Vasile Lupu către național țărăniști

“Suntem gata pentru reunificare, cu mine PREŞEDINTE!” Acesta a fost mesajul domnului Ciorbea la întâlnirile la care am participat, sfârşite de fiecare dată într-o criză de isterie a candidatului autopropus. “Eu sunt GENERALUL!” răcnea în sediul partidului oşteanul fără armată. Oferta unui congres, statutar, organizat în totală transparenţă, cu participarea reprezentanţilor structurilor naţional ţărăniste care mai subzistă, nu l-a prins în niciun fel.

Cunoscându-I prea bine de principal demolator al PNŢCD-ului, nu m-a surprins. A refuza însă ultima şansă partidului care te-a lansat şi căruia i-ai pricinuit numai rele, nu poate fi calificată decât o atitudine dementă.

Am citit în ultimul comunicat al lui Aurelian Pavelescu despre abuzuri ale lui Victor Ciorbea. Toate cele înşiruite s-au comis, întradevăr. Lista este însă mult mai lungă şi, pentru cei care l-am cunoscut, disperarea este mai mare. Cel mai grav aspect al situaţiei este implicarea, şi de data aceasta, a domnului Ion Diaconescu. Reamintesc că erorile cele mai costisitoare pentru partid în timpul guvernării CDR s-au produs sub paravanul anilor de puşcărie politică ai preşedintelui, împins totdeauna în faţă. Cu tot respectul pentru suferinţa domniei sale din tinereţe, preşedintele Ion Diaconescu a condus pas cu pas partidul înafara Parlamentului şi, acum, înafara scenei politice.

Am fost martor când, împotriva voinţei sale, determinat de mediocrităţi din partid care nu puteau rata ocazia de a fi miniştri, a acceptat funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Prima mare greşeală a fost scoaterea aceluiaşi Victor Ciorbea de la Primăria Capitalei şi numirea în funcţia de prim ministru. Aşa am pierdut capitala şi, după aceasta, ţara.

Ajuns prim ministru, Victor Ciorbea, în numele reformei, a lansat practica ordonanţelor de urgenţă. Predecesorul, Nicolae Văcăroiu, a produs doar patru. Viteazul nostru a dat şaptezeci. Declanşată acestă metodă, guvernul Năstase a produs peste cinci sute. Sistemul legislativ al României a fost făcut varză.

În februarie 1997, personal, am obţinut procedură de urgenţă pe legea funciară, care, până la sfârşitul anului putea fi şi aplicată, scutind ţara de peste un milion de procese. După patru zile, domnul Ion Diaconescu, împreună cu primul ministru Victor Ciorbea, au cedat presiunilor lui Petre Roman şi s-a revenit asupra votului. Ce a urmat, se cunoaşte. Viteazul Ciorbea, între cele şaptezeci de ordonanţe de urgenţă emise, n-a avut cutezanţa să dea una şi pentru legea funciară.

În acelaşi an, Valerian Stan, conducând corpul de control al guvernului, a dezvăluit abuzurile în repartizarea locuinţelor către demnitari. La presiunea PD- ului a fost destituit Valerian Stan, de altfel, prieten a lui Ciorbea. Niciun compromis nu i-a părut prea grav pentru a se menţine în postul de şef.

În 2001 a vărsat şi lacrimi pentru a-l reprimi în partid. Când partidul semnala 5% în sondaje, Victor Ciorbea şi compania l-a determinat pe profesorul Andrei Marga să demisioneze. Instalat preşedinte, a exclus 400 fruntaşi ţărănişti din structurile naţionale şi locale cu notificare prin executor judecătoresc. Apoi, orice acţiune politică a fost condiţionată de şefie, la nivelul partidului. Nu pot califica acest stil altfel decât paranoic. Şi acum îl scoate din nou la rampă, cu 95 de ani ai săi, pe domnul Ion Diaconescu care, cu 15 ani în urmă, de la tribuna Parlamentului confunda sărbătoarea de la 1 Decembrie cu cea de la 1 Mai.

Până la Victor Ciobea, preşedintele Ion Diaconescu l-a susţinut la preşedenţia partidului pe Ioan Avram Mureşan, cel mai prost hoţ între politicienii din perioada jafului de tranziţie. Când Mureşan se află în pragul puşcăriei de drept comun, aşa cum i-am prezis pe când era ministru, domnul Ion Diaconescu îl slăveşte pe Ciorbea, pe care nu l-a putut convinge la alegerile din 2000 să candideze pe lista partidului, renunţând la ANCD, după ce liderii partidelor aliate au acceptat.

Consecinţa congresului lui Victor Ciorbea din 18 iunie 2011 este uşor de intuit: încă 2 ani de procese blocând candidaturile la alegerile din 2012, iar pe plan mediatic, concurenţă în isterie lui Vadim Tudor.

Halal partid!

Halal PREŞEDINTE !

Vasile Lupu

Reclame

Etichete: , , ,

6 răspunsuri to “Vasile Lupu către național țărăniști”

 1. cristi Says:

  Domnule Vasile Lupu,va face-ti de tot rasul cu asemenea mesaje penibile.Daca dumneavoastra chiar vreti unitatea partidului atunci nu-l mai sustineti pe ratatul de Pavelescu si veniti in echipa lui V.Ciorbea la Congresul din 18.06.Eu va credeam un taranist cu capul pe umeri insa prestatia pe care o aveti in ultima peroiada incepe sa mapuna pe ganduri.Sa nu-mi spuneti ca dumneavoastra,marele taranist sustineti ideea retardata a lui Pavelescu de a alia PNTCD-ul cu UNPR SI PDL.

 2. marian Says:

  Domnule Lupu inscrietiva in PDL si rezolvati treaba.Il sustinem pe V. Ciorbea pentru functia de presedinte PNTCD.

 3. Neagoe Corneliu Says:

  Badie , nu cred nimic din ce afirmi ; demolatorullui Marga este Vasile Lupu ; aminteste-ti congresul in care a fost ales Marga . De ce nu spui nimic despre PPC , partid pe care l-ai infintat , cum injurai la mitinguri pe Constantinescu dar niciodata pe Iliescu , cand ne spuneai sa dam bani pt. dl. Parvulescu(omare minciuna) si impreuna cu un alt excroc , Petrovici ati incasat de la noi zeci de milioane . Stai linistit , nu veti putea vinde partidul .

 4. Florian Says:

  Badie te-ai stricat de cap te rog lasane, nu stii alceva decat sa ataci, de cand te stiu nu ai venit cu nimic constructiv.
  prin pntcd ti-ai facut un nume cunoscut, o situatie, un viitor si nu esti multumit de nimic, sau esti pus de PDL?,esti liber sa pleci la ei,drum bun

 5. Mircea Talos Says:

  Stimate d-le Vasile Lupu,
  Afirmatiile calomnioase,jignitoare,adresate unuia dintre cei mai inteligenti si curati,dintre liderii PNTCD si la adresa d-lui presedinte de onoare Ion Diaconescu,va coboara foarte jos,daca nu va scoate definitiv din sufletul taranistilor autentici.
  V-am tinut parte de foarte multe ori,atunci cand presedintii org.jud.Suceava si Iasi,care sustineau ca va cunosc dimensiunea negativa a personalitatii dvs,vorbeau urat la adresa dvs,intru-cat eu v-am perceput ca un om jovial,bun comunicator cu cei de la tara,un taranist vrednic.
  N-am intele si nu voi intelege niciodata ce va determina sa va atacati si calomniati colegii care au puncte de vedere divergente cu ale dvs.sau care sunt conjunctural impotriva parerii dvs.
  Adevaratii nostrii adversari sunt cei de langa Ion Iliescu,cei de langa Traian Basescu,securistii,turnatorii si odraslele lor,criptocomunistii si odraslele lor,nu putinii taranisti care fac eforturi disperate pentru a nu”lasa partidul sa moara.
  Refuz sa cred ca ati avut vreo legatura,ca turnator,la odioasa securitate sau ca cineva va santajeaza sa-i umiliti pe putinii urmasi ai lui Maniu si Coposu!
  Va urez numai bine si va rog indreptati-va acuzele impotriva adevaratilor adversari,impotriva celor care-au ruinat Romania!
  Doamne ajuta Romania si PNTCD!

 6. Roxana Iordache Says:

  Dragă Bârly, Vasile Lupu e unul din cele mai jegoase bipede. Animalele n-au nici o vină.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: