeaza o puternica confuzie in randul electoratului, aducand grave prejudicii morale si materiale partidului, dar si interesului public, paralizand practic activitatea partidului si functionarea legala a acestuia.

9) Solicitam institutiilor media si de presa sa respinga orice prezentare a d-lui Victor Ciorbea in calitate de Presedinte PNTCD, in afara cadrului legal, si sa demaste actiunile de dezinformare sistematica a opiniei publice a acestuia, potrivit codului deontologic al jurnalistilor. Aceasta este o situatie fara precedent in Romania, consecintele politice fiind extrem de grave.

10) Actiunea d-lui Victor Ciorbea, de a se prezenta in fals ca Presedinte al partidului, reprezinta un dispret la adresa presei si o manipulare inacceptabila a jurnalistilor, dar si a electoratului, cu atat mai grava cu cat este jurist de profesie, a indeplinit functia de Prim-ministru si a fost si Presedinte PNTCD in perioada 2001 – 2004, dovezi ca este vorba despre un act politic de dezinformare deliberat.

11) Sediul PNTCD, din Bd. Carol I, nr. 24, sect. 2 Bucuresti (Piata Rosetti), stampila si contul partidului, controalele financiare ale Autoritatii Electorale Permanente, relatiile oficiale cu PPE, toate sunt girate in prezent de Presedinte Aurelian Pavelescu.

Privind sediul central al partidului de la adresa de mai sus, acesta este singurul recunoscut de justitie, fiind mentionat in Registrul partidelor si avizat prin hotarare judecatoreasca. Unele asa-zise Comunicate date de dl. Victor Ciorbea de la o alta adresa, Bucuresti, str. Romulus nr. 36, sector 3, nu reprezinta sediul central oficial al partidului si nu trebuie luate in considerare, nereprezentand pozitia oficiala a partidului.

PNTCD doreste o buna colaborare cu mass-media, bazata pe principiile general acceptate ale corectei informari si bunei-credinte. Prezentul Comunicat, de informare, a fost emis in urma abuzurilor d-lui Victor Ciorbea din ultima vreme si marilor prejudicii aduse partidului, asa-incat media sa nu fie manipulata in viitor.

Presedinte PNTCD,

Aurelian Pavelescu

Reclame

Etichete: ,

21 răspunsuri to “Comunicat de presă – PNŢCD”

 1. Aurel Teodorescu Says:

  Sa fie adusa la cunostinta publica componenta delegatie judetului
  Arges la congresul organizat de Radu Sarbu si Victor Ciorbea, la data de 18 iunie 2011. Nu s-a convocat comitetul judetean pentru
  alegerea delegatilor deoarece nu exista acest comitet iar delegati de drept nu exista pentru ca nu exista organizatie judeteana. Astfel,
  acest congres este viciat si prin acest aspect pe care imi fac datoria de a-l semnala.

  Aurel Teodorescu

 2. marian Says:

  Pavelescu nu este presedinte PNTCD.

 3. Ioan Furtuna Says:

  Victor Ciorbea a fost uns presedinte de shantz de pe lângã PNTcd, de cãtre Apostatu, la recomandarea lu’ Ilicescu si-a motanilor Felix &Mele!! La „punerea in operã” au participat falsificatorii petreush din Maramu’, adicã cei doi diabolici in arta uzurpãrii calitatilor de presedinte si secretar.
  Dictatoru’ Beuca se crede pe mosia lu’ tat’su’ si-a lu’ mãsa: este cazul sã-l returnãm celor de la USL, via PNL!! Alãturi de iuda-Ciuhandu, petreusii trebuiesc alungati definitiv din PNTCD. Atmosfera este grav viciatã in partid de cãtre acesti doi mari sforari locali si nationali!

 4. paysan Says:

  bai nea aurica invata limba romana sa treci bacu si matale ca vanghele

 5. Florian Says:

  Mai gata cu atatea comunicate mai comuinistule, cine te crezi mai Aurica ?o nulitate a politici romanesti, lasane si pleaca, ar fii mai bine pentru toti

 6. marian Says:

  VICTOR CIORBEA=PNTCD.

 7. Ani Vrinceanu Says:

  in sfarsit, se ia atitudime …..sunt unii carora … greu le astupi gura!!

 8. Ani Vrinceanu Says:

  dar cu barlogul, uite ca si-a gasit nasul

 9. Dragos Says:

  pai e si normal ca vor sa mi se sterga comentariile , deoarece acest site este un site administrat de pro Ciorbisti …si este normal ca ei sa isi serveasca stapanul , avand o atitudine , securistica .si ma pun sa argumentez, anume ce …parca nu se stie de toata lumea ca Ciorbea a TRADAT PNTCD-ul rupandul in 1999 si creindusi propiul partid ANCD-ul. Dealtfel parca nu se stie ca el a fost procuror si judecator pe vremea bolsevicilor …si intelegeam ca sa fiu amenintat cu stergerea comentariilor facute de mine , daca foloseam cuvinte injurioase la adresa cuiva .Vreau sa va dau un ex:Florian il face pe Pavelescu in toate felurile , comunist .nulitate politica , dar pe el nu il ameninta cei care administreaza acest site …si de ce?…pentru ca este pro Ciorbist…si as dori ca cei care administreaza acest site sa imi spuna unde nu spun adevarul despre Ciorbea .

  • marian Says:

   Dragose,putin bun simt nu ti-ar strica.

  • barlogulpntcd Says:

   @Dragos. E valabil pentru toata lumea. Daca siteul era administrat de prociorbisti atunci comunicatul de mai sus nu aparea. Sau comentam asa la vrajeala?

 10. Dragos Says:

  dar pana la urma nu inteleg care e problema , am spus miniciuni despre cineva , am folosit cuvinte injurioase la adresa cuiva …eu nu cred ca as fi facut asa ceva …asa ca, vad ca aveti treaba cu cei care nu sunt slugile lui Ciorbea ….pe Florian de ce nu l-ati atentionat?…, mai ales ca l-a facut pe Pavelescu in toate felurile: comunist si ca este o nulitate politica…pe el nu-l vedeti …pai e si normal sa va faceti ca nu-l vedeti , doar e Ciorbist.

 11. Ani Vrinceanu Says:

  ar insemna sa cobor mult prea mult sa te mai bag in seama ..pe unii ii deranjeaza corectitudinea domnului Ciorbea… pe aceia eu ii compatimesc si o sa ma rog la dumnezeu sa le dea sanatate

 12. Dragos Says:

  D-na Vranceanu, a fi Ciorbea corect si cinstit , dar degeaba a tradat PNTCD-ul si taranisti adevarati care au ramas in acest partid si la bine si la greu nu pot ca sa uite acest gest al lui…si mai ales ca a condus acest partid aproape trei ani jumatate si nu s-a intamplat nimic notabil cu PNTCD-ul sub presidentia lui Ciorbea , inafara de faptul ca a dizolvat aproape jumatate din conduceriile judeten intr-o zi si eventualul scorul de 1,4% la capitala…. in rest ce a facut el bun pentru PNTCD?

 13. sorin capitanescu Says:

  Deci avem 3 presedinti: Ciorbea, Moiescu si Pavelescu (care v-a fi inlocuit de Radu Vasile in curand). In ianuarie Pavelescu batuse palma cu Ciorbea ptr reunificare. Si a iesit: Moiescu presedinte! Ar trebui ca toate 3 aripile sa organizeze in curand un congres unde sa aiba toti delegati si sa se voteze si pe lista si uninominal. Pe lista un presedinte acceptat de toti, nu din cei vehiculati pana acum (de ex: Andrei Marga, Vasile Lupu, Gheorghe Ciuhandu, chiar si Ion Diaconescu, Ion Caramitru, Alexandru Herlea, Cioroianu, Mircea Ciumara etc)+3 prim-vicepresedinti (cate unul de fiecare parte: Ciorbea/Radu Sarbu+Moiescu+Radu Vasile/Pavelescu)+1 presedinte CNC (Gheorghe Ciuhandu, Vasile Lupu, etc)+1 secretar general acceptat de toti (Constantin Dudu Ionescu, Mihai Grigoriu, Liviu Iane, etc). Deci: 6 pe lista. Si un anumit numar de vicepresedinti alesi uninominal (astfel incat, tinand cont de delegatii fiecarei parti, sa aiba fiecare parte ca alesi reprezentanti marcanti). Si in momentul inregistrarii acestui congres: sa fie anulate restul conducerilor, retrase toate actiunile din instanta, si la acest congres sa nu faca nici o interventie de contestare nici una din parti. Ei ce ziceti: va bagati la asa ceva (sau asemanator) colegilor taranisti?

  • sorin capitanescu Says:

   Si aceasta conducere sa dureze pana dupa alegerile din 2012 (deci 2 ani) urmand ca atunci sa se organizeze un nou Congres. Congres normal, de reasezare a „apelor” in partid. Congres precedat de alegeri judetene si locale (in partid). Conducerea aleasa in modul expus mai sus sa se ocupe de reorganizarea partidului, revigorarea structurilor locale si participarea la alegerile din 2012 in proportie cat mai mare (cat mai aproape de 100%) ca si nr de canditati, circumscriptii electorale (si nu in 17% ca in alte dati). Singuri pe lista la alegerile locale si in functie de rezultatele obtinute: singuri sau in alianta! Succes PNTCD!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: