Ce doreşti dumneata, domnule Pavelescu?

Primind un mandat moral de la seniorii partidului, în frunte cu Ion Diaconescu, surorile lui Corneliu Coposu, doamnele Flavia și Rodica, ba și susținerea doamnei Doina Cornea, lider al luptei anticomuniste, înscrisă în PNȚCD după ce acest partid nu mai era la guvernare, Victor Ciorbea a plecat plin de elan prin țară, să încerce ceea ce unii ar considera a fi o aventură: reunificarea partidului.

O fi avut, probabil, destule procese de lăsat baltă sau în grija colaboratorilor, care îi aduceau bani frumoși şi un trai destul de comod. O fi având şi probleme personale sau de sănătate dar, cu toate acestea, a luat-o din loc: Banat, Crișana, Maramureș, centrul Ardealului, Moldova și, în ultimele zile, în Muntenia şi Oltenia. Un singur obiectiv exprimat cu încăpăţânare peste tot: reunificarea PNŢCD.

Parcă îmi aduc aminte de cuvintele lui Coposu, undeva într-un interviu, cum i-a cerut odinioară, într-o manieră imperativă, Iuliu Maniu: să nu laşi partidul să moară! Rând pe rând, organizaţiile vizitate i-au dat dreptate fostului premier: partidul trebuie să vină la matcă, să îşi adune ostaşii, indiferent de gruparea în care se găsesc astăzi.

Chemarea a fost adresată tuturor: susţinătorilor lui Pavelescu, celor ai lui Moiescu, celor ai lui Sârbu, celor ai lui Ciuhandru, tuturor celor care împărtăşesc convingeri creştin-democrate, în respectul tradiţiei şi al luptei anticomuniste. Însoţindu-l în câteva dintre aceste deplasări, am văzut oameni de diferite convingeri (sub raportul susţinerii unui anumit lider) că acceptă cu satisfacţie această chemare şi îşi pun speranţe în congresul din 18 iunie de la Palatul Parlamentului. Totul poate, aş spune chiar trebuie, să se desfăşoare sub semnul olimpismului modern: fie să câştige cel mai bun, iar fiecare candidat să se dovedească curajos şi demn în încercarea lui! Cred că nici un om de bun simţ, preocupat sincer de viitorul PNŢCD nu are de ce fi contra ideii că participă toată lumea, că se dezbat idei şi platforme diferite, iar cel mai bun devine preşedinte, pune capăt gâlcevei şi se dedică total cuceririi electoratului, mai ales a celui nehotărât!

Conjunctura este cu atât mai favorabilă cu cât scena publică prezintă, în afara UDMR – partid şi/sau organizaţie etnică, două blocuri politice ce provin din marele FSN: pe de o parte, PSD care a reuşit să aducă la remorca sa şi PNL lipit de partiduleţul lui Felix Voiculescu, iar, pe de altă parte, PDL, fosta aripă a lupilor tineri plecaţi din FSN în frunte cu Petre Roman, metamorfozaţi în populari de conjunctură.

Adică o stare complicată, ce nu dă motivaţie de a ieşi la vot atâtor oameni cu vederi de dreapta, creştin-democrate şi, prin excelenţă, anticomuniste. Proiectul lui Ciorbea a obţinut deja susţinerea unor aliaţi tradiţionali ai PNŢCD ca: AFDPR, asociaţii monarhiste, organizaţii de revoluţionari, structuri ale societăţii civile, între care, la loc de cinste, Alianţa Civică. Când entuziasmul unui nou început părea să-i cuprindă pe toţi ţărăniştii, dar şi să de încredere unui electorat dezamăgit, apare din neant domnul Aurelian Pavelescu anunţând un alt congres, la altă dată, şi aruncând anatema asupra demersurilor susţinute şi de bun simţ ale lui Ciorbea!

Vorbe grele, de ocară chiar, de parcă nu o invitaţie sinceră a fost transmisă tuturor, ci o coterie măruntă pusă la cale de Victor Ciorbea şi Radu Sârbu, pe când mesajul autentic era tocmai de înfrânare a orgoliilor în interesul partidului! Aducându-mi aminte cum a ajuns Pavelescu ţărănist, adus de Miluţ, cum se zbate el pentru a păstra sediul şi ştampila cu orice preţ, nu pot să nu mă gândesc la noţiunea de coloana a cincea, a unor infiltraţi care nu au alt scop decât acela de a zădărnici – încă din faşă – orice încercare de unificare. Băsescu să fi fost interesat şi nu ar fi putut proceda mai abil!

Toate cele de mai sus mă îndreptățesc să te intreb public, în fond, ce doreşti dumneata, domnule Pavelescu?

Eugen URS

Președinte PNȚCD Brașov

Reclame

Etichete: ,

26 răspunsuri to “Ce doreşti dumneata, domnule Pavelescu?”

 1. c. neagoe Says:

  Mai mult ca sigur Constanta i-l va urma pe dl. V. Ciorbea .Este singura posibila locomotiva a PNTCD-ului.

 2. Dragos Says:

  in primul rand dumneavoastra nu sunteti presedintele PNTCD Brasov , eu nu stiu cum va puteti aroga o functie pe care nu a-ti castigat-o …presedintele PNTCD Brasov este dl Veres.Si in al doilea rand noi nu mai dorim sa fim condusi de un tradator , care a tradat acest partid in momentul cel mai greu pe care l-a avut in perioada guvernari 96-2000.Si in al treile rand , suntem constienti ca daca prin absurd ar ajunge Ciorbea presedintele PNTCD, toti cei care nu au fost in gruparea lui , ar fi exclusi de urgenta din partid intr-o saptamana … asa ca, daca vreti si mai doriti o va mai dau argumente prin care noi nu dorim sa fim condusi de tradatorul Victor Ciorbea.

 3. Horea DAN Says:

  STIATI CA: In cazul in care dl. V. Ciorbea nu va fi recunoscut presedinte al PNTCD exista o varianta de rezerva. Aceasta se numeste C.M.R. (Cinste Onoare Respect) un fel de C.D.R. – trec peste greseala enorma de asociere cu greselile Conventiei – varianta ce urmeaza a fi pusa in practica prin „popularea” unui partid (secret deocamdata – stiut doar de V. Ciorbea – dupa cum afirma la Cluj – N.). Interesant, nu?

 4. Mircea Talos Says:

  Stimate D-le Horea Dan,
  Va respect prea mult,ca sa-mi permit sa trec cu vederea o parere exprimata de dvs.pe care nu o impartasesc.
  Am lucrat alaturi de Victor Ciorbea,intr-o perioada foarte grea pentru PNTCD si stiu ce eforturi extraordinare a facut,in incercarea de reconciliere interioara si reconstructie a partidului nostru.
  Stiu ce principii ii calauzesc viata,cat e dispus sa sacrifice pentru a realiza un proiect in care crede si stiu ca nici un lider,dintre cei care au rostit pareri in numele PNTCD,dupa Corneliu Coposu,nu au reunit calitati care sa-i identifice atit de mult,ca pe domnia sa,cu idealurile ce-au stat,si stau la baza existentei partidului martir.
  Daca domnia sa ar fi in eroare,asa cum cred eu ca sunt ceilalti lideri ai nostrii,in mod sigur nu ar avea consimtamantul explicit si exclusiv,al surorilor Coposu,al d-lui Diaconescu,al d-nei Cornea,al fostilor detinuti politici,al Aliantei civice,al revolutionarilor autentici si a majoritatii taranistilor simplii,uitati si parasiti,din toate localitatile in care traiesc romani.
  Cand cei sus mentionati te investesc cu obligatia de a „nu lasa partidul sa moara”este normal si obligatoriu,sa gasesti variante realiste de a-ti onora responsabilitatea asumata,de a nu sta la indemana unor oameni dubiosi(si PNTCD a fost tixit cu astfel de oameni).
  A facut tot ce este omeneste posibil sa-i reuneasca pe toti taranistii,indiferent cat rau i-au facut si cat de josnic l-au atacat,a stat la discutii ore intregi,cu oameni care n-ar merita nici sa dea mana cu ei,a colindat tara-n lung si-n lat,pentru a-i imbuna pe cei care mentin partidul,de ani buni,intr-o postura jenanta,mai umilitoare decat cea din perioada interzicerii lui.
  Victor Ciorbea este obligat sa gaseasca o formula onorabila de a implinii ordinul lui Iuliu Maniu;si va asigur c-o sa reuseasca.
  Mi-as dori,din tot sufletul,sa-i fiti alaturi si daca va indoiti de cele afirmate de mine,cautati-i personal pe cei care sunt reperele in viata ale PNTCD,si daca n-o sa va confirme spijinul total pentru demersul d-lui Victor Ciorbea,inseamna ca sunt in eroare si-o sa va cer scuze dvs.si tuturor celor ce cred in corecta intentie a aforturilor noastre.
  Asa sa-mi ajute Dumnezeu.
  Doamne ajuta Romania si PNTCD!

 5. Horea DAN Says:

  D-le M. Talos,va invit la sediu PNTCD Cluj-N.pentru ca sa „fim alaturi” – avem multa treaba de facut si atunci poate veti redescoperii „reperele”. Apreciez efortul si coerenta scrierii.

 6. Dragos Says:

  Dl Horea Dan a fost la organizatia PNTCD Bistrita-Nasaud fiind reprezentantul lui Pavelescu , ca sa il valideze in functia de presedinte al organizatiei PNTCD B-N pe Ioan Chira , care pana in 89 a fost presedinte de CAP si membru in Comitetul Judetean al PCR si decorat cu Ordinul Munci Clasa a 3-a de catre regimul criminal care a condus Roamania pana in 89 …un proverb romanesc spune ca: spunemi cu cine te insotesti ca sa iti spun cine esti …deci dl Horea Dan , umbla prin organizatiile PNTCD din tara ca sa valideze fosti bolsevici in fruntea organizatiilor PNTCD, neavand nici o remuscare sau indignare in a colabora cu fosti nomenclaturisti …ma si mir, cum de n-ui rusine in a mai reprezenta PNTCD-ul…oameni de teapa lui Horea Dan au cangrenizat acest partid si acestia merita sa fie exclusi din viata partidului si sa ii dam uitari pt ca ei au reprezentat o pagina neagra in istoria PNTCD-ului.

 7. Maria Ratiu Says:

  D-le Horea Dan ati lansat o informatie falsa si care are toate elementele zvonurilor lansate de securitatea politica pentru a discredita si a pune in dubiu in sufletele pnt-istilor de buna credinta reunificarea partidului… Apoi ce sa va mai spun? Se vede ca scoala comunista are radacini adanci in sufletul si creierul d-voastra… Vreau sa va spun doar un lucru: nu judecati o personalitate ca Victor Ciorbea lunad drept reper pe d-voastra…Il cunosc de multa vreme, stiu di ce aluat este facut si mai stiu ca nu este si nu va a fost niciodata tradator! Nu el a fost cel care a tradat Partidul ci oameni din conducera Partidului care voiau sa faca din PNTCD un mijloc de a se imbogati iar Victor Ciorbea cu onestitatea lui nativa ii impiedica. Apoi s-a dat deoparte si a lasat sa conduca cei care sustineau ca sunt mai buni ca el, sau nu? Si-a luat cumva stampila in buzunar si a inchis sediul PNT spunind „Partidul sunt EU” cum a facut Pavelescu?? Dle Talos nu sunteti si nu veti fi niciodata in eroare…Nu veti fi pus in situatia de a cere ascuze nimanui pentru ca dl Ciorbea, asa cum il cunosc eu si toti cei care au lucrat si lucreaza cu dumnealui, nu va va pune niciodata in situatia asta! Este un om cu o forta extraordinara, un lider de talie nationala si internationala, de o onestitate care sperie pana si guvernul actualei puteri si care marita sa-i fie acceptata candidatura la conducera PNTCD. Dumnezeu sa ajute TARA si PNTCD!!

 8. Ioan Furtuna Says:

  Domnul Victor Ciorbea, impreunã cu iuda-Ciuhandu, secondati de secu’ Sârbu si, din 2008, competati cu secu’ Nãsui, sunt profesionisti in ale diversiunii… Trecutul antedecembrist “complex” al acestora se intersecteazã in anumite zone de “pasiune” comune…
  In 1999, V.C. a produs prima rupturã semnificativã a PNTCD-ului, prin crearea anecedeului, sabotarea alegerilor din 2000, esecul acestuia si revenirea inapoi in partid.
  Acestã factiune maleficã, ciuhando-apostatã, are binecuvântarea viagerã a domnului Ion Diaconescu, a surorilor Coposu, a Doinei Cornea si-a tuturor ceilorlalti „mandatari morali” care, incepând din 2008, gireazã furibunda luptã internã si fãrâmitarea PNTCD! Domnul Ion Diaconescu binecuvânta si’n 2005, din prezidiul congresului de renuntare la denumirea de PNTCD, ingroparea definitivã a partidului!!
  Cu echpa sa actualã, compusã majoritar din fosti anecedisti si ureristi, Victor Ciorbea ar putea sã treacã, din prima, pe clamata sa variantã de rezervã: partidul “Credinta, Moralitate, Respect”.
  Ar lãsa astfel PNTCD-ul in pace si, nemaigândind negativ, s-ar putea concentra pe dezvoltarea noii formatiuni… Oricum, PNTCD n-are noroc cu el si nici el cu PNTCD: toatã lumea ar fi fericitã! Succesuri!!

 9. Calin Oancea Says:

  Este de notorietate aversiunea mea fata de aripile miluto-pavelesciene,iar cu Horea am avut in ultima vreme destule contre ,dar… nu pot sa nu remarc iesirea de la „naftalina” a D-nului Talos .
  Taranistii din tara cunosc faptul ca in timpul vechiului mandat al D-nului Ciorbea ,acesta impreuna cu un domn de la Buzau ( Morariu cred) , erau tortionarii „organizatiilor” ?
  Printr-un ABUZ si incalcari flagrante de statut D-nul Talos si Morariu au distrus una dintre cele mai performante ( la acea data) filiale ,Clujul.
  Speram (si aveam convingerea) ca D-nul Victor Ciorbea a invatat din greselile trecutului si este persoana potrivata sa coaguleze fortele PNTCD .
  Nu imi doresc ca prezenta in jurul dansului a unor astfel de personaje „sinistre” sa imi demonstreze contrariul.
  Sincer ,mi-as fi dorit ca D-nul Talos sa nu se regaseasca pe aceeasi parte a baricadei ca si mine, sperand ca este in gruparea Pavelescu sau Moescu. Dar din pacate…… Daca aveti nelamuriri si sunteti amnezic vis-a-vis de evenimentele anului 2002 va rog sa imi cereti lamuriri suplimentare stimate D-nule Talos .

 10. paysan Says:

  Acum trebuie concentrare pe congres, dar atentie cu ce oameni se va merge inainte – lichelele demonstrate de timp trebuie scoase din peisaj obligatoriu.
  Eu lucrez in domeniul cinematografiei si nu pot sa uit cum a fost patata imaginea PNTCD de domnul Surcel de exemplu- numit prin anii 98-99 la carma ONC parca.

  De cate ori imi vorbeam cu cineva din breasla despre politica – tema recurenta era „jaful lui Surcel”etc.

  „Surcei de-astia au fost cam multi – astia au ingropat de fapt partidul, alt exemplu fiind omul-dioda Muresan.

  Domul Ciorbea ar trbui sa fie avizat ,daca nu stie deja, ca munceste deja daca nu are un plan pentru oameni ca astia sau chiar aceeiasi in persoana.

  Bafta cu congresul! Cum pot simpatizantii vechi si noi ai partidului sa ajute la acest congres si la recladirea partidului?

 11. Mircea Talos Says:

  Stimate d-le Oancea,
  Din pacate nu va cunosc si de obicei dialoghez si exprim opinii,de cele mai multe ori diferite de ale partenerilor de discutii,cu oameni pe care-i cunosc si-i apreciez,cunostiinta putand fi directa sau indirecta.
  S-ar putea sa ne fi intalnit,intru-cat la PNTCD Cluj am fost de zeci de ori,ca oaspete si-n trei randuri oficial,in perioada cand eram membru al BNC.
  Am participat la o sedinta a Comitetului Judutean si la o Conferinta Judeteana si-n acele ocazii am intalnit o situatie tensionate,cu grupari radicale care se devorau reciproc si-mi amintesc(prea des si cu regret)episodul de la Conferinta Judeteana,care a determinat-o pe d-na Cornea sa-i mustre pe o parte dintre colegii dvs,care se manifestau necivilizat.Nici atunci,nici altadata si nici altundeva(cu exceptia org.BN)nu mi-am permis sa fac ceva care sa incalce statutul sau sa favorizeze pe cineva.
  Tot in acea perioada,pe cheltuiala mea,am participat la campania electorala de la localele din Negrieni si alte cateva localetati si-am constatat,cu mahnire,ca liderii marcanti din org.CJ sabotau,prin neparticipare si initiere de fumigene(unii chefuiau de zor in gradina de langa sediu in timp ce eu,cu o parte a conducerii de atunc, faceam sute de Km.cheltuind timp,bani,nervi etc)
  E posibil sa va fi suparat,sunt om si gresesc fata de unii semeni fara ca eu sa doresc acest lucru.
  O sa va intalnesc,la Cluj,cand o sa-i caut pe d-nii Horea si Luca,sau in 18 iunie la Bucuresti si daca-mi aduceti o dovada ca v-am gresit o sa va cer iertare.
  V-am raspuns la interventia dvs.in special pentru a va ruga sa va amintiti mereu cand discutati cu vreun taranist,indiferent de unde este,sau cat de mult v-a jignit,ca nu se poate reconstrui PNTCD decat cu oameni capabili de dialog contradictoriu,iar liderii,locali,regionali sau nationali trebuie sa fie asa cum spunea mareleIon Ratiu(mi-a spus-o si mie cand i-am organizat si l-am insotit in campania din 1992 in jud BN)sa lupte toata viata pentru ca „celalalt sa aiba alta parere decat a lui,s-o afirme curajos,s-o sustina argumentat si pana la capat”.
  Clujul este reperul Transivaniei,inclusiv in politica,si-mi doresc din toata inima reconcilierea acolo,ca noi ceilalti sa le urmam exemplul.
  Dumnezeu sa ne dea intelepciune de a-i ierta pe altii si de face cat mai putine greseli,fata de altii si-n special fata de El.
  Doamne ajuta Romania si PNTCD!

 12. Calin Oancea Says:

  Eu spun ca ne cunoastem D-nule Talos. La Negreni am fost si eu, luand chiar si cuvantul in calitate de Presedinte al Organizatiei PNTCD Cluj-Napoca.Va amintesc si un detaliu picant : Am cantat in trei imnul regal la Timisoara(D-neavoastra, Claudiu Cristea si subsemnatul).
  Iar motivul „executiei” ulterioare a Organizatiei Cluj s-a numit Bogdan Cerghizan. Acum v-ati mai dumirit? Cu motiunea aceea respinsa pe motiv de nedepunere in termen…

 13. Mircea Talos Says:

  Stimate d-le Oancea,
  Imi amintesc.Pentru a va explica pozitia mea ar trebui sa fac trimitere la cateva persoane implicate,carora le pastrez o amintire frumoasa(unul din multele mele defecte este ca-mi amintesc mereu partea plina a paharului;nu-mi amintesc sa fi avut vreo disputa directe cu dvs.),care nu pot reactiona pe blog si cred c-ar fi potrivit sa detaliem discutia la Bucuresti in 18 iunie.
  M-as bucura sa-l intalnesc acolo si pe d-l prof.univ.Marcus,care fiind in echipa d-lui Cerghizan stie care a fost pozitia mea.
  Oricum va voi cere scuze daca am gresit,sper sa mi le acceptati si sper ca vom reusi sa recladim impreuna privind inainte optimisti,amintindu-ne de greselile trecute exclusiv pentru a nu le repeta.
  Numai bine si Doamne ajuta!

 14. Marius Says:

  d-le Talos , cand se v-a merge cu dosarul de inscriere a congresului din 18.06.2011 la TMB si judecatorul v-a constata pe buna dreptate ca , acest congres nu a fost convocat de catre forul statutar si recunoscut juridic al PNTCD , atuncea nu o sa va para rau ca a-ti pus atatia oameni pe drumuri… si nu numai asta , dar foarte multi vor fi si dezamagiti ca cineva le-a dat sperante desarte cu buna stiinta .Deoarece Victor Ciorbea si ori ce jurist cat de slab ar fi in meseria lui , poate sa constate ca acest congres care se v-a tine in 18 iunie ,legal nu are cum sa fie inscris in RPP.

 15. Mircea Talos Says:

  Stimate d-le Marius,
  Va asigur ca efortul si sacrificiile ,presupuse de aceasta importanta reuniune,sunt necesare si obligatorii,mandatul dat de seniorii si reperele in viata ale PNTCD,pe care d-l Ciorbea si l-a asumat,fiind imperativ:”nu lasa partidul sa moara”sau sa fie batjocura unor aventurieri,plasati strategic sa umileasca si distruga din interior partidul.
  Majoritatea organizatiilor judetene au fost preluate de grupari,obscure si exclusiviste,care-au obtinut sub 1% in alegerile trecute,fara sa-si asume vreo raspundere pentru aceasta,nealese de nimeni statutar(au chemat 40-50 persoane,au discutat”discutii”si s-au autoales,care acumuleaza datorii imense pentru partid,incaseaza putinele cotizatii la-ntamplare,fara sa existe o evidenta contabila,te fac sa-ti pleci capul rusinat cand ii auzi vorbind la tv.si n-au de gand sa faca nimic pentru schimbarea situatiei.
  Marea majoritate a membrilor pe care eu personal i-am sunat,mi-au cerut imperativ sa”faceti ceva”sa-l sun pe V.Ciorbea si sa insist sa nu mai lase partidul in bataia de joc a criptocomunistilor,fostilor securisti si odraslelor acestora.
  In aceste conditii nu mai conteaza ce eforturi trebuiesc facute.
  Victor Ciorbea a promis ca va face orice sacrificii, pentru a-si onora obligatiile asumate fata de fostii detinuti politici,presedintele de onoare al PNTCD,surorile Coposu,d-na Cornea si ca impreuna cu taranistii autentici din tara si strainatate vom gasi solutia salvarii PNTCD(adica a principiilor si valorilor mostenite de la Barnutiu,Ratiu,Maniu,Mihalache,Coposu,Diaconescu si ceilalti martiri ai neamului).
  Aveti,va rog,incredere ca demersul nostru este salvator pentru PNTCD si se va finaliza prin prezentarea,la alegerile din 2012,a celei de-a treia cai,alternativa la variantele Unuinea Social Liberala-Uniunea Basescu Udrea,calea dreptatii,a onoarei si justitiei.
  Doamne ajuta Romania si pe taranistii autentici!

 16. Marius Says:

  Sa dea D-zeu sa va ajute sa infaptuiti un PNTCD puternic si respectat in acesta tara …dar as vrea ca sa va reamintesc faptul ca in 2004 cand v-ati dat demisia din functia de Presedinte PNTCD B-N , a-ti lasat in coninuare la conducerea partidului doua relicve securiste si bolsevice de care nu cred ca va fi usor sa scapti de ele pe viitor , acest gest al dv nu l-am inteles nici in ziua de astazi . Si vreau sa imi raspundeti sincer la inca o intrebare:daca Victor Ciorbea impreuna cu echipa dansului nu va reusi sa fie pana la urma reprezentantul legal si recunoscut ai PNTCD-lui , atunci veti forma un alt partid politic?

 17. Mircea Talos Says:

  Stimate d-le Marius,
  Am demisionat dupa alegerile locale din 2004,din BNC si toate structurile judetene,asumandu-mi neatingerea pragului electoral de 5%,cu toate ca am facut eforturi fizice,financiare si emotionale foarte mari,prezentand candidati in absolut toate orasele si comunele din judet.Am crezut atunci ca ceilalti vor aprecia gestul si-si vor asuma rezultatele in continuare.
  Realitatea a fost insa foarte dura,nu numai ca nu au apreciat atitudinea mea,dar au renuntat in scurt timp la denumirea PNTCD,au distrus toate nucleele orasenesti si locale,n-au mai convocat nici o adunare generale si conferinta judeteana statutara,din 2004 pana azi,au obtinut 100 de voturi la ultimele alegeri locale in municipiu Bistrita(sub 0,5%)si au pus interdictie de a veni in sediu pentru cei mai multi membrii care afirmau adevaruri despre incapacitatea lor,despre lipsa evidentei banilor incasati de 2,3 persoane,care au chitantiere personale,despre penibilul putinelor aparitii publice, ,despre sustinerea aventurierilor care tin partidul in cea mai jenanta postura din existenta sa.
  Regret faptul ca l-am rugat si pe V Ciorbea sa demisioneze,si am insistat, pentru a elimina presiunea creata in special de colegii din Sebes,Timisoara si Arad.
  A avut dreptate si dansul si d-l Ticu Dumitrescu, cand mi-au spus sa-mi aman prezentarea demisiei pana dupa alegerile parlamentare din 2004,si abia dupa aceea sa organizam un congres,care sa analizeze obiectiv,la rece,rezultatele eforturilor noastre si sa cautam variante rezonabile pentru a asigura continuitatea traditionala,stabilitatea si unitatea PNTCD.
  Privitor la intrebarea dvs va spun un hotarat VOM REUSI.
  Doamne ajuta!

 18. Calin Oancea Says:

  Nu este vorba de scuze, Mircea ( doi oameni care in anii 2000 mai cunosc imnul regal nu pot fi decat prieteni). Am iertat de mult, dar nu am uitat. Oricare dintre noi este supus greselii… Dar D-nul Bogdan Cerghizan (prin prestatia sa ulterioara) a demonstrat ca nu merita sa se faca „greseli” in favoarea sa. Ioan Marcus va poate confirma asta cu prisosinta… Clujul merita in 2002 forta si tinerete…Pana la recederea din 18.06 iti urez toate cele bune

 19. Florian Says:

  Ţărănişti sălăjeni se vor duce la congres,mai puţin Lucian Mondialul, doar el este omul lui Pasvelescu,sperămîn unificare şi urcarea în sondaje a partidului, altfel ce povestim este numai să treacă timpul.
  Aşa să ne ajute bunul Dumnezeu

 20. Dragos Says:

  nu mai merge nimeni la nici un congres , au fost destule in ultimul timp..si oricum exista o hotarare judecatoreasca prin care conducerea Moescu este ceea recunscuta de catre justitia romana …in rest alti pot ca sa tina si 10 congrese ca le v-or tine degeaba.

 21. Florian Says:

  Va avea loc congresul,sa vina si Moescu daca e barbat sa fie ales,iar lui Furtuna ii spun sa nu mai jigneasca pe nimeni ca numai jigodiile se ocupa de denigrari.
  Ciuhandru a castigat cateva alegeri,Ciorbea a castigat capitala dar el ce alegeri a castigat ? as vrea daca se poate sa*mi dea un raspuns.

  • marian Says:

   Foarte corect domnule Florian.

  • Dragos Says:

   Dl Moesu a fost ales anul acesta de catre un congres statutar si recunsocut de catre justitia romana …acuma la ce sa participe la o adunare care nici peste o mie de ani nu va avea sanse ca sa fie recunsocuta juridic …cei care v-or merge acolo , v-or merge degeaba la acea adunare , in care Ciorbea vrea cu aceasta ocazie sa infinteze un alt partid , deoarece este constient ca nu poata sa devina un presedinte al PNTCD recunoscut juridic.

 22. Ioan Furtuna Says:

  Cetãtene Florian cel Viteaz,
  de nici numele nu ti-l poti asuma, eu nu am candidat ca sã nu obtin putin peste 1%, atâta cât a obtinut Victor Ciorbea la ultima lui bãtãlie din 2004 pentru capitalã!!
  Enuntarea adevãrurilor din istoria recentã a partidului, mai ales, cea dezastroasã, a ultimilor 11 ani de dominatie iudo-Ciuhandistã, nu poate fi consideratã drept denigrare.
  A plãtit cumva si nu stiu, iuda_Ciuhandu, pentru incercarea de slutire a denumirii PNTCD din 6 martie 2005??! A fost sanctionat cu suspendare de mãcar 2 ani de zile pentru o asemenea faptã? Da’ mersu’ la bratzetã cu Talpesh la Inalta Poartã si apoi incercarea de-a forta primirea acestuia in PNTCD??! Da’ multe, multe altele??!
  Asa cã… noapte bunã si vise nãstrushnice cu… Albã ca Zãpada lu Beuca si-a lu’ Ciorbea terminatoru’ !!

 23. Florian Says:

  Domn Furtuna esti un jignitor si nu voi mai continua.
  La revedere

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: