PNȚCD – Situația proceselor cu domnul Eugen Moiescu

Fata de dezinformarile sistematice realizate de persoane care, prin conspiratie si minciuna, isi imagineaza ca pot pune mana pe partid, facem cateva precizari.

1) Persoanele care realizeaza actele de manipulare si destabilizare nu au credibilitate si sunt responsabile de blocajul in care se afla partidul. Acestea au indus si induc in eroare unii lideri de organizatii, pe altii ii ameninta sau ii santajeaza, creand aparenta de aripa in partid. Aceasta aparenta este negociata mai departe, in speranta ca ii va propulsa in viitor in pozitii cheie in partid. In ceea ce ma priveste, consider ca liderii partidului trebuie sa fie recomandati in viitor de faptele si meritele lor politice din trecut, negocierile cu persoane care au ocupat pozitii nemeritate fiind excluse. Le recomand personalitatilor partidului sa nu incurajeze aceste persoane, care nu vor face niciodata cariera politica, de dragul unor aparente avantaje de moment: deveniti voi insiva victime sigure! Unele compromisuri le-am facut chiar eu si regret acest lucru, indiferent de contextul, uneori, scuzabil.

2) Situatia dosarului nr. 15195/3/2011 al Tribunalului Bucuresti, a carui solutie, considera dl. Moescu, ca il consacra pe el Presedinte.

– solutia din dosar priveste exclusiv o depunere de acte la Registrul special, mai precis depunerea lucrarilor asa-zisului Congres din 29.01.2011. O asemenea depunere de acte a facut-o si Radu Sarbu cu lucrarile Congresului din 2008, dar pana in prezent el nu a fost recunoscut de justitie Presedinte PNTCD, precum si cu lucrarile Congresului din 29.09.2009, care, deasemenea, nu a avut consecinte in sensul schimbarii conducerii statutare. Asa fiind, o astfel de solutie este inutila juridic, nu poate avea efecte, in sensul schimbarii conducerii statutare prezente.

– solutia, chiar si in aceste conditii, este ilegala. Nu este definitiva si va fi atacata cu recurs. Sunt convins, impreuna cu alti lideri ai partidului, de profesie juristi, ca respectiva solutie este rodul unor actiuni de influentare a instantei. Personal detin informatii certe ca persoane care ar beneficia de astfel de solutii, intretin legaturi cu retele de influenta in justitie, cu legaturi in fosta securitate. Am incunostintat oficial organele statului abilitate, sa monitorizeze toate procesele in care este implicat PNTCD si chiar acele persoane, dispuse, se pare, la orice actiuni, scotand, practic, partidul la mezat. Chestiunile privind partidele politice vizeaza interesul national. Ii avertizez pe aceia care au dat bani in partid, nejustificati cu acte, ca urmeaza a fi cercetati.

– cateva chestiuni juridice, care dovedesc ca solutia este ilegala, urmand a fi desfiintata de instanta de recurs (si PP al lui Dan Diaconescu a fost respins in recurs):

a) Instanta a fost sesizata de dl Moescu cu o Cerere intemeiata pe art. 24 si art. 25 din legea partidelor, in scopul recunoasterii asa-zisului Congres. Art. 24 reglementeaza situatia depunerilor de acte direct la Registru partidelor (procedura administrativa, necontencioasa), iar art. 25 situatia in care partidele modifica statutul sau programul politic. In ultima situatie, este obligatorie procedura contencioasa (in fata judecatorului si procurorului in sedinta publica, cu dreptul oricarei persoane interesate de a formula interventii/contestatii). La termenul din 15.04.2011, avocatul dlui Moescu a schimbat temeiul juridic, eliminand art. 25: prin urmare, el nu a mai cerut cenzura si hotararea instantei pentru modificarea statutului, ci numai depunerea de acte ( in conditiile in care la Autoritatea Electorala Centrala nu sunt valabile decat hotararile definitive intemeiate pe art. 25 din lege).

b) Renuntand dl Moescu la art .25, practic judecatorul urma sa respinga cererea ca inadmisibila sau neintemeiata, deoarece art. 24 nu priveste instanta de judecata, fiind procedura administrativa (depunere de acte direct la Registru). Totusi, judecatorul, eventual in coniventa cu reprezentantul d-lui Moescu, s-a pronuntat.

c) Instanta s-a pronuntat prin INCHEIERE, iar nu prin hotarare judecatoreasca (Sentinta, Decizie), Incheierea neavand autoritate de lucru judecat si neputand a fi pusa in executare prin executor judecatoresc, potrivit legii. Incheierea s-a dat intr-o procedura necontencioasa, prevazuta de C.proc.civ., cu toate ca in cauza este obligatoriu sa se aplice legea speciala, legea nr. 14/2003, legea partidelor politice.  Aceasta smecherie, indica faptul ca, fiind constienti ca asa-zisul Congres nu va trece in procedura contencioasa, dl Moescu si grupul sau, eventual in coniventa cu judecatorul, au incercat eludarea legii partidelor, pentru inducerea in eroare a membrilor PNTCD si pentru crearea unei aparente de legitimitate, in scopuri politice imediate. O asemenea INCHEIERE nu are relevanta juridica, nefiind hotarare judecatoreasca, in sensul legii procesual-civile.

d) Renuntarea la art. 25 din legea partidelor, conduce insa si la o alta situatie, si anume nevalidarea asa-zisului Congres, deoarece acesta a modificat statutul (BNC de la 15 la 29 de membri). Or, modificarea statutului nu se putea cere decat pe art. 25, iar nu art. 24, asa cum s-a procedat, solutia fiind, prin urmare, chiar nefavorabila dlui Moescu, deoarece nu acopera o situatie juridica obligatorie pentru un Congres in care a fost schimbat statutul. In aceeasi situatie se afla si Congresul din 29 septembrie 2009 al dlui Radu Sarbu, care a fost depus la Registru, a modificat statutul partidului, dar nu a produs efecte juridice, deoarece nu a fost judecat in temeiul art. 25 din lege (statutul valid actual este cel vechi), o noua dovada ca simpla depunere de acte nu opereaza modificari opozabile Autoritatii Electorale Permanente.

e) Instanta nu s-a pronuntat pe fondul cauzei, motiv de casare. Astfel, la dosar exista numai o copie dupa un Proces-verbal al asa-zisului Congres, lipsind semnaturile participantilor, listele cu delegati, documentele din filiale. Acestea nu au fost depuse deoarece au fost realizate foarte multe falsuri, de care personal am cunostinta: persoane care au semnat fara sa fie delegati, de pe strada, sau care nu au fost delegati de filiale etc. Exista persoane care au recunoscut ca au facut falsuri si exista declaratii olografe din partea lor.

f) Respingerea interventiilor este ilegala, in orice proces civil in fata instantei putandu-se depune interventii, iar in situatia de fata, legea speciala reglementeaza expres. Smecheria instantei de a pronunta o solutie cu respingerea in bloc a interventiilor, ca inadmisibile in principiu, este vadita, si indica pur si simplu interesul personal: cum sa fie lipsit de interes PNTCD prin Presedintele in functie? Nu exista precedent in practica TB. Dupa aceasta logica, un judecator si niste smenari (folosesc acest limbaj pentru cei care s-au pretat la asemenea actiuni, iar nu pentru cei care, de buna credinta, au fost folositi) ar putea decapita orice partid, la colt de strada, fara ca partidul sa poata reactiona, pentru ca nu are interes!

g) Exista alte nenumarate situatii de nelegalitate, pe care le vom invoca in fata instantei de judecata.

3) Ceea ce stiu, dar nu spun, dl Moescu si cei care il gardeaza, este ca au intrat intr-un joc extrem de periculos, cu consecinte penale. Astfel, pe rolul Tribunalului Bucuresti a fost inregistrat un alt dosar, D. nr. 7102/3/2011 – Sectia a III-a Civila, cu termen la 20.05.2011. Cererea a fost depusa chiar pe 31.01.2011 de Presedinte PNTCD si vizeaza anularea asa-zisului Congres din 29.01.2011 pe cale principala. Ce inseamna aceasta? Judecata se va face pe fond, cu toate actele si procedurile asa-zisului Congres la vedere, care, evident, este nul absolut, PNTCD avand calitatea de reclamant, iar nu de intervenient. Detinem in acest moment 7 Adrese oficiale ale unor lideri judeteni, din filiale care au participat la Congres, si care cer ei insisi nulitatea Congresului, pe motiv ca delegatii au fost adusi abuziv, prin falsuri, cvorumul si legalitatea Congresului fiind compromise de la bun inceput, dar si procedurile de Congres. Aceasta situatie ii acuza in mod direct pe cei care au organizat si benficiaza de respectivul Congres.  Manoperele dolosive din dosarul care s-ar fi judecat pe 15.04.2011 sunt inutile, adevarul urmand a iesi la iveala.

4)  Pe scurt, solutia din dosarul nr. 15195/3/2011 nu poate avea consecintele juridice scontate de dl Moescu, indiferent de recurs.

Pe de alta parte, recursul va anula aceasta solutie, cu totul ilegala.

In acelasi timp, asa-zisul Congres din 29.01.2011 va fi anulat prin actiunea principala, care va dezvalui falsurile, personal aflandu-ma in posesia dovezilor respective.

In prezent, solutia nu are nici o eficienta juridica, urmand recursul, iar cei care au comunicat ca dl. Moescu este deja Presedinte trebuie sa-si ceara scuze membrilor PNTCD pentru minciuna, in saptamana mare.

5) Actiunea de rapt asupra partidului a fost asumata numai in scop politic imediat. Astfel, se cunoaste ca cea mai mare parte a liderilor din filialele care au participat la asa-zisul Congres din 29.01.2011 nu il mai sustin pe dl Moescu si grupul sau, avand dovada faptului ca au fost inselati: promisiunile ca in partid vor fi investiti milioane de euro si ca exista planuri salvatoare sunt compromise, problemele grave ale organizatiilor nu se rezolva prin telefoane si mail-uri din Bucuresti sau SUA, la care acestia s-au rezumat. Din contra, liderii judeteni isi dau seama ca timpul care a trecut a condus la un blocaj mai mare si cu zi ce trece alegerile locale pot fi compromise. Persoanele care s-au ocupat sistematic de “tinerea la cald” a celor care au participat la asa-zisul Congres din 29.01.2011, aveau nevoie de o gura de oxigen si timp, pentru a se mentine in jocul de negocieri.

Fluturarea unei solutii favorabile in instanta (probabil prin cumparare de influenta) are drept scop numai castigarea de timp si plasarea pe pozitii agresive de negociere pentru cateva persoane, mizandu-se pe panica din teritoriu. Este vorba despre o actiune securista in cel mai concret sens al cuvantului: destabilizare, panica, conditii negociate in pripa etc., realizate de persoane care au avut legatura cu organele represive ale statului inainte de 1990 si care intretin relatii cu retele de influenta ilegale, de care am cunostinta. Asemenea actiuni au fost folosite si cu ocazia organizarii asa-zisului Congres din 29.01.2011, planurile fiind realizate si puse in opera in mod secret fata de organizatiile judetene si fata de Presedinte partidului. S-a discutat numai cu unii sefi de filiale, cei mai de incredere, in timp ce membrii filialelor nu stiau nimic de intelegerile pucistilor.

Solicit organizatiilor:

1) sa fie credincioase PNTCD-ului si sa nu se lase influentate de actiunile de destabilizare a partidului din partea unor persoane fara scrupule, nereprezentative;

2) sa continue activitatea de pregatire a partidului pentru alegerile locale, situatia de mai sus neavand legatura cu filialele;

3) sa marginalizeze ferm persoanele care si-au facut cariera din santajul asupra partidului, prin conspiratii de tip infractional, in scopul obtinerii de functii nemeritate: puterea este la filiale;

4) respectarea in totul a statutului partidului, singurul reper clar intr-un camp infractional indus de persoane care nu au legatura cu partidul;

5) unitatea in filiale este obligatorie pentru alegerile locale, astfel incat organizatiile judetene sunt primele interesate sa rezolve aceasta problema, dar si singurele care pot si trebuie sa faca acest lucru: daca unitatea nu se va realiza, alegerile locale sunt compromise. Zestrea noastra politica se realizeaza numai la alegerile locale din 2012;

6) interventiile unor lideri asa-zisi nationali, de a bloca procesul de conciliere in organizatii, sunt criminale pentru partid: acestia urmaresc scopuri personale, fiind interesati de ruptura, pe care o negociaza, in mod incalificabil, considerand ca partidul sunt ei;

7) personal, nu am intervenit si nu voi interveni in chestiunile din organizatii, liderii judeteni fiind cei chemati de statut sa le rezolve in mod autonom, dar nu pot accepta boicotarea statutului.

Solicit d-lui Moescu in special sa se informeze asupra chestiunilor de drept si de fapt din partid, in situatia in care el insusi ar fi manipulat de persoane interesate. Ar ajuta, deasemenea, daca dl Moescu si-ar dovedi calitatea de membru de partid din ultimii ani. Pe aceasta cale, ii mai dau un sfat: sa nu mai dea bani in partid fara acoperire oficiala de la partid, deoarece acest lucru este infractiune (mai multe persoane cu care am vorbit in ultimul timp m-au informat ca dl. Moescu a declarat in fata lor ca a dat “prea multi bani” in partid, in sensul ca nu mai poate renunta…). Partidul nu este de vanzare!

Conducerea partidului continua activitatile in scopul pregatirii pentru alegeri, impreuna cu toti membri partidului de buna-credinta. De asemenea, se continua discutiile pentru concilierea partidului la nivel central, precum si si negocierile cu alte forte politice.

Presedinte PNTCD,

Aurelian Pavelescu

Anunțuri

Etichete: , ,

7 răspunsuri to “PNȚCD – Situația proceselor cu domnul Eugen Moiescu”

 1. zaharia iancu Says:

  Faptic, acum ca niciodata, sunt mai multi „presedinti”. Nu mai stii pe cine sa crezi. Adevarul este ca in momentul de fata, din punct de vedere juridic, PNTCD nu are presedinte. Aveti grija ca dupa sfintele sarbatori de Paste urmeaza Saptamana luminata: poate va lumineaza mintile la toti care va credeti presedinti si va reveniti odata pentru totdeauna.
  Un Paste fericit la toti national-taranistii!
  Iancu ZAHARIA – PNTCD Brasov

 2. Ciprian Says:

  cum nu se stie cine este presedintele PNTCD?, in momentul in care s-a hotarat de catre instanta de judecata ca: congresul din 29.01.2011 a fost statutar si legitim, este clar pentru toata lumea, care are o mintea lipede, ca presedintele tuturor taranistilor din 29.01.011 este Eugen Moiescu.

  Sarbatori Fericite tuturor taranistilor!!

  Ciprian Bresfelean Vicepresedinte PNTCD B-N.

 3. zaharia iancu Says:

  HRISTOS A INVIAT!
  Draga domnule Ciprian, am facut o precizare
  PNTCD nu are presedinte; Adica nu este o hotarare definitiva si irevocabila.
  Si eu am votat motoiune Moiescu in 29.01.2011
  SARBATORI FERICITE
  Acelasi Iancu Zaharia

 4. Marius Mina Says:

  Laboratoarele Puterii pregătesc noi scenarii
  O crimă politică premeditată: înghiţirea PNŢCD

  http://www.cotidianul.ro/144103-O-crima-politica-premeditata-inghitirea-PNTCD

 5. ani vrinceanu Says:

  PERFECTA DREPTATE ARE DOMNUL MARIUS MINA! PAREREA MEA E CA PANA ACOLO NU MAI E DECAT UN PAS!

 6. Roxana Iordache Says:

  @ani vrinceanu. Mă bucur să vă regăsesc şi să vă salut cu mult drag! Şi vă rog să mă iertaţi pentru următorul mesaj mai puţin academic:

  Pavelescu, hai sictir!

 7. ani vrinceanu Says:

  HRISTOS A INVIAT! AM INTELES MESAJUL DV ….OARE PAVELESCU NU VREA SA SE INSCRIE IN PARTIDUL LUI DIACONESCU? ALA O MAI RAMAS IN CARE NU A FOST SA PLECE SA NE LASE…….DACA VREA, II ARANJEZ EU SA-L PRIMEASCA……O ZI EXCELENTA!!!!!!!!!!VA DORESC!!!!!!!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: