Saga ţărănistă

Sfârşitul săptămânii trecute a găsit suflarea ţărănistă împărţită în trei vânturi, fiecare parte revendicându-şi o felie mai mare din organizaţiile partidului dar niciuna nereuşind să o convingă pe cealaltă. La Predeal, căci acolo am fost prezent şi eu, am avut plăcuta surpriză de a avea ca oaspeţi pe câţiva membri ai fostului BNC Sârbu, oameni de bună credinţă şi interlocutori avizaţi, care au participat alături de noi la un dialog cât se poate de normal şi obiectiv. Discuţiile s-au axat în principal pe necesitatea de reunificare a partidului, numitorul comun fiind un congres viitor la care să participe toată suflarea naţional-ţărănistă, şi care să aleagă prin vot uninominal viitoarea conducere. De asemenea, am avut ca reprezentant al domnului Victor Ciorbea, un invitat în persoana domnului Petrina, care a prezentat oferta binecunoscută a moţiunii unificatoare, variantă respinsă de către toţi participanţii la întâlnire, aproximativ şaizeci de persoane, majoritatea preşedinţi de organizaţii şi alţi membri CNC (printre care şi domnul Milescu, primarul din Olteniţa, vouă celor care dezinformaţi). În afară de faptul că sâmbătă BNC al PNŢCD a discutat şi votat o serie de hotărâri interne, concluzia întâlnirii este aceea că cei prezenţi vor acţiona pentru reunificarea partidului în condiţiile unui vot uninominal pentru toate funcţiile de conducere la nivel naţional, şi pentru realizarea acestui obiectiv s-a hotărât iniţierea unui protocol ce urmează a fi semnat de către toţi liderii partidului care doresc să candideze la una din funcţiile de conducere. Dacă vom conveni asupra semnării unui asemenea protocol, vom discuta împreună tot ceea ce este necesar pentru organizarea şi desfăşurarea viitorului congres.

Fac precizarea clară că acest articol nu este un comunicat al BNC şi de aceea voi completa cele spuse prin aducerea în discuţie a propunerii de alianţă cu UNPR, venită de la fostul preşedinte al PNŢCD Marian Miluţ şi adresată iniţial unui alt fost preşedinte al partidului – Aurelian Pavelescu. Cunosc dedesubturile acestei propuneri şi mă abţin momentan să comentez asupra lor, dar voi face unele comentarii asupra aspectului imoral al unei asocieri a PNŢCD cu un partid socialist fără structuri sau viitor, precum şi inoportunitatea luării în discuţie a vreunei alianţe. Dacă domnul Miluţ dorea o colaborare a PNŢCD cu oricare alt partid din România, normal ar fi fost să ia în calcul starea de fapt din partid, echilibrul de forţe sau reprezentarea legală a partidului. Personal îmi exprim mirarea faţă de un demers absolut irealizabil în condiţiile în care domnul Pavelescu mai are alături de dânsul cel mult patru organizaţii recunoscute de AEP, precum şi dezamăgirea faţă de încercarea de legitimare a unei persoane fără calitate de reprezentare a partidului. Să se fi încercat o întărire a domnului Pavelescu şi să fi ieşit o rupere a relaţiilor cu Senatul partidului ? Cam aşa ceva…

Perioada imediat următoare va clarifica cine doreşte reunificarea şi cine nu, momentan poziţia domnului Ciorbea fiind în afara voinţei majorităţii, votul pe moţiune fiind respins. Sper însă la o reconsiderare a poziţiei sale şi la un dialog care să pornească de la respectarea competiţiei egale dată de votul uninominal, votul pe moţiune nefiind o soluţie realizabilă în condiţiile actuale, şi asta nu din vina celor mulţi din partid ci din vina celor care nu au tăria de a recunoaşte refuzul de a accepta un preşedinte negociat. În curând îi voi nominaliza pe toţi cei care au obstrucţionat reunificarea partidului de după 29 ianuarie 2011, chiar cu riscul de a deranja teribil. Vă salut.

Daniel VEREȘ

Anunțuri

Etichete: ,

Un răspuns to “Saga ţărănistă”

  1. Grigore Muru Says:

    Am tot spus pe aici şi prin alte părţi că nu se poate face vot uninominal dacă sediile judeţene nu se deschid, dacă reprezentanţii altor curente sunt scoşi afară, dacă organizaţiile nestatutare de ani de zile, existente doar pe hârtie trimit delegaţi la Congres nedesemnaţi de vreun for-măcar un birou, că 35 au fost cu toţii la conf jud Gorj, din care majoritatea necunoscuţi-. Dacă nu se fac CIC-uri acolo unde conf jud a fost nestatutară, cu contestaţie depusă în timpul conferinţei dar ignorată, nemaivorbind de comportamentul secretarului general Iane, care a avut tentativa de a mă scoate din sală când am spus că nu e statutar şi voi face contestaţie, totul e păcăleală. Ultima găselniţă a lui Iane, păşit recent pe drumul democraţiei, e să se revizuiască dar să nu se schimbe nimic, adică să rămână acelaşi preşedinte „că poate se supără şi trece la Pavelescu”, sugestie adresată imediat după Sighet responsabilului pe Oltenia al aripii Sârbu şi reiterată la Predeal unde acelaşi responsabil a decis să-şi deplaseze ciracii. Se pare că au şi bătut palma, intră şi 2 sârbişti ( din care unul nu e agreat de Petrina, care se ceruse la Predeal pentru mesaj, nu pentru alcătuiri de organizaţii) în comitetul existent şi se cheamă că s-a unificat organizaţia. Că mai rămân nişte cârcotaşi, ăia sunt nebuni! Jos demagogia!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: