Ruşine, Traian Băsescu!

Într-o emisiune la B1TV, Traian Băsescu a făcut la o declaraţie impertinentă şi care falsifică adevărul, de natură să atragă oprobiul public faţă de institutia prezidenţială şi de vremelnicul ei reprezentant.

Nici măcar Ion Iliescu, la începutul anilor ’90, un comunist nărăvit până în măduva oaselor, nu şi-a permis asemenea cuvinte murdare, ca să nu mai vorbim de Iliescu al zilelor noastre, atent la nuanţe şi măsurat la vorbă!

Pentru cei care nu au văzut abjecta emisiune, redăm aici spusele nemernicului, care se pretinde şef de stat: „Tot continuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere. (…) Trebuie să recunoaştem că noi încă nu ne aşezăm corect valorile, de exemplu, pentru noi toţi şi pentru istorie Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor şi ţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce… Nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci, ăsta era doar prim-ministru. Unora le dăm averile, iar pe alţii îi considerăm criminali de război, şeful de stat şi primul ministru doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm de toate păcatele?”

Este strigător la cer! Iar reacţiile istoricilor şi ale jurnaliştilor nu s-au lăsat deloc aşteptate, criticând la unison gestul iresponsabil, ca „un act antinaţional” şi „care falsifică evenimentele în România”.

În momentul în care PNŢCD propune un referendum naţional pentru revenirea la monarhia constituţională, o asemenea declaraţie nu poate decât să fie semnul panicii lui Băsescu şi a ciracilor lui.

Un gest al unuia care a alimentat în permanenţă lupta antimonarhică şi antidinastică, inclusiv prin încuscrirea cu falsul prinţ Paul, autointitulat „de România”. Singurul şef de stat încă în viaţă dintre cei care au existat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, preţuit în lumea întreagă pentru curajul de a fi scos România din alianţa cu Germania şi de a se fi alăturat Aliaţilor, pentru dragostea de ţară şi de tineret, abdicând pentru a evita uciderea a 1 000 de studenţi anticomunişti, pentru demnitatea cu care şi-a asumat destinul tragic după venirea comuniştilor la putere, pentru imensa sa bunătate şi ţinută după 1990 rămâne un model exemplar pentru întreaga societate.

Nu există cuvinte suficient de dure pentru a dezavua şi categorisi gestul infam al lui Traian Băsescu.

Eugen Urs,
Preşedinte PNŢCD Braşov

 

Anunțuri

Etichete: ,

8 răspunsuri to “Ruşine, Traian Băsescu!”

 1. C.Vasu Says:

  Eclar ca initiativa organizarii unui referendum in vederea Restaurarii Regatului României.
  L-a speriat !Atacul asta nu-i altceva reactia fiarei înjunghiate

 2. Dr.George Calalb Says:

  Da , rusine Traian Basescu ! Si rusine la toti cei ce-i ce-i sunt in preajma ! Mie personal , mi-e rusine ca in tara mea si-a parintilor mei , se pot petrece astfel de lucruri . In tara mea , in momentul asta , singura solutie este revenirea la Monarhia Constitutionala . Felicitari lui Eugen Urs !

 3. TEDY TARANISTUL DIN 90 Says:

  ca taranist vechi sunt de acord cu monarhia constitutionala dar istoria nu se uita regele ca si msresalul au decimat armata romana facilitand bolsevicilor rusi sa intre in romania fara lupta pe cand la sarbi care nu au trdat nu a patruns picior de rus -asta este adevarul chiar daca supara

 4. Mircea Talos Says:

  Stimate d-le Urs,
  Subscriu intru totul celor afirmate de dvs.si va felicit pentru mesaj.
  De fapt aproape toate interventiile dvs .pe diverse forumuri si teme,sunt foarte aproape de punctul de vedere al fiecarui taranist si sunt sigur ca produc multa bucurie membrilor nostrii,care viziteaza blogurile ce au tangenta cu PNTCD,dar nu intervin din decenta sau teama de a nu fi bruscati de cei care,omniprezenti fiind,ataca cu brutalitate si adesea folosind un limbaj vulgar(uneori si agramat),pe oricine gandeste si se exprima diferit de ei.
  Stilul acesta golanesc,cu atacuri directe la persoana(despre fapte reale sau inventate),indiferent de subiectul discutat,ii este specific d-lui Basescu,il foloseste in toate imprejurarile,pentru a-si pune partenerii in dificultate,a fost unul din motivele incompatibilitatii domniei sale cu Victor Ciorbea,in scurta perioada a guvernarii si este stilul omniprezent in toate structurile PNTCD,din 1990 pana azi.
  Stilul acesta a macinat din interior PNTCD,ca picatura chinezeasca.
  Va spun asta in cunostinta de cauza;in toate imprejurarile,in toate structurile,de la nivel local,pana la nivelui BNC,cateva persoane tensionau atmosfera si deturnau discutiile spre mizerii incredibile,fapt ce zadarnicea discutiile politice serioase,ce-ar fi trebuit sa identifice solutiile cele mai potrivite,pentru nenumaratele probleme ce trebuiau urgent rezolvate.
  Acelasi comportament si atitudini diversioniste,le-am intalnit si in 1997,cand sprijinit de o parte din colegi(cel mai mult de sebprefectul nostru de atunci,poetul Marcel Seserman)i-am organizat Majestatii Sale,Regele Mihai de Romania,turneul prin jud.BN.,partial CJ si manastirea Rohia(MM)si primul mare simpozion,partial televizat,cu participarea unor mari istorici si a Majestatii Sale.
  Acestea nu vor inceta,pentru ca fac parte din recuzita instrumentelor de intimidare si manipulare a odioasei securitati,ce au fost preluate si duse mai departe de odraslele si turnatorii acestora,si au un impact teribil asupra omului simplu.
  Important este sa nu ne lasam,sa sanctiona intotdeauna si prompt aceste atitudini si sa transmitem pe toate canalele posibile darzenia taranista in apararea valorilor preluate de la inaintasi,intre care si apararea institutiei monarhice.
  Sper ca presedintele nostru Victor Ciorbea sa puncteze cat mai convingator diseara la Antena 3,pe acest sebiect.
  Doamne ajuta Romania si PNTCD!

 5. marian Says:

  PNTCD SI MONARHIA,SALVEAZA ROMANIA.SUCCES VICTOR CIORBEA.

 6. Florian Says:

  Rusine basescule,esti o lichea,team votat si regret,succes PNTCD-ului,ce a facut Basescu este un semnal de importanta Congresului

 7. Manist Says:

  Neamul prost tot neam prost ramane, oricat ar fi el de … „presedinte”! Ca sa vedeti de cine s-a mai luat si „alesul” si realesul nostru, „ofiter de marina” cu pretentii de intelectual, cand nu am avut alt candidat, si sprijinit si de noi cand era sa fie suspendat !… Iata cum se manifesta „patriotismul” prezidential fata de Monarhie! La fel ca atunci cand i s-a dat „interzis” Majestatii Sale la poarta de la Otopeni… O mai fi stiind „alesul nostru” semi-doct-or in Istorie SA-SI CEARA SCUZE si ce inseamna NIHIL SINE DEO ?

 8. ani vrinceanu Says:

  nea beselu , nu stie bine romaneste, apoi ce pretentii poti avea la el?

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: