Băsescu, un personaj în afara istoriei

Fiecare are Institutia sa Monarhica!

Noi si poporul Roman il avem pe Maiestatea sa Regele Mihai I, prin traditie, iar presedintele Traian Basescu si mostenitorii sistemului comunist il au pe Prins Pol, inventie fesenista antidinastica.

Recentele declaratii ale presedintelui, inacceptabile pentru un sef de stat, nu sunt deloc intamplatoare. Poporul roman ia din ce in ce mai serios optiunea Monarhiei constitutionale, vazand derizoriul in care este aruncata prima demnitate in stat de prestatiile presedintilor postrevolutionari. In momentul cand sentimentele promonarhice sunt afirmate din ce in ce mai clar si raspicat de reprezentanti ai societatii civile si sunt promovate initiative politice de revenire la forma de stat care a reunit si modernizat natiunea, cetateanul Romaniei Traian Basescu nu gaseste altceva mai bun de facut decat sa se rafuiasca cu istoria si traditia Romaniei.

Cat despre tradare, tradatori sunt aceia care au pus interesele personale si de grup in fata interesului national.

Astazi este un moment potrivit pentru a cere in numele PNTCD ca la apropiata modificare a Constitutiei prevestita de catre presedintele Romaniei sa se renunte si la interdictia de modificare a formei de stat a Romaniei, astfel incat poporul roman si nu vremelnicii politicieni sa hotarasca ce este mai bine pentru ei.

PNTCD isi exprima optiunea promonarhica si sustinerea pentru actiunile care vor face ca poporul roman sa poata opta liber printr-un referendum privitor la forma de stat a Romaniei, consecvent cu principiile enuntate lrecent a Congresul din 18 iunie.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Victor Ciorbea
Presedinte PNTCD

Anunțuri

Etichete: ,

2 răspunsuri to “Băsescu, un personaj în afara istoriei”

 1. Florian Says:

  Bine zis Victore,tineo tot asa, cat despre basescu ce sa zic este o lichea fara prea mare importanta

 2. DECLARATIE a Institutului Roman de Istorie Recenta (IRIR) Says:

  DECLARATIE a Institutului Român de Istorie Recentă (IRIR)
  cu privire la afirmaţiile incorecte, tendenţioase şi neavenite făcute de preşedintele Traian Băsescu în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1Tv în seara zilei de 22 iunie 2011:

  Opinii avizate ale istoricilor şi specialiştilor în istoria recentă,
  bazate pe documente de arhivă, probe categorice conjugate cu alte mărturii, conduc astăzi la concluzia că Regele Mihai s-a opus mareşalului Ion Antonescu (Conducătorul statului în perioada 1940-1944), precum şi comunizării României.
  În perioada celui de-al doilea Război Mondial, Regele a făcut
  încercări repetate de a scoate România din Axa cu Germania nazistă, şi a fost artizanul actului de la 23 august 1944. Totodată, Regele a fost profund empatic la tragedia sutelor de mii de evrei români din vremea Holocaustului. După război, Regele Mihai s-a opus cu îndîrjire abuzurilor grave la adresa stabilităţii politice a României, fiind recunoscut astăzi drept ultimul obstacol în calea sovietizării ţării.
  Abdicarea de la 30 decembrie 1947 a fost un act samavolnic impus prin forţă în calea existenţei şi a constituţionalităţii fireşti a statului român. Suveranul a denunţat imediat actul ilegitim semnat sub şantaj, sub presiunea armelor şi a ameninţării cu asasinarea unui număr de peste 1000 de tineri arestaţi în urma demonstraţiilor anticomuniste. Regele Mihai şi-a dedicat întreaga viaţă naţiunii române, de care a fost alături vreme de aproape cinci decenii în exil, împotriva ameninţărilor din partea regimului comunist, dar şi a forţelor neocomuniste instalate în România după 1989, care i-au interzis cu încăpăţînare întoarcerea în propria ţară pînă în 1997. Ultimul Rege al României şi ultimul şef de stat în viaţă al unui stat participant la a doua conflagraţie mondială s-a opus constant oricăror forme de dictatură, ocupaţiei sovietice şi abuzurilor la adresa statului român.
  Exact în ziua în care se împlineau 70 de ani de la declanşarea
  războiului împotriva Uniunii Sovietice, preşedintele actual al
  României lansează şi validează, prin atacul ad hominem la adresa Regelui Mihai, o temă revizionistă într-un moment cînd curentul naţionalist pare să cîştige teren. Timp de şapte decenii, propaganda comunistă, pseudoistorici şi falsificatori ai istoriei, negaţionişti şi revizionişti cunoscuţi, au întreţinut aceeaşi teză cu scopul de a opune Regelui Mihai figura lui Ion Antonescu. Din antiteza astfel creată a fost exacerbat cultul mareşalului Ion Antonescu, criminal de război, care a avut grave consecinţe pentru imaginea externă a României.
  Natura declaraţiilor este cu atît mai periculoasă cu cît preşedintele Băsescu a atacat voalat dreptul la proprietate al Majestăţii Sale, precum şi deciziile suverane ale şefului Casei Regale privind componenţa familiei sale. Ne exprimăm aşadar profunda îngrijorare cu privire la ofensiva publică a Preşedintelui României, care vizează nu doar figura istorică a Regelui, ci şi valorile democratice şi stabilitatea României ca membră a structurilor europene şi euro- atlantice.

  Sursa:
  http://www.observatorcultural.ro/IRIR-reactioneaza-la-acuzele-presedi..

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: