PNŢCD Alba condamnă atacul vehement pe care Traian Băsescu l-a lansat la adresa Regelui Mihai

Declaraţia iresponsabilă a lui Traian Băsescu la adresa Majestăţii Sale, Regele Mihai, denotă faptul că şeful statului a întrecut limita bunului simţ. Numindu-l pe Majestatea Sa, ”trădător de ţară” şi ”slugă la ruşi”, Băsescu a discreditat instituţia prezidenţială care, astfel, pierde tot mai mult din popularitate. În calitate de adepţi şi apărători ai Monarhiei Constituţionale, membrii PNŢCD condamnă, în mod public, ieşirea total iresponsabilă a preşedintelui, care frizează patologicul şi deteriorează în mod serios imaginea României în lume. Cel mai important simbol anticomunist în viaţă al României, Majestatea Sa Regele Mihai, înţelege să se comporte civilizat şi decent, nerăspunzând atacului murdar venit din partea lui Traian Băsescu. Acest lucru denotă o atitudine demnă şi responsabilă, care îi determină pe tot mai mulţi romani să îmbrăţişeze ideea reinstaurării, în ţara noastră, a Monarhiei Constituţionale.

Biroul de presă al PNŢCD Alba

Reclame

Etichete: ,

3 răspunsuri to “PNŢCD Alba condamnă atacul vehement pe care Traian Băsescu l-a lansat la adresa Regelui Mihai”

 1. marian Says:

  Cata deosebire este intre Regele Mihai I si Basescu,cata modestie si bun simt la Rege,nici macar nu a raspuns insultelor adresate.Institutia Monarhica ESTE SUPERIOARA celei Republicane.

 2. taranist de la Craiova Says:

  Urmariti pe http://www.youtube.com,ghorghe duduiala emisiunea NEVOIA DE MODELE POLITICE !
  Trageti concluziile!Faceti si voi ce face acest om!Asezati-va cu picioarele pe pamant!Lasati ura si barfa!Reveniti acasa in PNTCD! Este singura solutie! Nu mai stati la cheremul domnilor Ciorbea , Ciuhandu,Moiescu,Sarbu, care nu va aduc decat confuzie, ura si pierdere de timp. Poporul roman,istoria si PNTCD-ul le-a dat sansa sa demonstreze ce pot si au facut pulbere atat speranta romanilor cat si partidul. L-au inglodat in datorii si au luptat din rasputeri ca acest partid sa dispara, continuand si azi acest proiect! Analizati si d-voastra aceste lucruri si poate ii intrebati de ce creiaza aceasta stare confuza in partid cu un an inainte de alegeri!
  Domnul sa va binecuvanteze pe toti taranistii si sa va dea mintea de pe urma! Romania si romanii au nevoie mai mult ca oricand de voi!

 3. Manist Says:

  DECLARATIE a Institutului Român de Istorie Recentă (IRIR)
  cu privire la afirmaţiile incorecte, tendenţioase şi neavenite făcute de preşedintele Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1Tv în seara zilei de 22 iunie 2011:

  Opinii avizate ale istoricilor şi specialiştilor în istoria recentă,
  bazate pe documente de arhivă, probe categorice conjugate cu alte mărturii, conduc astăzi la concluzia că Regele Mihai s-a opus mareşalului Ion Antonescu (Conducătorul statului în perioada 1940-1944), precum şi comunizării României.
  În perioada celui de-al doilea Război Mondial, Regele a făcut
  încercări repetate de a scoate România din Axa cu Germania nazistă, şi a fost artizanul actului de la 23 august 1944. Totodată, Regele a fost profund empatic la tragedia sutelor de mii de evrei români din vremea Holocaustului. După război, Regele Mihai s-a opus cu îndîrjire abuzurilor grave la adresa stabilităţii politice a României, fiind recunoscut astăzi drept ultimul obstacol în calea sovietizării ţării.
  Abdicarea de la 30 decembrie 1947 a fost un act samavolnic impus prin forţă în calea existenţei şi a constituţionalităţii fireşti a statului român. Suveranul a denunţat imediat actul ilegitim semnat sub şantaj, sub presiunea armelor şi a ameninţării cu asasinarea unui număr de peste 1000 de tineri arestaţi în urma demonstraţiilor anticomuniste. Regele Mihai şi-a dedicat întreaga viaţă naţiunii române, de care a fost alături vreme de aproape cinci decenii în exil, împotriva ameninţărilor din partea regimului comunist, dar şi a forţelor neocomuniste instalate în România după 1989, care i-au interzis cu încăpăţînare întoarcerea în propria ţară pînă în 1997. Ultimul Rege al României şi ultimul şef de stat în viaţă al unui stat participant la a doua conflagraţie mondială s-a opus constant oricăror forme de dictatură, ocupaţiei sovietice şi abuzurilor la adresa statului român.
  Exact în ziua în care se împlineau 70 de ani de la declanşarea
  războiului împotriva Uniunii Sovietice, preşedintele actual al
  României lansează şi validează, prin atacul ad hominem la adresa Regelui Mihai, o temă revizionistă într-un moment cînd curentul naţionalist pare să cîştige teren. Timp de şapte decenii, propaganda comunistă, pseudoistorici şi falsificatori ai istoriei, negaţionişti şi revizionişti cunoscuţi, au întreţinut aceeaşi teză cu scopul de a opune Regelui Mihai figura lui Ion Antonescu. Din antiteza astfel creată a fost exacerbat cultul mareşalului Ion Antonescu, criminal de război, care a avut grave consecinţe pentru imaginea externă a României.
  Natura declaraţiilor este cu atît mai periculoasă cu cît preşedintele Băsescu a atacat voalat dreptul la proprietate al Majestăţii Sale, precum şi deciziile suverane ale şefului Casei Regale privind componenţa familiei sale. Ne exprimăm aşadar profunda îngrijorare cu privire la ofensiva publică a Preşedintelui României, care vizează nu doar figura istorică a Regelui, ci şi valorile democratice şi stabilitatea României ca membră a structurilor europene şi euro- atlantice.

  Sursa:
  http://www.observatorcultural.ro/IRIR-reactioneaza-la-acuzele-presedi..

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: