Proiectul reunificării PNȚCD Cluj sub semnul întrebării. Din nou.

După tentativa eșuată de reunificare a filialei municipale PNȚCD Cluj-Napoca din ianuarie a.c. am privit cu încredere și speranță ceea ce se anunța a fi proiectul unificării organizației județene.

În acest sens au fost purtate îndelungi negocieri și a fost redactat un protocol semnat de liderii celor trei aripi existente în județ – Ioan Feraru (aripa Sârbu), Horea Dan (aripa Pavelescu) și Romulus Luca (aripa Moiescu). Acordul prevedea organizarea unei conferințe comune de alegeri pe data de 11 iunie 2011, în urma căreia organizația județeană să aibă o singură conducere, recunoscută de toate grupările. Această inițiativă a fost prezentată presei, s-au făcut demersuri pentru invitarea membrilor la alegeri și s-a negociat componența unei echipe de conducere.

Când toate lucrurile păreau că se îndreaptă spre un făgaș normal, existența a două date de congres (18 iunie – varianta V. Ciorbea, 9 iulie – varianta A. Pavelescu) a determinat anumite dispute finalizate cu anularea conferinței de alegeri de la Cluj și propunerea organizării acestora într-o altă dată, eventual în luna octombrie. Singurul vot pentru păstrarea calendarului stabilit a venit din partea subsemnatului.

Considerăm că această nouă tentativă eșuată de unificare este realizată atât împotriva dorinței majorității membrilor și simpatizanților, cât și intereselor partidului. În acest sens ne disociem categoric de acest mod de a face politică și le amintim artizanilor acestui demers ceea ce considera Seniorul Coposu că ar reprezenta calitățile unui om politic autentic: fermitatea în concepții și refuzul de a tranzacționa principii.

Mihai Cucerzan

Reclame

Etichete: ,

2 răspunsuri to “Proiectul reunificării PNȚCD Cluj sub semnul întrebării. Din nou.”

  1. Dr.George Calalb Says:

    Dupa toate cele,impresia mea este ca nu se mai poate face nici un fel de unificare.Nu numai la Cluj ci in toate organizatiile.Asta fu soarta PNTCD-ului,sa dispara,nu atat prin infiltrari ci prin implozie.Pacat !

    • Ioan Furtuna Says:

      Deoarece liderii factiunilor si cei din preajma lor nu au nimic cu unitatea PNTCD, ei insisi fãrâmitându-l sau trãdândul cânva. Nici nu vor PNTCD, ci doar o masinãrie electoralã, unde sã se afle’n treabã si sã mai aparã din când in când pe sticlã… Amintesc de inintasii martiri doar fariseic si pentru a’ncerca sã-si ceeze avantaje de pe urma acestora. In fapt, lor le este rusine cu PNTCD… au demonstrat-o in 6 marte 2005, atunci când iuda_ciuhandu&Co au incercat slutirea numelui partidului…

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: