PNȚCD trăiește în trecut. Legitimarea sa, da, poate fi gasită acolo.

Dar eu, ca istoric si ca secretar al filialei Lugoj, va spun un lucru sigur: PNTCD va privi spre viitor! Spre tinerii in care nimeni nu isi mai pune speranta. Eu acolo spun, ca vom gasi motorul pentru schimbare. Ii cunosc din perioada, cind am fost profesor. Un elev, „Baiat de baiat”, care vine si iti cere sfatul in privinta a ceea ce sa mai citeasca, este o victorie mult mai mare decit orice porcarii se incearca de catre toti cei care ne conduc si ne-au condus (indiferent de culoarea politica). Se incearca distrugerea Istoriei si a Tineretului. Dar cei care au orchestrat totul nu au luat in calcul faptul ca orice suprasaturatie are si un recul. Si vom fi acel recul!

Se va face totul pentru a le oferi acestor tineri (Clar, vorbim, poate, doar de 20-50% din ei! Dar sint destui! Turma a fost si va ramine mereu turma!) un scop si un exemplu de moralitate in viata.

Puterea corupe? Poate. Dar daca te lasi corupt, macar fa-o cu bun-simt. Oare, in Germania politicienii sint „curati”? Va mai amintiti de scandalul in jurul lui Helmut Kohl? Si? Carui „neamt” i-a pasat? Au pus in balanta ceea ce a facut pt ei si ce a facut gresit si a iesit el OK din treaba asta ca imagine.

Deci, tinerii. Da. Vom incerca sa ii adunam, organizam si sa le dam ceva in ce sa creada. Pentru ca eu si noi credem in ei. (Discutia este lunga si, poate, nu e aici locul.)
Sint unul din cei, care se vor duce la Bucuresti pentru a vota (Sper, pentru ca am niste probleme personale si nu stiu, daca reusesc sa le rezolv pina atunci.). Dar, orice s-ar intimpla, problemele partidului nostru nu vor disparea. Un partidulet impartit in „n” grupari? Pai, de aceea e si tara asa cum este! Pentru ca romanii se lasa condusi de irelevante orgolii si de „capra vecinului”. Multi vorbesc de „teoria conspiratiei”, dar prea putini realizeaza, ca ea exista, insa nu cum e aratata. Nu „aia din afara” ne sapa, ne sapam noi; noi ne furam caciula.

Oameni buni, sa privim cu respect la ce a fost, dar sa nu uitam ca trebuie sa muncim pentru ce va fi!

Cei dintre dumneavoastra, care sinteti lugojeni, va invit marti si miercuri intre orele 12:30 si 15:00 la sediul nostru. Refacem baza de date dupa o lunga perioada de coma. Au fost probleme si mai sint destule, dar le vom rezolva. Impreuna.

Marele congres? Daca se mai tine (Pentru ca, Atentie!, exista mari sanse sa nu se mai tina.) nu va realiza mare brinza. Totul trebuie sa porneasca de la noi. De jos. Cei din conducerea partidului sint obositi si prea minjiti de bubele din trecut. Ori au fost oameni onesti, ori nu, toti nu mai au credibilitate in fata poporului. Nu vor reusi sa aduca partidul nici macar in Parlament, chiar cu noile reglementari electorale, care arata ca, practic, am avea nevoie doar de organizare si un aprox. 3% din voturi. Si nu vor reusi cu toti banii si cu toata demagogia lor.

Noi singuri, in filialele cu sediile pline de paianjeni si mucegai, noi vom reusi sa reinviem partidul, daca vom sti cum. Iar filiala Lugoj va dovedi acest lucru.

Ma scuzati, ca am scris atit de mult, dar acum „poci pentru ca sa vorbesc” ca un oficial al PNT si am dorit sa va aduc o raza de speranta reala celor care, desigur, simt ca si acest conges va fi sabotat de marile orgolii ale unor oameni mici dar mari in aparenta. (Nu dau nume, pentru ca, daca vreunul din ei citeste aceste rinduri, va sti de trebuie sa se simta ori ba vizat. Eu nu ii cunosc. Vad doar cum au transformat -toti- acest partid dintr-unul serios si onorabil intr-un bilci de copii prosti. Pe prea multa lume daca o intrebi de PNTCD mai-mai ca nu isi aminteste „ce e aia” ori iti ride direct in nas.

Daca se poate, chiar as dori sa ne intilnim cit mai multi taranisti si simpatizanti (si nu numai) undeva cumva (sa nu fie prea costisitor pt ca nu ne permitem nicicare, banuiesc) si sa discutam deschis. Oricum, pina atunci, va invit sa veniti la sediul filialei Lugoj. Ma gasiti acolo intre orele mentionate. Orice inceput de drum e greu, dar trebuie facut. Si, poate, reusim impreuna. Sa puna toata lumea orgoliile la sertar si sa le scoata, daca mai e cazul, cind Romania isi va fi cistigat demnitatea!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Si, sa-i parafrazam pe Romani: Romania victor!
Va multumesc.

Cu respect,
Willand Jurca

Secretar PNȚCD Lugoj

Reclame

Etichete: ,

3 răspunsuri to “PNȚCD trăiește în trecut. Legitimarea sa, da, poate fi gasită acolo.”

 1. Ovidiu Dobronauteanu Says:

  Stimate Domnule Wiland Jurca

  Nu m-am putut abtine sa nu dau cateva replici materialului Dvs..Inainte de a face acest lucru,vreau sa fac cateva precizari legate de persoana mea.Ma numesc Ovidiu Dobronauteanu,am 42 de ani,sunt din Bucuresti, jurist/economist/lector geopolitica.Provin din partea tatalui dintr-o familie de intelectuali basarabeni,refugiati din fata „tavalulugului bolsevic”,iar din partea mamei dintr-o familie de preoti ortodocsi si invatatori din Tara Zarandului,luptatori inca de la Horea,pasoptisti si apoi unionisti (de aici este „filiatia” mea fata de PNTCD) .Am venit in PNTCD in 2005,dupa ce inainte nu mai facusem parte din nici un partid,exceptand (sper) defunctul UTC.La sfarsitul anului 2005 am fost ales vicepresedinte al organizatiei sectorului6 (am coordonat activitatea tineretului,desi aveam peste 35 de ani;ca rezultate-am adus tineri ,nu multi,dar copii de calitate-intre timp au cam plecat;am organizat pentru tineri prelegeri de istoria partidului,politologie,geopolitica,drept constitutional,drept international public,economie mondiala,morala crestina,etc,in care am adus ca lectori profesori de valoare din partid sau din afara lui) ,iat in 2006 am fost numit consilierul vicepresedintelui cu re;latii internationale,Radu Munteanu,participand in delegatiile de la PPE.La congresul din ianuarie 2007,deoarece m-am implicat in sustinerea doctorului Serban Radulescu,si castigand cuplul comic-fantezist Marian Milutz -Aurica Pavelescu (cu care am avut si niste „clinciuri”),am fost dat afara din toate functiile.Actualmente sunt membru al organizatiei PNTCD sector 6-„aripa”Radu Sarbu-Victor Ciorbea.
  Si acum,urmeaza comentariile mele:
  1.Titulatura de „Barlog” PNTCD este total deplasata spiritului partidului.Noi nu suntem niste jivine (la fel ca si cei doi ipochimeni trimisi de „baietzi” sa distruga partidul,Milutz+Aurica) care stam intro vizuina si asteptam sa sarim sa-i „mancam” pe altii.Chiar daca e nevoie sa luptam,noi luptam la lumina zilei,cinstit,cavalereste.
  2.Sunt de acord cu Domnia Voastra ca totul trebuie pornit de jos.Dar si „pornitul” acesta de jos nu poti sa-l faci fara a tine cont de realitatile partidului,mai bune sau mai rele.Aici ma refer la „batranii” din partid,care datorita suferintelor indurate in puscarii inca mai au acel spirit intransigent anticomunist si antisecuristic,si care ne face intoleranti in ochii multora.Si ma refer si la acei „senatori de drept”,unii din ei plecati(vremelnic) din partid,care nu au facut lucruri bune cat partidul a fost la guvernare (aici ma refer la Remus Opris-Otrava,Dudu Ionescu,Nelu Muresan,fratii Dimitriu,etc,etc),care ,daca partidul se va „intoarce” pe”cai eligibili” (permisa-mi fie expresia) vor veni cu pretentie de sefie.
  3.Treaba cu venirea tinerilor in partid este foarte buna (ca..lozinca).MARE ATENTIE LA TINERI!Sa ma explic:sunt foarte multi tineri,care desi au ganduri curate,datorita faptului ca sunt nascuti si crescuti in famili care datoreaza urcarea pe scara sociala regimului comunist,au „receptat” ,din familie si din societate”..asa zisa”educatie patriotica” nationalist-comunista.Ei ne cred un fel de Romania Mare!.Habar nu au ca Maniu vorbea 80 % din zi in limba maghiara (lucru practicat de intelectualii ardeleni romani in mod curent;la fel intelectualii romani din Basarabia vorbeau in limba rusa),habar nu au ca Maniu a vrut sa nu ne transformam din cuceriti in cuceritori,habar nu au ca Maniu a prezis inca din 1923 confederatiile si regiunile autonome din cadrul Europei Unite.Acestor tineri,li se mai adauga si „intelectualii” (mai ales cei din Cluj),niste epigoni ai marilor profesori care au functionat la Universitatea Clujeana (si eu am terminat prima facultate-dreptul-la UBB),de fapt niste urmasi de taranoi ticalosi,care vor sa foloseasca politica in scopul imbogatirii personale,si a urcarii pe scara sociala,cu nimic mai prejos ca „bocutzii” din PDL,sau „gavrutzele” si „funarutzii” din PUNR sau de „maiorutzii”,”ucu-rusii” si „dancusii” din PSD.ASA CA MARE ATENTIE CU TINERII!

 2. Dragos Says:

  D-le Willand Jurca , eu va doresc succes in ceea ce vreti sa realizati in organizatia PNTCD Lugoj …si trebuie sa speram cu toti ca intr-un timp f scurt vor veni vremeuri mai bune pentru partidul nostru drag!

 3. taranist pragmatic Says:

  Domnule lector Ovidiu Dobronauteanu, in limba romana „datorita” este sinonim cu „gratie”,”multumita”.Rugamintea mea este sa revizuiti comentariul. Succes domnului Wiland Jurca! Sfatul meu este de a se apleca asupra istoriei PNTCD , mai ales asupra istoriei postdecembriste.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: