Surorile Coposu lansează la Zalău “Amintiri povestite. Amintiri trăite”

Fundaţia Corneliu Coposu, filiala Zalău, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă şi Centrul de Cultură şi Artă Sălaj organizează vineri, 10 iunie, de la ora 13.00, în Sala „Porolissum” a Consiliului Judeţean, lansarea cărţii “Amintiri povestite. Amintiri trăite”, scrisă de Flavia Coposu, sora marelui Corneliu Coposu.

“Cartea reprezintă un adevărat document istoric pentru Sălaj şi, în special, pentru Bobota. Flavia Coposu rememorează perioada pe care familia Coposu a petrecut-o la Bobota, până la Dictatul de la Viena, din 1940. Vorbim de perioada cea mai fericită a vieţii familiei Coposu. Surorile spun că în timpul prigoanei din timpul comunismului se refugiau în amintirile legate de Bobota şi Sălaj”, explică dr. Marin Pop, preşedintele filialei Zalău a Fundaţiei Corneliu Coposu.

La lansarea cărţii vor participa atât autoarea, Flavia Coposu, cât şi Rodica, cealaltă soră a lui Corneliu Coposu. Surorile Seniorului vor rememora pentru cei prezenţi la lansare momente mai puţin cunoscute din copilăria şi adolescenţa celebrului lor frate, amintiri legate de viaţa familiei Coposu în Bobota.

Cartea a fost editată cu sprijinul Academiei Civice, iar prima lansare a avut loc săptămâna trecută, la Memorialul de la Sighet.

Reclame

Etichete:

6 răspunsuri to “Surorile Coposu lansează la Zalău “Amintiri povestite. Amintiri trăite””

 1. marian Says:

  Oameni de valoare.

 2. dragos Says:

  ma intreb si eu ca omu prost,ce au facut surorile coposu pentru pntcd?
  dorinta seniorului era ca ele sa stea cat mai departe de politica……..

 3. Florian Says:

  In scrierile lor surorile Coposu povestesc despre viata lui Corneliu Coposu,ce vreti mai mult<

 4. alex.dumitrascu Says:

  @
  dragos
  te intreb si eu ca pe omul prost, da’ PNTCD-ul ce a facut pentru surorile Coposu?
  In ultimul timp s-a ferit de prezenta dumnealor sperand sa fie uitate cum a fost uiotyat si seniorul.
  Seniorul a vrut sa ramana departe de poltica pentru a fi protejatre dumnealor, nu pentru a-i proteja pe miluto pavelestii care vor sa parvina si pe care istoria ii incurca…

 5. Florian Says:

  Stimate domnule Dragos si eu vreau sa-ti raspund ca unui prost in legatura cu ce au facut surorile Coposu pentru pntcd:dorinta seniorului era ca in pntcd sa fie oameni de valoare nu lichele,iar surorile sa fie protejate de politica prin acei oameni de valoare.
  Dar este asa ?

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: