Reorganizarea administrativ teritorială în viziunea PNȚCD

Partidul Naţional Ţărănesc Creştin democrat are propria lui imagine despre cum ar trebui să se facă reorganizarea teritorială a României.

Membri din Timiş au făcut deja un proiect în acest sens, dar cum organizaţia politică nu face parte din Parlamentul ţării, iniţiatorii au nevoie de suportul altor partide pentru a-şi promova ideile. Faţă de organizarea în 8 judeţe pe care o doreşte PD-L, PNŢCD propune atât păstrarea judeţelor existente, dar şi înfiinţarea unor regiuni cu autonomie teritorială.

PNŢCD propune înfiinţarea unor regiuni cu statut de Unităţi Administrativ Teritoriale. O regiune ar cuprinde mai multe judeţe. Astfel şi veniturile unei anumite zone ar fi administrate la nivel regional. Ţărăniştii susţin de altfel şi idee păstrării consiliilor judeţene, a celor locale şi comunale.Potrivit timişenilor din PNŢCD, desfiinţarea consiliilor judeţene ar fi o greşeală. În primul rând, atribuţiile consilierilor trebuie preluate de alte structuri, care în prezent nu există.

Politicienii susţin că pentru o descentralizare corectă, Guvernul ar trebui să fie primul care să taie din structurile sale. Mai exact, ar trebui să dispară peste 90% dintre ministere şi agenţiile subordonate acestora.

De Caterina Ledrer

Anunțuri

Etichete:

3 răspunsuri to “Reorganizarea administrativ teritorială în viziunea PNȚCD”

 1. Catalin Says:

  Adica exact viziunea USL. Oameni buni, nu mai inghititi toate gogosile USL! De ce e necesara reorganizarea in formatul propus de PDL? http://viziunipolitice.blogspot.com/2011/06/interesul-national-si-reorganizarea.html

 2. Catalin Says:

  Cei care s-au grabit sa mearga ca oile dupa USL, au cazut ca musca in lapte in plasa PDL-ului. Acum au aceeasi pozitie ca si Zsolt Semjen:
  http://www.realitatea.net/ungaria-reorganizarea-administrativa-ar-modifica-harta-etnica_844823.html

 3. Mircea Talos Says:

  Stimate d-le Catalin,
  PNTCD nu a prezentat,inca,viziunea pentru reorganizarea teritoriala a Romaniei,care se impunea a fi realizata de multa vreme.
  As dori sa nu uitati ca actualele regiuni de dezvoltare sunt opera PNTCD si daca fortele ostile rRomaniei nu ne-ar fi hartuit,din interior si exterior ,si nu ne-ar fi scos in-afara deciziei politice,Romania ar fi fost reasezata,moderna si mult mai atractiva.
  Cele prezentate de colegii din Timis reprezinta o propunere,vor fi si altele si dupa ce Victor Ciorbea va fi presedintele nostru,vom prezenta pozitia oficiala a PNTCD.Sunt sigur ca va fi o varianta echilibrata,argumentata stiintific,istoric,in spiritul romanesc proeuropean si ca o ve-ti aprecia.
  Va asigur ca n-am avut,nu avem si nu vom avea interese comune cu baronii locali ai PSD,adevaratii jegmanitori ai romanilor,nici cu baronii PDL(cam din acelasi aluat cu primii) sau ai altor formatiuni,ci am avut,avem si vom avea interese identice cu cel national.
  Numai bine si
  Doamne ajuta Romania si PNTCD!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: