TCD – PNȚCD privind acordarea dreptului de vot la 16 ani

TCD – PNȚCD constata cu amaraciune atentia foarte mica pe care autoritatile statului o acorda tineretului. Tinerii nu sunt sprijiniti pe plan profesional, nici in privinta petrecerii timpului liber (parcurile au putine terenuri de sport si nu au aproape deloc piste pentru skateboard) si nici pe planul promovarii de modele de succes pe un fundament moral crestin. In lipsa activitatilor culturale sau sportive sunt impinsi spre consum de droguri, comportament anti-social si promiscuitate. Cei mai buni dintre tineri prefera sa plece in strainatate pentru ca autoritatile nu au (sau nu mai au) ce sa le ofere. Cu o populatie imbatranita si inactiva, Romania va avea serioase probleme economice peste un numar relativ mic de ani.

A avea undeva in programul politic cateva paragrafe pentru tineri nu reprezinta nimic. Nimeni nu poate face politica incercand sa se adreseze tuturor si sa-i impace pe toti iar tinerii au nevoie de reprezentare politica, de oameni care sa isi asume foarte clar reprezentarea intereselor lor chiar si in detrimentul altor categorii uneori. Tinerii nu au o alternativa reala in Romania, sa fii angajat la stat si sa ingrosi numarul bugetarilor poate parea un loc caldut, dar e foarte posibil sa nu mai fie multa vreme asa. Sa stai cu mana intinsa la stat pentru ca sa te ajute cu o casa mai ieftina sau un bonus la masina cumparata iarasi nu este o solutie durabila, pentru ca tinerii nu capata independenta economica. Singura solutie este sa se investeasca masiv in sprijinirea IMM-urilor infiintate de tineri, pe productie si nu doar pe servicii, prin identificarea domeniilor unde este nevoie de produse romanesti si oferirea de fonduri si informatii
tinerilor care nu au inca o afacere. Astfel, tinerii pot deveni nu doar independenti economic, dar pot aduce un plus de valoare in economie sustinand celelalte categorii precum pensionarii.

TCD – PNȚCD considera necesara introducerea dreptului de vot de la varsta de 16 ani, dar atrage atentia ca este doar primul pas si este total insuficient daca va ramane doar atat.

Biroul de presa al Tineretului Crestin Democrat PNȚCD

Reclame

Etichete:


%d blogeri au apreciat asta: