Ultima șansă a PNŢCD

Distinşi colegi ţărănişti,

Observăm cu amărăciune că situaţia partidului pe care îl reprezentăm devine pe zi ce trece mai delicată. Acum, parcă mai mult ca oricând, timpul nu mai are răbdare cu noi. Avem de luat decizii importante, şi asta încă foarte repede. Trebuie să încercăm să lăsăm o dată pentru totdeauna deoparte orgoliile personale sau de grup în favoarea interesului şi priorităţilor comune.

Cu toate că, în ultima vreme s-a încercat în mod sincer aducerea la aceiaşi masă a tuturor curentelor de opinie existente în partid, se pare că de fiecare dată când credem că „mai e puţin şi reuşim”, fie se răstoarnă situaţia, fie ne pierdem – pentru a câta oară !?! – în discuţii absolut sterile despre formă, şi prea puţin despre fond.

Aşadar noi, Organizaţia de Tineret a PNŢCD, în calitate de unică structură naţională, recunoscută de către toate forurile internaţionale din care face parte şi mai presus de toate, ca buni ţărănişti, lansăm prezentul set de propuneri concrete pentru redresarea partidului:

• Trebuie să ne însuşim clar priorităţile:

1) reconciliere şi reunificare;
2) reorganizare;
3) relansare politică.

 • • Trebuie să fim conştienţi că dezideratele prezentate mai sus pot fi atinse numai în această ordine şi că, în situaţia noastră, nu ne mai putem permite să ardem nicio etapă.
 • Trebuie să înţelegem că singurele persoane care pot transforma aceste deziderate în realitate suntem noi înşine şi nimeni altcineva!
  şi nu în ultimul rând:
 • Trebuie să acceptăm faptul că singurul mod în care se poate reuşi unificarea tuturor ţărăniştilor este de jos în sus şi nu altfel!

În acest sens, propunem ca fiecare preşedinte de organizaţie, indiferent de curentul de opinie pe care îl reprezintă să semneze prezentul document prin care îşi exprimă dorinţa sinceră de convocare a unui Congres de Unificare a PNŢCD până cel târziu pe 31 mai 2011.

* FOARTE IMPORTANT!

Pentru ca propunerea noastră să poată fi dusă la îndeplinire, este imperios necesar ca în organizaţiile unde conducerea este multiplă, niciunul dintre preşedinţi să nu îşi condiţioneze demersul de eliminarea / neparticiparea omologului / omologilor săi la procesul de reunificare. Prezenţa tuturor colegilor ţărănişti este o condiţie sine qua non a unităţii partidului.

 • După ce liderii de organizaţii (teritoriale şi speciale) precum şi membrii tuturor Birourilor Naţionale de Conducere vor fi semnat documentul şi îşi vor fi declarat în scris dorinţa necondiţionată de unitate, membrii structurilor de tip BNC din toate curentele de opinie ţărăniste se vor întâlni într-o suită de şedinţe tehnice, unde, pe lângă convocarea propriu-zisă a Congresului, vor stabili detaliile organizatorice. Norma de reprezentare la Congres nu ar trebui să fie prea mare, pentru că urmează să fie multiplicată la câte curente de opinii există în fiecare organizaţie PNŢCD în parte.
 • Următorul pas – cel mai important pas al procesului de unificare – îl reprezintă alegerea delegaţilor. Fiecare organizaţie se va întâlni în forul abilitat şi va ţine şedinţa de alegeri, fără să fie nevoită să interacţioneze cu (dacă e cazul) nicio altă organizaţie PNŢCD paralelă ce ar putea activa pe acelaşi teritoriu. De exemplu, dacă într-un judeţ există trei organizaţii paralele, iar numărul de delegaţi care ar trebui trimis la Congres este de 10, respectiva organizaţie ar trimite 30 de delegaţi aleşi plus cei trei „preşedinţi” – membrii CNC. Fireşte că nu dorim să încurajăm actuala stare de fapt şi că ar fi de dorit ca reconcilierea să se realizeze până la Congres în cât mai multe dintre organizaţiile partidului, dar suntem conştienţi că ne aflăm într-o situaţie excepţională, care impune măsuri excepţionale pentru a fi trecută cu bine şi într-un timp util pentru partid.
 • Pasul al treilea îl reprezintă Congresul Extraordinar de Unificare al PNŢCD, care – credem noi – ar trebui să aibă loc până la data de 31 mai 2011, în acest fel existând timp ca, până la toamnă – ultimul termen limită pentru începerea acţiunii politice propriu-zise – toate organizaţiile să intre într-un calendar de alegeri teritoriale de unificare.

Propunerea noastră este ca acest Congres Extraordinar de Unificare să dureze două zile şi să fie structurat după cum urmează: în prima zi să se efectueze validarea tuturor delegaţilor de către o comisie notarială, precum şi semnarea de către fiecare delegat în parte a unei declaraţii notariale pe proprie răspundere că nu va contesta rezultatul votului, decât dacă va aduce dovezi că alegerile au fost fraudate. De asemenea, tot în prima zi, Congresul PNŢCD ar trebui să aprobe schimbarea Statutului partidului în sensul trecerii de la votul pe moţiuni la votul uninominal (nu mixt!); date fiind condiţiile actuale, considerăm că singura soluţie pentru a găsi un echilibru politic intern, este un Birou Naţional de Conducere compus din cel puţin 15 membri reprezentativi pentru PNŢCD, iar unicul mod de a valida reprezentativitatea cuiva este votul uninominal.

A doua zi va fi dedicată exclusiv prezentării candidaturilor, procedurii de vot efectiv, numărării voturilor şi validării noului Birou Naţional de Conducere.

 • Ultimul pas al procesului de reunificare ţărănistă îl reprezintă alcătuirea unui calendar naţional de Conferinţe de Alegeri şi care să dureze până la 30 septembrie. În acest fel vom putea fructifica bine-cunoscuta „letargie de vară” în care intră toate partidele şi în care există foarte mulţi timpi morţi deci, foarte multă deschidere pe mass-media locală şi naţională. Or, dacă vom reuşi să facem şi un eveniment media din virtualele Conferinţe de Alegeri Judeţene, putem câştiga o cantitate impresionantă de capital politic şi de imagine.

Foarte important este ca nimic să nu fie „impus de la Centru”. Găsim normal ca fiecare organizaţie teritorială sau specială să îşi stabilească singură data limită până la care unificarea să fi fost înfăptuită, pentru că fiecare lider îşi cunoaşte cel mai bine situaţia din propria organizaţie. Cu toate acestea, ar fi de dorit – după cum am propus mai sus – ca până la data de 30 septembrie să avem organizaţii unitare şi alese statutar în toate judeţele.

ÎN LOC DE CONCLUZIE
Ştim că acest pachet de propuneri poate părea nepopular sau greu de realizat, însă trebuie să conştientizăm cu toţii că situaţia în care ne regăsim este una aproape extremă, iar urmările sale pot avea consecinţe extrem de grave pentru noi toţi. De aceea trebuie să acţionăm unitar, având ca unic scop atingerea dezideratului comun, adică unificarea PNŢCD.

Stimaţi colegi, suntem puşi în faţa ultimei alegeri politice importante: intrăm în cartea de istorie ca salvatori, sau ca gropari ai celui mai prestigios nume din istoria politicii româneşti?

Noi, tinerii de PNŢCD am ales deja. Dumneavoastră?

Tineretul Creștin Democrat, TCD-PNȚCD

Reclame

Etichete: ,

8 răspunsuri to “Ultima șansă a PNŢCD”

 1. marian Says:

  Initiativa foarte buna,trebuie imbratisata de toate gruparile.

 2. Deceneu Says:

  1) reconciliere şi reunificare; – in jurul a caror politici sau persoane?
  2) reorganizare; – nu se paote face fara sa fie discutata si asta nu se face la un congres. La congres se introduc in statu hotararile agreeate de membrii partidului.
  3) relansare politică. – este un indicator al calitatii, o consecinta a functionalitatii.

  Ca sa se realizeze 1. si 2. ar trebui ca la congres sa se aleaga o conducere interimara cu sarcini precise sa limpezesca cateva teme si organizarea. Decizile importante, aliante pre sau post electorale, sau sustineri de guverne ar trebui sa sa se faca prin referendum in urma dezbaterilor, si desemnarea de candidati sa nu o faca conducerea sa fie rezultatul alegerilor interne.
  Daca nu se adopta masuri de democratizare a vietii interne PNTCD nu se relanseaza, pentru ca se va comporta la fel ca partidele existente. Liderii decid si membrii sunt informati de minunatele decizii si orice gafa a liderilor o plateste partidul.

 3. Catalin Says:

  Ca membru TCD – PNTCD si secretar TCD Bucuresti apreciez aceasta initiativa pentru intentia buna, dar nu si pentru valoarea practica. Ar fi interesat de aflat si cine o semneaza, pentru ca sunt sigur ca presedintele TCD nu a venit cu aceasta initiativa, poate doar o „clona” a lui din gruparile dizidente. Un comunicat nesemnat ridica serioase semne de intrebare. De altfel, initiativa nu are valoare atat timp cat noi tineretul nu putem fi uniti si nu putem da un exemplu bun seniorilor. Cred ca este posibil ca unificarea PNTCD sa inceapa cu TCD, dar pentru asta tinerii trebuie sa isi defineasca un punct de vedere propriu si independent de interesele pentru putere ale seniorilor.
  Catalin.Avramescu@gmail.com

 4. Catalin Says:

  http://viziunipolitice.blogspot.com/2011/03/negocieri-si-principii-in-pntcd.html

 5. Serban Anghel Says:

  Daca tot a depus atat efort sa redacteze acest apel sau ce o fi, persoana respectiva putea sa-l si semneze sa stim si noi membrii de rand ai PNT cine ne cheama la unirea cea mare. Este presedintele TCD, este vreun vicepresedinte, este secretarul general, este vreun comitet, vreo comisie ceva? Presedinte al TCD este unul singur – Alexandru Bejan, indiferent cine si-ar mai asuma aceasta titulatura, si nu el sta in spatele acestui apel misterios. Nu vad nimic rusinos in redactarea acestui text pentru ca autorul sa se ascunda. Decat daca intentiile sale sunt de a mai incaiera inca o data organizatiile si aripile acestui partid. Numai tineretul scapase de disensiuni dar vad ca se gasesc tot felul de personaje care vor sa implice si TCD-ul in aceste lupte interne.

 6. taranist de rand craiova Says:

  handicapatilor faceti cenzura ,lasati toate opiniile sa apara pe net ca sunteti varza -cu asemenea lichele pntcd poate murii definitiv-vai de capul vostru

 7. omc pntcd Says:

  cel tarziu pana in toamna omc a pntcd cea mai puternica org din partid cu cel mai mare nr de membrii in aproape toate judetele impreuna cu membrii pntcd de rand care asteapta de peste 10 ani revenirea, o parte din sindicate si mai multe org de revolutionari ne vom implica in forta pt revenirea pntcd acolo unde ai este locul ––un lucru sa fie clar fara comunistii din pnl si psd adevaratii gropari ai pntcd––-cei peste 200000 de martiri taranisti torturati si impuscati de calaii comunisti ne cer acest lucru –TARANISTI–– NUMAI IMPREUNA PUTEM REUSI–SI VOM REUSII IN MOD SIGUR

 8. elena bucuresti Says:

  mult succes omc pntcd asa sa ne ajute bunul dumnezeu–jos neocomunistii tradatori si vanzatoride neam si tara

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: