Victor Ciorbea in Maramures: “Trebuie sa spunem romanilor ca ajunge, este momentul sa punem piciorul in prag”

Fostul premier al Romaniei, Victor Ciorbea, s-a aflat vineri, 20 mai, in Maramures, acesta fiind intr-un periplu prin toata tara, inaintea Congresului Extraordinar al PNTCD, din 18 iunie. Unul dintre scopurile acestui congres este unificarea tuturor fractiunilor PNTCD din tara, deoarce exista judete cu cate doi, sau chiar, trei aripi taraniste.

“Dupa cum bine stiti, am tot vorbit despre organizarea unui Congres Extraordinar. De data asta, chiar va avea loc, la data de 18 iunie. De asemenea, vom avea, in calitate de invitati, pe reprezentantii organizatiilor si asociatiilor civice, care ne-au fost partenerii traditionali dintotdeauna. Avem in vedere Asociatia Fostilor Detinuti Politici, Alianta Civica, asociatii de revolutionari si cateva asociatii pro-monarhiste. Sigur, scopul acestui congres este acela de a realiza pe cat cu putinta unificarea politica, organizatorica, si obtinerea pe baza unei hotarari judecatoresti irevocabile, care sa permita inregistrarea conducerii partidului in registrul partidelor politice. In plus, ne propunem sa dam drumul unei operatiuni de constituire a ceea ce am anuntat inca din luna februarie, a ceea ce speram sa reprezinte a treia cale in Romania.

Imediat dupa congres ne vom deplasa prin toate organizatiile din tara, pentru a trece la reorganizarea partidului, la reactivarea membrilor si militantilor, dar, in acelasi timp, vom crea impreuna cu acele asociatii, o platforma civica, cu o denumire pe care o vom denumi ulterior, si cu care ne vom prezenta in viitoarele alegeri locale si parlamentare. Sigur ca, aceasta platforma, din punctul nostru de vedere, ar trebui sa reprezinte a treia cale”, a declarat Victor Ciorbea.

Taranistul a mai vorbit si de criza morala prin care trece societatea romaneasca, sustinand ca este momentul sa se puna piciorul in prag.

“Noi consideram ca tara aceasta, de 21 de ani, practic, a fost condusa numai si numai cu participarea FSN-ului 1 sau FSN 2. Cred ca ar trebui sa ajungem la maturitatea necesara de a intelege importanta acestui moment, de a intelege faptul ca toata aceasta mocirla morala prin care trece societatea romaneasca, se datoreaza tocmai acestei inlocuiri a FSN. Pe de alta parte, si esecurile in plan economic, si nerealizarile, si situatia dramatica in plan social, se datoreaza acestei rotatii de cadre care au loc intre FSN 1 si FSN 2 de 21 de ani incoace. Cred ca trebuie sa spunem romanilor ca ajunge, este momentul sa punem piciorul in prag, si este momentul sa le oferim o alternativa crestin-democrata.

Nu mai punem accent pe nimic, pe scoala, pe sanatate si toate celelalte domenii. Si atunci ne miram de ce se ajunge aici, de ce aproape toti tinerii vor sa plece din tara. Nu putem sa mai admitem acest lucru, macar sa-l spunem. Nu putem sa mai admitem ca milioane de romani sa fie sub pragul de subzistenta sau la nivelul lui si, in acelasi timp, sa-i tinem acolo intentionat, pentru a le cumpara voturile cu o bucata de paine. De aceea noi suntem decisi sa facem un congres prin care sa marcam o schimbare esentiala si oferirea romanilor unei a treia cai, pentru cei care nu mai doresc sa voteze un FSN sau altul”, a mai spus Victor Ciorbea.

Vlad HERMAN

Preluat din: http://www.ziarmm.ro

Anunțuri

Etichete: ,

3 răspunsuri to “Victor Ciorbea in Maramures: “Trebuie sa spunem romanilor ca ajunge, este momentul sa punem piciorul in prag””

 1. marian Says:

  O initiativa laudabila.Succes.

 2. dragos Says:

  marian moara stricata,troncaneste intruna o placa zgariata,chiar expirata!

 3. ionut Says:

  Trebuie sa veniti in teritoriu in fiecare filiala judeteana sa luati contact cu problemele si realitatea din organizatii domnilor, Victor Ciorbea, Radu Vasile, Lucian Orasel si cei care mai doriti sa candidati la fotoliul lui Coposu si nu sa ne trimiteti convocari la congrese diferite. Veniti fiecare cu programul pe care doriti sa il implementati pt revigorarea partidului.
  Ideal ar fii sa candidati in cadrul unui singur congres prin vot uninominal si programul celui mai bun sa castige
  V-am salutat!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: