Comunicat privind situația juridică a PNȚCD

Față de opiniile necalificate și de rea-credință ale unor persoane cu privire la situația juridică a PNȚCD, facem următoarele precizări:

BNC al PNȚCD funcționează legal și statutar, după cum urmează:

1)    Nici un membru al BNC ales pe moțiunea Aurelian Pavelescu la 17.07.2010 nu și-a depus formal demisia din funcție, până în prezent. Participarea la un Congres nu determină pierderea funcțiilor deținute anterior, dacă lucrările acestuia nu sunt validate. Statutul nu prevede o astfel de sancțiune și, în consecință, BNC funcționează legal până la validarea altuia nou de către instanță.

2)    Potrivit statutului partidului, Președintele PNȚCD, cu acordul Biroului, poate înlocui din funcția de membru al BNC un număr de până la jumătate din cei aleși pe moțiune de Congres, și anume 7 din 15. Același statut, reglementează faptul că CNC, ca for ierarhic superior al BNC, poate exercita toate atribuțiile Biroului. Pe cale de consecință, schimbarea membrilor BNC se poate realiza, la propunerea Președintelui, și de către CNC.

3)    În data de 29.01.2011, la CNC al partidului, Presedintele PNTCD a retras sprijinul a 6 din cei 15 membri ai BNC, alesi pe motiunea Congresului din 17.07.2010. Hotararea CNC a fost revalidata la data de 08.02.2011, cand CNC a fost reconvocat (art. 33 din statut), pentru se evita orice fel de contestari, fata de situatia creata in 29.01.2011. Prin urmare, BNC a ramas functional, fara ca numarul celor alesi in 17.07.2010 sa scada sub jumatate. Mai mult, strict statutar, Presedintele mai avea dreptul la inca o inlocuire, pana la 7.

4)    CNC din 18 decembrie 2010, a hotarat modificarea statutului prin largirea BNC de la 15 la 29 de persoane, modificarea fiind depusa la tribunal. Respingerea modificarii a fost cauzata de faptul ca, din eroare, modificarea nu a fost facuta publica intr-un ziar national, potrivit legii. Aceasta eroare urmeaza a fi indreptata.

5)    In data de 07.4.2011, Presedintele Partidului, in conformitate cu atributiile conferite de Statut, a propus completarea BNC. Propunerea a intrunit votul politic al tuturor celor prezenti, o mare parte membri ai CNC, inclusiv Presedintele acestuia, domnul Vasile Lupu. Dupa finalizarea adunarilor generale la organizatiile unde reprezentarea nu este inca statutara, CNC urmeaza a se pronunta definitiv asupra propunerii Presedintelui. Pana atunci nu exista restrictii statutare care sa afecteze valabilitatea propunerii facute.

6)    Conducerea Partidului nu este afectata, in niciun fel, de aceste actiuni politice intrucat BNC actual, format din 15 membri (9 din primul BNC si 6 din cei inlocuiti) acopera in tot, statutar, hotararile politice luate de acest for.

7)    BNC a fost completat cu personalitati publice precum Lucian Orasel, Alex Stefanescu sau Gheorghe Mocuta, dar si vechi membri PNTCD, cu merite binecunoscute, precum Alexandru Enache, Dumitru Leon, Gheorghe Badulescu si lideri ai unor organizatii puternice precum Gheorghe Mandache, Sorin Poenaru, etc. Aceasta completare trebuia primita cu deschidere si incredere. A fost transformata intr-un repros, din pacate.

Grupuri interesate din partid doresc destructurarea interna a partidului inca din 2007, de cand s-a urmarit sistematic scaderea numarului de membri ai BNC , ca un scop in sine, si paralizarea functionarii partidului. Acest scop nu a fost atins, cu toate ca unele demisii din BNC (dl. Virgil Petrescu) au fost date cu motivatia precisa a destructurarii BNC, numarul membrilor nefiind niciodata, totusi, adus sub jumatate.

Aceeasi tehnica, coordonata de persoane care actioneaza sistematic in sensul destabilizarii partidului, a fost aplicata din 2007 pana in prezent, in afara vointei politice a filialelor si membrilor, prin configurarea unor grupuri puciste ad-hoc, care sa santajeze permanent conducerea legitima (recunoscuta de justitie) si sa determine rupturi in partid si noi congrese, in favoarea celor care au pierdut puterea in partid. Un grup relativ mare de persoane, care sunt cunoscute, au avut si au exclusiv acest rol de presiune si santaj, indiferent de conducerile care au fost alese statutar, in ultimii 10 ani.

Cu toate jocurile de culise (unele grupuri s-au aliat in prezent cu adversarii lor samd) si amenintarile cu violenta, Statutul partidului a asigurat solutii pentru apararea institutionala a partidului. Cele trei institutii: Presedintele PNTCD, CNC si Congresul partidului garanteaza, prin modul in care sunt reglementate, functionarea si coeziunea partidului.

Reaua-credinta a celor care produc confuzie in partid, in scopul destabilizarii, se dovedeste prin aceea ca, aceleasi persoane, nu mai sunt deloc legaliste atunci cand este vorba despre interesele personale: recunosc existenta mai multor BNC-uri, CNC-uri si Presedinti, impotriva statutului, in scopul de a-si negocia permanent functii in partid si a pretinde, ilegal, controlul asupra partidului. Nu recunosc hotarari judecatoresti definitive si irevocabile (precum cea care dispune ca Radu Sarbu nu a fost niciodata Presedinte al partidului). Activeaza in organizatii paralele, care nu sunt recunoscute de Autoritatea Electorala Permanenta. Cotizeaza si finanteaza ilegal partidul, impotriva legii speciale. Si-au confectionat stampile false, fara a avea recunoasterea justitiei si Autoritatii Electorale Permanente. Au semnat in fals contracte care au angajat patrimonial partidul, provocand pagube de miliarde de lei vechi. Au scos din patrimoniu partidului sedii (sediul din str. Romulus), adjudecandu-le prin manopere dolosive in favoarea lor personala. Au refuzat si refuza sa realizeze alegeri judetene, blocand si orice initiativa, cu toate ca multe conduceri sunt in afara mandatului statutar si legal, in scopul de a-si pastra cu orice pret influenta (fictiva) in organizatii si sa foloseasca grupurile constituite cu mult timp in urma ca presiune, pe criterii de loialism interpersonal in partid. Si-au folosit influenta pentru a decredibiliza partidul in ulimele campanii electorale, la care nu au participat si pe care le-au boicotat, nutrind ca, folosind insuccesul partidului, vor reusi sa preia controlul in partid. Nu au venit cu nici un sprijin financiar sau alt sprijin in scopul bunei organizari si functionari a partidului si nici nu au un asemenea potential.  Unele persoane sunt responsabile pentru datorii istorice de sute de mii de euro, lasate mostenire conducerilor care au urmat. Practic, partidul a fost transformat intr-un adevarat camp infractional, chiar in numele moralei si istoriei.

In situatiile aratate mai sus, persoanele care fac acum acuzatii cu o “logica juridica” bine ticluita, tac.

Am luat la cunostinta de amenintarile explicite cu violenta la adresa conducerii partidului din partea unor persoane si am sesizat, din nou, organele de politie, in scopul preintampinarii unor actiuni care sunt instigate.

Liderii de organizatii si membri partidului au datoria sa actioneze in sensul organizarii statutare la toate nivelurile, partidul apartinand membrilor sai, iar nu acestor grupuri, formate,  in buna masura, din persoane care sunt responsabile de caderea partidului (au indeplinit functii publice insemnate si au condus partidul la nivelul cel mai inalt), dar care nu au raspuns niciodata politic pentru contribuia lor nefasta. Nicio imparatie nu poate dainui daca este dezbinata!

Acum, inainte de Sfintele Paste, sa ne amintim pentru indreptare: sa arunce cu piatra cei care sunt fara prihana!

Aurelian Pavelescu

Anunțuri

Etichete: ,

3 răspunsuri to “Comunicat privind situația juridică a PNȚCD”

 1. eliza andra stanciu Says:

  DOMNULE PAVELESCU nu mai intindeti sfora si dati dovada de ratiune din respect pentru PNTCD siHOTARITI ramineti fidel acestui Partid si decideti Congresul de Runificare a PNTCD-ului daca nu PLECATI** si asa neat-i vindut PORTOCALILOR** Aveti demnitate

 2. dragos Says:

  aurelian,ia calul meu si dute!

 3. dragos Says:

  http://www.alfanews.ro/2011/veres-problema-cu-pavelescu-s-a-terminat.html#comment-732
  “Nu mai există nicio aripă în PNŢCD, nu mai există niciun litigiu” a spus luni Daniel Vereş, prim-vicepreşedintele ţărănist ales în luna ianuarie. Declaraţia sa a venit imediat după ce Tribunalul Bucureşti a hotărât că Aurelian Pavelescu nu a avut calitatea procesuală activă în a contesta congresul ce a avut loc la sfârşitul lui ianuarie.

  Contactat de alfa news, Vereş a zis: “Această decizie ne permite să intrăm din nou în sediu, dar pentru că suntem în Săptămâna Mare nu am vrut să facem scandal şi să mergem cu poliţia acum. O vom face, cu siguranţă, după Paşte şi vrem să organizăm acolo BNC-ul de pe 7 mai când vom hotărâ data noului congres. Până atunci trebuie să ne predea cheile de acolo şi rapoartele cu situţia la zi. (…) Problema cu Pavelescu s-a terminat, nu mai există nicio aripă, nu mai există niciun litigiu. La începutul lunii mai va veni şi domnul Moiescu în ţară şi va fi prezent la BNC-ul menţionat.”.

  “Congresul din data de 29 ianuarie a fost contestat de Pavelescu (preşedintele PNŢCD pe moţiunea omonimă din vara trecută), Grigoriu, Hada, Urs şi alţi câţiva la Curtea de Apel iar sentinţa de astăzi a fost pronunţată la al doilea termen, după ce prima dată a fost amânată. Lucrurile sunt cu atât mai simple cu cât orice proces anterior este caduc” a mai adăugat prim-vicepreşedintele.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: