Gheorghe Siman: Țăraniștii veritabili se duc la Congres

Taranistii se reunesc, in capitala, la sfarsitul acestei saptamani. La Sala Palatului, in 18 iunie, se desfasoara Congresul National al partidului. Maramuresul va fi reprezentat la aceasta intrunire de aproximativ 50 de delegati. “Suntem doi delegati de drept, avem 36 de membri cu drept de vot, dar vor veni cu noi si alti colegi de partid care doresc sa participe la dezbaterile Congresului.

La aceasta reuniune vor fi prezenti doar taranistii veritabili. Partidul e acolo unde sunte membrii, nu acolo unde e stampila”, a declarat Gheorghe Siman, presedinte PNTCD Maramures (aripa Sarbu). Siman a subliniat ca la acest congres se doreste unificarea partidului, unirea tuturor grupurilor in care s-a scindat PNTCD. “Pentru ca vrem unificare, i-am invitat la congres si pe Eugen Moisescu, si pe Aurelian Pavelescu, dar si pe surorile Coposu.

Lucian Morar, cel care detine un document semnat de Aurelian Pavelescu si altul cu semnatura lui Moisescu, desi, a participat la intrunirea noastra din Maramures cu Victor Ciorbea, nu va fi prezent la Congresul National al partidului. Asta pentru ca a primit directive de la securistii care nu vor binele PNTCD si, in ciuda faptului ca il asteptam sa vina impreuna cu cei trei consilieri, intelegerea a picat”, a declarat Siman.

Preluat din Informația zilei

Anunțuri

Etichete: , ,

8 răspunsuri to “Gheorghe Siman: Țăraniștii veritabili se duc la Congres”

 1. marian Says:

  Este nevoie de PNTCD.

 2. Florian Says:

  Nu va lasati domnule Siman, pntcd-isti doresc o schimbare, si o vom face la congresul din 18.06.2011, cei ce nu vin sunt o mana de adunaturi pusi de pdl sa ne stopeze, nu ii vom lasa.
  Sa fim uniti macar in al 12 ceas, fie ca bunul dumnezeu sa ne ajute sa iesim din criza politica.

 3. taranist pragmatic Says:

  Alesii locali din maramures spun altceva.

 4. marian Says:

  Congresul din 18 iunie 2011 de la Palatul Parlamentului, trebuie sa fie un succes pentru PNTCD.Liderul de necontestat al PNTCD este domnul Victor Ciorbea.

 5. Ioan Ivan Says:

  Indiferent de ce hotarari se vor lua la congres, PNT-istii trebuie sa se uneasca, cei ce raman in minoritate sa se supuna majoritatii, dar f. important sa se uneasca (nu aripi si aripioare). Sa se lase la o parte vanitatile personale. Un viitor presedinte ales sa devina un demn urmas al seniorului Coposu. Acesta sa fie un om demn, moral si mai ales vertical. Sa militeze pentru o Romanie mare, moderna, pentru o noua constitutie monarhist constitutionala. Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu.

 6. Ioan Furtunã Says:

  Domnule Ion Diaconescu,

  Inainte de orice, marturisesc ca in momentul in care scriu aceste randuri,am sufletul sfasiat de conflictul dintre respectul ce vi-l port ca persoana privata,pentru suferintele pe care le-ati indurat de-a lungul complicatei dvs. vieti si dispretul total ce mi-l provocati ca om politic. In opinia mea sunteti, ca persoana, aproape o zeitate tinand cont de nedreptatile ce le-ati avut de depasit, iar robustetea fizica de care dati dovada la varsta dvs.efectiv ma fascineaza. Aceasta insa nu a fost deloc suficienta OMULUI POLITIC, ce s-a dovedit a fi un dezastru. Da,dle.Diaconescu,imi asum totala apartenenta la impresionantul grup al celor ce va considera groparul moral al PNT-CD. Stiu ca se vor gasi si cativa contrariati de temeritatea mea ,dar va asigur ca sunt pregatit sa le ripostez energic in cazul in care ma vor contrazice. Dar numarul celor ce sunt de aceeasi parere cu mine este coplesitor si ma indoiesc de faptul ca se va mai gasi vreunul care sa va mai cocoloseasca inutil , ca pe vremuri. Va mai reamintesc dle. Diaconescu ca perioada nefasta in care dvs. ati condus PNT-CD a coincis cu aceea in care ,nu numai ca nu mai aveam presiunea tancurilor rusesti, dar pe undeva pe-aproape zburau avioane NATO, iar dvs.ati reusit ,,performanta,, de a ucide a doua oara partidul. E adevarat ca nu ati fost chiar singur si tot poporul stie ca ati facut un tandem de foarte trista amintire cu fostul ,,lider regional,, al carui nume nu vreau sa-l mai aduc in discutie. Dvs.aveti insa principala responsabilitate deoarece v-ati crezut in stare sa conduceti partidul desi cunosteati foarte bine testamentul politic al Seniorului ,care nu prevedea deloc acest lucru. Traditia spune ca nerespectarea unui testament atrage dupa sine un blestem.Si ce altceva decat un blestem planeaza asupra partidului inca din momentul inscaunarii dvs. desi stiati ca Seniorul a desemnat o alta persoana pentru acest rol.Stiu, mi-se va argumenta ca a fost o alegere democratica si aceasta a fost vointa partidului. Eu insa intreb;au avut si mai au vreo importanta vorbele si hotararile lui Corneliu Coposu in acest partid?
  Acum ceva vreme, mi-au atras atentia doua doamne al caror nume nu-l voi dezvalui aici,ca ati semnat un volum de memorii in care nu ati considerat necesar sa faceti vreo diferenta de precadere intre dvs. si Corneliu Coposu, concluzia fiind ca nu era nicio modificare daca partidul s-a coagulat in jurul domniei sale sau al dvs..Nu am sa exprim aici parerea personala ,daca ati fi mai bun sau mai rau ca om politic decat Corneliu Coposu, dar un lucru vi-l pot spune cu certitudine: NICIODATA nu veti fi EGALUL lui. In atare conditii am sa va rog sa va abtineti de la a mai forta limita bunului simt si sa nu va mai expuneti mediatic sustinand persoane ce si-au demonstrat deja valoarea de politicieni falimentari. Va reamintesc ca ultimul rezultat oficial al PNT-CD este de 0,7% si a fost obtinut la ,,partialele de la Hateg, in inima tarii, in Transilvania lui Iuliu Maniu, in conditiile in care candidatul nostru a fost un om onorabil si a fost sprijinit de toate “aripioarele” practic reunite.
  Acesta este nivelul la care a ajuns partidul dupa ce l-ati condus dvs.dle. Diaconescu, ignorand testamentul politic al Seniorului,iar in aceste zile am remarcat un clip postat pe internet in care va aratati sustinerea fata de o persoana care nu a fost niciodata in vederile marelui disparut. Dar ceea ce este cu adevarat grav,este faptul ca faceti acest gest in conditiile in care stiti ca in acest moment se pregateste instalarea in fruntea partidului exact a persoanei desemnate de Senior la vremea respectiva. In mod evident este vorba despre fostul premier Radu Vasile. Oare nu ati putea dle.Diaconescu sa va reconsiderati atitudinea si sa incercati o reabilitare aproape imposibila in fata publicului roman,facand macar acum in ultimul moment un gest de eleganta si adecvat cu care sa va reintegrati in linia fireasca a istoriei partidului? Chiar nu puteti sa-i lasati deoparte pe acesti baieti neperformanti despre care stiti ca oricum va ignora sau chiar va detesta la modul sincer si care vor avea totdeauna de dat socoteala electoratului roman pentru lipsa lor de eficienta? Imi vine greu sa cred ca la experienta dvs.mai aveti vreo speranta de la aceasta grupare de neputinciosi politici dovediti,in timp ce Radu Vasile nu asteapta decat un gest de bunavointa ce ar coincide cu destramarea blestemului ce planeaza asupra partidului inca din noiembrie 1995. (specialistii l-ar numi criza de succesiune, dar nu voi dezvolta tema aici si cu aceasta ocazie)(nu voi comenta nici faptul ca regretatul Ion Ratiu i-a supravietuit Seniorului inca 5 ani – timp suficient sa se fi intamplat ceea ce enorma majoritate a sustinatorilor partidului considera ca ar fi fost necesar si suficient).
  Dealtfel Radu Vasile oricum va fi presedinte,iar de la acel moment se va putea considera ca partidul va reintra pe traiectoria sa fireasca. In atare conditii, depinde numai de dvs.sa faceti ceea ce considerati necesar pentru a va asigura o pozitie onorabila in memoria publicului, sau sa ramaneti ceea ce sunteti in acest moment, adica o prezenta de trista amintire care va necesita mari eforturi spre a fi decupata din istoria partidului.
  In incheiere am sa-mi prezint scuzele necesare pentru tonul abrupt si transant, dar consider ca a venit vremea ca mesajele partidului sa redevina clare, concrete si responsabile, adica asa cum natiunea romana asteapta de la PNT-CD.
  Nu pot insa sa inchei, fara sa va rog sa-i transmiteti dlui. Ciuhandu, cu care faceti tandem pe internet sa fie si domnia sa mai rezervat in demersuri si sa reanalizeze cum ar fi apreciat Seniorul Coposu momentul petrecut la 1 decembrie 2009 la Timisoara, oras martir ce a mai dat opiniei publice romane, printre altele si un anumit punct 8. Asta, pentru ca am mai amintit cate-ceva despre Senior si nimic nu ne opreste sa ne reamintim despre modul in care acesta se pozitiona fata de principii.
  sa mai auzim si de bine
  al dvs. Cristian Vaida-Coteanu
  13-15 iunie 2011

  P.S. Poate n-ar fi rau sa-si aminteasca dl. Ciuhandu ca in aceste zile tocmai “aniversam” un numar de ani de la mineriada (fara alte comentarii, pentru moment).

 7. Arcasu Says:

  Radu Vasile-presedinte? Domnule, pe asta il pune la colt si maruntul Ion Frunzulica de la PSD ! Ne trebuie o stanca, intelegeti? Cu Ciorbea este un inceput bun!

 8. marian Says:

  La momentul actual,CIORBEA ESTE SOLUTIA.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: