Tinerii din PNŢCD cer ca Primăria Capitalei să asigure transportul public şi pe timpul nopţii print

„Pe Facebook, aproape 70.000 de mii de bucuresteni s-au alaturat unei cauze care solicita acest lucru. Primaria nu trebuie sa mai ignore realitatile din orasul pe care il are in administrare. O astfel de masura este necesara si in alte orase mari din tara. Este nevoie de transport public noaptea, cel putin din ora in ora sau din jumatate in jumatate de ora pe rutele mai circulate, pentru ca bucurestenii sa nu mai depinda pe timpul noptii de companiile de taximetrie. Ne intrebam de ce aceasta masura atat de necesara nu s-a luat pana acum si daca nu cumva exista si altfel de conexiuni intre companiile de taximetrie si primarie. Fie ca ajungi noaptea in Bucuresti, la gara sau la aeroport, fie ca petreci mai mult timp cu prietenii la o terasa si trece ora 23, fie te afli intr-o situatie de urgenta, in toate aceste cazuri noaptea se simte lipsa transportului public. Terenurile de sport ar putea fi folosite si noaptea de catre mai multi tineri, asta insemnand mai multa miscare si implicit sanatate, daca ar exista transport public la orice ora”, se arată într-un comunicat al tinerilor PNŢCD remis AMOS News.

Tinerii din PNŢCD consideră că asigurarea transportului public pe timpul nopţii ar duce la creştere economică în Capitală.

„Consideram o discriminare faptul ca transportul public este gandit sa asigure nevoile unui tipar standard de bucuresteni, care se duc toti la seriviu in acelasi timp, se intorc toti de la serviciu in acelasi timp si isi fac toti cumparaturile in acelasi timp. Daca in primele doua situatii nu prea avem alternative, pentru a evita aglomeratia excesiva din capitala, bucurestenii trebuie sa aiba cat mai multe ore la dispozitie pentru ca sa isi faca cumparaturile. Asta nu este posibil in conditiile in care capitala este paralizata intre orele 23 si 5, atat vanzatorii cat si cumparatorii neavand cu ce se intoarce acasa. Introducerea transportului public pe timp de noapte ar duce la o crestere economica si la formarea unor noi locuri de munca. Comerciantii nu se vor mai grabi sa isi inchida magazinele si cumparatorii nu se vor mai uita la ceas cat timp pot sa mai stea la cumparaturi”, se arată în comunicat.

Aceştia militează şi pentru menţinerea deschisă a pieţelor până la ora 23, pentru că bucureştenii care vor să-şi facă cumpărăturile după ora 20 nu le pot face decât din supermarketuri, unde produsele sunt aproape toate din import.

„Tot legat de modul defectuos in care este gandita astazi organizarea capitalei, inchiderea pietelor la ora 20 este o masura profund anti-romaneasca. Multi bucuresteni prefara sa isi faca cumparaturile intre orele 20-23, iar acestia nu au unde sa mai gaseasca produse agricole decat in supermarket-uri, unde aproape toate sunt din import. Astfel, producatorii autohtoni pierd garantat o cota uriasa de piata. Cerem ca si pietele sa aiba un program prelungit pana la ora 23, iar cateva piete mai mari sa fie deschise non-stop. Aceasta masura, colaborata cu introducerea transportului public noaptea, ar duce la sprijinirea reala a producatorilor autohtoni, nu asa cum s-a incercat fara succes prin diverse targuri agricole”, se mai precizează în sursa citată.

Amos News

Anunțuri

Etichete:

2 răspunsuri to “Tinerii din PNŢCD cer ca Primăria Capitalei să asigure transportul public şi pe timpul nopţii print”

  1. Florian Says:

    Cu astfel de lucruri ar trebui sa ne ocupam noi pntcd-disti nu sa ne jignim intre noi,felicitari tinerilor

  2. Florian Says:

    Cu astfel de lucruri ar trebui sa ne ocupam noi pntcd-disti nu sa ne jignim intre noi,felicitari tinerilor pentru initiativa luata privind transportul in comun noaptea.
    Felicitari si toata stima

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: