Comunicat privind clarificarea situației interne a PNȚCD

In ultimele zile au fost remise presei si opiniei publice informatii false privind convocarea unui Congres Extraordinar al PNTCD pentru data de 18.06.2011, in vederea unei asa-zise unificari a partidului. Acestea au fost comunicate de dl. Victor Ciorbea si dl. Gheorghe Ciuhandu, aflati in afara structurilor statutare ale partidului si care incearca, prin minciuna si manipulare, sa-si asigure sustinere in media, in urma esuarii dizidentei Radu Sarbu pe care au sustinut-o.

Dl. Victor Ciorbea, dupa ce l-a presat pe dl. Radu Sarbu sa-i cedeze functia (nereala, si nelegitima) de “Presedinte PNTCD” printr-un act notarial, predarea prin  act notarial a functiei ,- ca o proprietate particulara-, fiind ilegala si fara precedent in Romania,  incearca acum sa se instaleze in fruntea fostei dizidente Sarbu printr-o farsa politica, pe care o numeste “Congres al PNTCD”. O mare parte a gruparii Sarbu nu-l sustine pe dl. Victor Ciorbea in demersul sau nebunesc, cu consecinte grave asupra imaginii partidului.
D-nul Ciorbea nu a luat parte la nici un Congres si nu a fost membru al BNC sau CNC, pentru a indeplini o functie statutara.

D-nii Victor Ciorbea si Gheorghe Ciuhandu nu se mai bucura de sprijinul partidului, motiv pentru care recurg la asemenea metode lipsite de demnitate, cu grave consecinte asupra imaginii partidului, aflat oricum intr-o situatie dificila.

In principal, dl. Ciorbea este acuzat de majoritatea membrilor de urmatoarele:

– divizarea PNTCD: drept recunostinta ca a fost numit Prim-Ministru, impotriva altor candidati evident mai credibili si mai calificati, imediat dupa demiterea sa dl. Ciorbea a rupt partidul care l-a propulsat infiintand in 1999 un alt partid, Alianta Nationala Crestin Democrata (ANCD). Cu ANCD a trecut in opozitie impotriva fostului sau partid, criticand vehement CDR-ul al carui premier a fost, alaturi de PRM si PDSR.

-la alegerile din 2000 dl. Ciorbea a refuzat propunerea ca  ANCD-ul, alaturi de celelalte partide mici, sa candideze in cadrul si sub sigla PNTCD. Din cauza acestui refuz  nici celelalte partide nu au mai dorit sigla PNTCD. Sub santajul ca va diviza electoratul PNTCD in alegeri, dl. Victor Ciorbea a determinat constituirea Conventiei Democrate 2000, compusa din mai multe partide, ridicandu-se astfel pragul electoral, potrivit legii, la 10% cea ce a dus la eliminarea PNTCD din parlament. Cu scorul de 7% obtinut in cadrul Conventiei, PNTCD ar fi intrat singur in parlament daca ar fi candidat pe cont propriu, deoarece a obtinut mai multe voturi decat au castigat separat PNL si PD. Dl Ciorbea nu si-a asumat niciodata responsabilitatea eliminarii PNTCD din parlamentul tarii, prin jocurile sale iresponsabile.

– in anul 2001 a parasit ANCD-ul, dezamagind si inseland asteptarile tuturor oamenilor care il urmasera,  reintorcandu-se la PNTCD. A acceptat oferta d-lui Andrei Marga  care a candidat la functia de presedinte al PNTCD si a intrat in echipa sa. La numai cateva saptamani de la alegerea d-lui Marga, dl Ciorbea, care se bucurase de sprijinul si increderea acestuia, s-a alaturat jocurilor murdare, azi cunoscute, care au contribuit la inlaturarea d-lui Marga din functia de presediunte PNTCD proaspat ales. Dupa demisia fortata a acestuia, dl Victor Ciorbea, prin „manevrele si speculatiile democratice specifice stilului sau”, l-a inlaturat si pe dl Vasile Lupu, de data aceasta cu sprijinul recunoscut si de notorietate al justitiei din vremea aceea, influentata de  Primul Ministru PDSR Adrian Nastase. Prin urmare, dl. Ciorbea a obtinut functia de Presedinte PNTCD in 2001 cu ajutorul adversarilor politici ai PNTCD, asa cum singur recunoaste.

– ajuns  Presedinte al partidului in 2001 cu ajutorul PDSR, dl. Ciorbea a trecut la excluderi masive – 28 de organizatii judetene au fost decapitate intr-o singura zi – zguduind structural partidul care, din acel moment, nu si-a revenit nici pana in ziua de azi. Aceasta situatie este, din nou, unica in politica romaneasca si dovedeste inca o data lipsa puterii de discernamant a dl Ciorbea.

– cu toate ca a preluat partidul in 2001 cu o suma mare de bani in conturi, la momentul retragerii, in 2004, a lasat datorii uriase, de ordinul sutelor de mii de euro. Acestea au ingreunat enorm administrarea partidului pana in prezent, partidul fiind tarat in nenumarate procese pentru datorii acumulate in timpul conducerii sale, numai penalitatile fiind de ordinul zecilor de mii de euro.

– din anul 2004 pana in prezent dl Victor Ciorbea nu a activat in cadrul PNTCD, nu a platit cotizatie, refuzand orice implicare in favoarea partidului,  cu toate ca fostul Presedinte Marian Petre Milut i-a solicitat-o in mod deschis, in nenumarate randuri, spre binele PNTCD. Singura preocupare a fost specularea vulnerabilitatii partidului.

– actiunea d-lor Ciorbea si Ciuhandu, constienti de ilegalitatea demersurilor lor, se va finaliza cu crearea unui nou partid, CMR (Credinta, Moralitate si Respect), informatie care nu a fost facuta publica pana in prezent, urmarindu-se in felul acesta, ca si in cazul ANCD, ruperea din partid a cat mai multor persoane de buna credinta. Tinand seama de faptul ca dl Ciorbea a infiintat ANCD, iar dl Ciuhandu a modificat denumirea PNTCD in PPCD, acest Congres di 18.06.2011 reprezinta o recidiva, inacceptabila pentru membrii loiali PNTCD.

– detinutii politici, in cea mai mare parte, nu au sustinut si nu sustin demersurile d-lor Ciorbea si Ciuhandu, cu toate eforturile acestora de a se legitima prin ei: acestia au pus totdeauna partidul deasupra intereselor personale.

– d-nii Victor Ciorbea si Gheorghe Ciuhandu nu se bucura de sustinerea PPE, care le-a refuzat direct orice sprijin moral, cu toate insistentele lor,  gravele derapaje politice ale celor doi si initiativele nefaste de viitor fiind cunoscute liderilor europeni.
Trecutul, dorinta obsesiva de putere, dar mai ales inversunarea cu care d-nii Victor Ciorbea si Gheorghe Ciuhandu doresc sa preia partidul si sa-i readuca pe aceia care au absentat ani de zile, pentru a-si asigura o pozitie pe esichier in alegerile care urmeaza, dar si proiectul infiintarii unui alt partid, nu sunt privite cu ochi buni in PNTCD. Cele aratate mai sus motiveaza din plin reactia de respingere a d-lui Ciorbea de catre membrii partidului. Personal am refuzat sa dau curs solicitarii d-lui Ciorbea de a-l sprijini pe cai nelegale si nestatutare sa preia Presedintia partidului.

Dl. Gheorghe Ciuhandu nu este sustinut in partid din mai multe motive:

– imediat dupa moartea Seniorului Corneliu Coposu d-sa a dat afara din partid pe majoritatea sustinatorilor fideli ai Seniorului, care contestau politica d-lui Ciuhandu ostila liniei politice si doctrinare a PNTCD;

– colaborarea permanenta, peste limitele morale acceptabile ale PNTCD, cu adversarii traditionali ai partidului;

– in timpul conducerii sale de presedinte PNTCD,  a modificat denumirea partidului  din PNTCD in PPCD, scotand PNTCD-ul din trecutul nostru istoric de creator de natiune;

– in timpul mandatului sau de  presedinte, partidul a intrat in disolutie, d-sa cedand conducerea PNTCD unui grup de 5 deputati PRM adusi in partid de catre dansul;

– a compromis principiile si linia politica a PNTCD, prin sustinerea candidatului PSD d-nul Mircea Geoana  la alegerile prezidentiale din 2009.

Cele de mai sus nu reprezinta un atac personal, ci fapte de notorietate publica a celor doi, in timpul cat au condus PNTCD-ul. Acum este limpede ca cei doi isi continua drumul nefast in distrugerea sistematica a partidului, iar acest lucru trebuie adus la lumina. Congresul nelegitim din 18.06.2011 este ultimul exemplu de actiune pentru destructurarea partidului.

Personal, cu toate ca am incercat multiple negocieri pentru a ajunge la un compromis in vederea concilierii interne, m-am izbit de inflexibilitatea celor doi, care n-au dorit decat o preluare neconditionata a partidului prin forta, impotriva vointei majoritatii membrilor. In acest sens, mi-au fost solicitate exluderi masive de membri si decapitari ale conducerilor din 20 de filiale, pentru organizarea unui Congres cu o imagine falsificata. Am respins ferm si cu responsabilitate aceste presiuni. Integritatea partidului nu poate fi negociata, iar greselile vechi din partid (intentionate sau nu) nu trebuie repetate, chiar daca partidul se afla azi in dificultate, adus in aceasta stare chiar de aceia care se proclama “salvatori”.

Este regretabila manipularea, cu cinism, a d-lui Ion Diaconescu, Presedintele de onoare al partidului. Folosindu-se de dorinta sincera a acestuia de conciliere, d-nii Victor Ciorbea si Gheorghe Ciuhandu au apelat la familie, la vestitii nepoti ai d-lui Ion Diaconescu, care l-au dezinformat si l-au “terorizat” pe acesta in ultimele 2 luni, pentru a-i smulge declaratii favorabile lor. In fapt, la varsta venerabila de 95 de ani, cu sanatatea precara, dl. Ion Diaconescu nu mai activeaza de ani de zile in partid. Asemenea actiuni sunt total imorale. Calitatea d-lui Victor Ciorbea, de avocat al d-lui Ion Diaconescu, in procesul privind despagubirile pentru indelungata perioada de detentie, nu-l indreptateste, deasemenea, sa se foloseasca de relatia sa personala cu Presedintele de onoare al PNTCD.

Din cele aratate mai sus reiese indubitabil ca actiunea din 18.06.2011 nu are drept scop concilierea partidului, ci, din contra, marirea divergentelor si ruperea oricarui dialog.

Congresul Extraordinar al PNTCD, statutar si legal, a fost convocat pentru data de 09.07.2011 de forurile partidului. La Congres au fost invitati oficial d-nii Victor Ciorbea, Radu Sarbu si Gheorghe Ciuhandu si altii, sa-si depuna candidaturi pentru orice functie in partid. Refuzul acestora de a participa este incalificabil, astfel ca intreaga responsabilitate le apartine: santajul asupra partidului, de orice fel, nu va fi acceptat. La Congresul din 09.07.2011 vor participa un numar de 39 de organizatii judetene, din cele 45 (inclusiv organizatiile de sector al Mun. Bucuresti).

La Congresul din 09.07.2011 a fost propus  pentru functia de Presedinte al partidului dl. Radu Vasile fost Prim-Ministru al Romaniei. Propunerea a fost facuta de mine insumi. Acesta a confirmat candidatura sa la CNC al PNTCD din 07.05.2011. Dl Radu Vasile, a  fost mentionat de Seniorul Corneliu Coposu ca posibil succesor la conducerea PNTCD. Domnia sa doreste continuarea liniei legitime si reasezarea partidului la locul cuvenit pe esicherul politic, prin forte proprii, bucurandu-se de sustinerea deschisa a filialelor partidului.

PRESEDINTE PNȚCD,
AURELIAN PAVELESCU

 

Reclame

Etichete: , ,

14 răspunsuri to “Comunicat privind clarificarea situației interne a PNȚCD”

 1. Dr.George Calalb Says:

  Radu Vasile mentionat de Corneliu Coposu ca posibil succesor la conducerea PNTCD ? Cum asa ?

 2. Ioan Furtunã Says:

  Da, chiar asa!! Incep sã se mai lumineze niste pete… nuu?!

 3. Dobrai Zsolt Says:

  Întradevăr! Petele deja se văd clar pe mâinile lui Aurică şi sclavii lui!

 4. marian Says:

  Cata minciuna.

 5. Florian Says:

  Pavelescu este un mincinos,cei ce suntem in partid din 1990 stim foarte bine acest lucru.
  Pleaca Aurica si lasane in pace ca esti un impostor pentru acest partid

 6. ani vrinceanu Says:

  oare in anul 2000, eu am coordonat puciul din Poiana Brasov?stie cineva?sau va e jena ?

 7. ani vrinceanu Says:

  in anul 2000, pavelescu pe la ce partid era? ca asa le-o schimbat, ca pe sosete…

 8. taranist pragmatic Says:

  Da, suntem in partid din anii 90,si nu stim cine a adus partidul la 1%!Poate dl.Pavelescu! Poate va spune „Florian” cine dintre taranisti a avut cea mai buna prestatie la ultimele alegeri parlamentare!Oare Pavelescu?! Poate va explica si din a cui vina Timisoara nu a scos un deputat sau senator!Nu cumva din cauza lui Ciuhandu?!
  Puneti-va astfel de intrebari,cautati raspunsurile corecte si sigur va veti destepta si nu veti ramane amatori in politica!

 9. omc pntcd Says:

  adevaratii taranisti din om pntcd cea mai mare org din pntcd nu va participa la vreun congres alaturi de neocomunistii bolsevici sarbu ciorbea ciuhandru -nu ne lasa cei peste 200000 de martiri schingiuiti si torurati in lagarele comuniste de PCR=PNL=PSD-ESTE CAZUL CA CEI TREI CARE AU SPERIAT PNTCD SA SE RETRAGA -DE PESTE 10 ANI FAC FOARTE MULT RAU PARTIDULUI –BAI CINE VA CREDETI VOI CARE NU REPREZENTATI NIMIC PT NOI TARANISTII CEI MULTI SA VA FIE RUSINE

 10. Florian Says:

  omc-esti un imputit

 11. om craiova Says:

  floriane sluga comunista rebut uman stai alpecat cu pantalonii jos in fata comunistilor ciuhandru sarbu si ciorbea i nu te pune cu noi adevaratii taranisti vai de capul tau eroare umana ce iesti

 12. RADU OM PNTCD Says:

  FLORIANE CE TARE ESTI DAM NOI OCHII CU TINE LA PARTID PISANEAM PE TINE COMUNISTULE SECURIST IMPUTIT

 13. Roxana Iordache Says:

  Pavelescu pentru a pricepe, trebuie să i se vorbească explicit: deci, hai siktir!

 14. Ioan Furtuna Says:

  Nu, Ciorbea in 1999 a dat startul viitoarelor divizãri ale partidului, apoi Radu Vasile si Vasile Lupu, urmat de botezu’ satanei, realizat de iuda-Ciuhandu la 6 martie 2005 si, apoteotic, augustul fierbinte a’ lu’ 2008, cel cu Apostatu impins de uslasii iudei… si-n 29 ian. 2011 trãdarea si desantarea specialistului radiolocator ‘merecan, secu’-coleg de-al lui Dorel-IEMI… cu voia dvs. peremistu’ Moiescu!!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: