10 soluții pentru relansarea Băii Mari propuse de candidatul PNȚCD Doru Dăncuș

Sub deviza “Cu Doru de primar, ai 10 proiecte gata intr-un an“, Doru Dancus, candidatul PNTCD la primaria municipiului Baia Mare, si-a lansat public lista cu 10 proiecte “viabile” pe care doreste sa le implementeze odata ales primar.

“Considerand mandatul foarte scurt, de doar un an – pana in luna iunie 2012, pe care acest primar il va avea, propun 10 proiecte viabile pe care le pot finaliza in aceasta perioada scurta, cu efecte imediate pentru bunastarea municipiului Baia Mare”, a spus Doru Dancus.

Proiectele sunt impartite in trei categorii: stimulare economica, repunerea primariei in slujba cetateanului si sprijinul pentru familiile tinere si persoanele defavorizate.

“In Baia Mare nu se va putea realiza nimic de viitor daca primaria nu va face ceva concret pentru stimularea economiei din zona”, a spus Doru Dancus.

In acest sens, primul proiect din planul lui Dancus pentru redresarea economica a zonei este “sprijinirea initiativei private, in special a intreprinzatorilor mici si mijlocii”. Astfel, in calitate de primar, Dancus doreste sa propuna “Consiliului Local adoptarea unei hotarari de reducerea a taxelor locale cu 20% pentru orice firma care are cel putin 2 angajati, si cu 30% pentru firmele care au cel putin 10 angajati”.

Al doilea proiect este “crearea de oportunitati pentru noii intreprinzatori” prin “eliminarea oricarei taxe locale pe care un intreprinzator trebuie sa o plateasca pentru deschiderea unei noi firme in Baia Mare”.

Planul de redresare economica se continua cu proiecte de stimulare a turismului si sportului de performanta, care vor ajuta la dezvoltarea altor activitati economice adiacente in zona.

Referitor la repunerea primariei in slujba cetateanului, Dancus doreste sa aiba intalniri “la fiecare doua saptamani cu cetatenii dintr-un cartier pentru a auzi direct de la ei problemele cu care se confrunta si pentru a gasi solutii comune de rezolvare a problemelor pe care le reclama”.

In aceeasi ordine de idei, Dancus doreste continuare proiectelor incepute de primarul Cristian Anghel care sunt benefice pentru oras. “De 20 de ani, fiecare generatie aleasa in politica […] a considerat ca tot ce au facut predecesorii nu a fost bun, ca atare au sters cu buretele ce au facut ceilalti si au reinceput totul de la zero”, a spus Dancus. De aceea, a continuat acesta, “de 20 de ani nu exista continuitate la nici un proiect politic, de 20 de ani strazile sunt tot pline de gropi”.

“Responsabilitatea unui om politic nu consta in cat de virulent critica un contra candidat, ci in taria pe care o are de a continua un proiect bun  inceput de un contra candidat, si curajul de a incepe proiecte care sa fie continuate de cei care vor veni dupa el”, a spus Dancus.

Pentru sprijinirea familiilor tinere, Dancus propune reinfiintarea creselor, pe care le considera “o necesitate” in contextul economic actual, precum si marirea numarului de grupe la gradinita. “Datorita reducerii de personal din invatamant ca urmare a lipsei de fonduri de la nivel local, in multe grupe de la gradinita numarul copiilor este de 35-40 in loc de 25, procesul educational fiind astfel ingreunat”, a spus acesta.

Nu in ultimul rand, pentru sprijinirea persoanelor defavorizare, Doru Dancus propune un parteneriat intre primarie, pe de o parte, si ONG-urile si cultele din Baia Mare, pe de alta parte. “Rolul comunitatii este sa vina in sprijinul acestor persoane care au nevoie de sustinerea noastra acum mai mult decat oricand”, a spus Dancus.

Doru Dancus a incheiat cu un apel adresat cetatenilor municipiului Baia Mare sa-i ofere un vot de “incredere in acest plan care, odata pus in aplicare, va avea efect imediat in bunastarea vietii din orasul nostru”.

Pentru toti cei interesati, intregul plan poate sa fie accesat la adresa www.dorudancus.ro

Cei doritori il pot contacta pe Doru Dancus la adresa de email dorudancusmm@gmail.com

Reclame

Etichete: ,

2 răspunsuri to “10 soluții pentru relansarea Băii Mari propuse de candidatul PNȚCD Doru Dăncuș”

  1. mihaelacartis Says:

    “Responsabilitatea unui om politic nu consta in cat de virulent critica un contra candidat, ci in taria pe care o are de a continua un proiect bun inceput de un contra candidat si curajul de a incepe proiecte care sa fie continuate de cei care vor veni dupa el”, a spus Dancus.
    Sunt 20 de ani de cand astept ca un politician sa spuna treaba asta. Maniera de a-ti trata adversarii politici care te-au precedat sau pe aceia cu care intri intr-o campanie electorala ca in arena de Wrestling TREBUIE SA INCETEZE.
    La fel cum trebuie sa inceteze ca scopul final al unui politician in campanie sa fie arivismul sau personal, ci mai binele tarii avandu-l pe el in slujba acestui mai bine al tarii.

  2. Iuliu Says:

    Sa va fie rusine!!! E mana masoneriei in tot partidul ala. Priviti piramida cu ochiul din varf. Mi-e scarba de voi!!!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: