Mihai Cucerzan despre ruptura PNŢCD: “Nobila cauză? Lupta pentru o ştampilă.”

Asistent universitar  în cadrul USAMV Cluj, dr. Mihai Cucerzan, critică într-o scrisoare deschisă ruptura ce s-a produs în interiorul PNŢCD, unde deţine funcţia de secretar general pentru organizaţia din Cluj. Iată integral textul scrisorii.

“Domnule preşedinte al PNŢCD,

Oricare ţi-ar fi numele şi aripa, îţi scriu aceste rânduri pentru că aşa nu se mai poate. De trei ani, PNŢCD, partid emblematic al României, zămislit pe Câmpia Libertăţii a Blajului, expresie a luptei pentru emanciparea naţională a românilor, artizan al Marii Uniri, martir al luptei anti-comuniste şi de la a cărui înfiinţare se împlinesc 85 de ani, traversează un scandal fără precedent.

Nobila cauză? Lupta pentru o ştampilă. Îndrăznesc să îţi scriu cu convingerea că nu o fac în nume personal. Sunt convins că în asentimentul meu sunt nu doar miile de aderenţi epuizaţi, dezorientaţi şi sătui de acest moment penibil, ci şi figurile de legendă ale istoriei noastre care ne privesc de dincolo.

Nu demult v-aţi întâlnit la Sighet şi aţi decis să vă împăcaţi. Aud că deja v-aţi răzgândit. Acolo l-aţi comemorat pe Iuliu Maniu, cel care a unit milioane de români însă voi nu puteţi uni câteva mii de membri. Ce aţi înţeles din testamentul acestuia de a nu lăsa partidul să moară? Sau trebuia să vă roage şi să nu binevoiţi să îi faceţi de ruşine memoria?

România traversează o criză deosebit de gravă. În cazul în care nu conştientizaţi, problemele societăţii româneşti nu sunt reprezentate de lupta voastră pentru o titulatură. Datoria acestui partid era să reprezinte o alternativă la actuala clasă politică, nu să ofere un spectacol ieftin, demn de subsolurile publicaţiilor de scandal. Respectabila istorie a partidului nu merită să fie bălăcărită, aşa după cum apusul vieţii unor nume de referinţă precum Doina Cornea sau Ion Diaconescu nu merită să fie umbrit cu ceea ce se întâmplă acum. Dacă nu sunteţi în stare de altceva mai bun decât ceea ce oferiţi cu generozitate în ultimii ani, mai bine plecaţi sau radiaţi partidul. Fiţi siguri că ideea de PNŢ şi valorile sale nu vor dispărea niciodată pentru că aparţin istoriei Poporului Român.”

Reclame

Etichete: ,

6 răspunsuri to “Mihai Cucerzan despre ruptura PNŢCD: “Nobila cauză? Lupta pentru o ştampilă.””

 1. Joldos Nicolae-Florin Says:

  Am convingerea ca mii de simpatizanti PNTCD sunt in asentiment cu domnul dr. Mihai Cucerzan.

 2. Grigore Muru Says:

  Nu puteţi să-i băgaţi în aceeaşi oală pe toţi cei care sunt protagonişti ai luptei pentru o ştampilă. Şi totuşi fără ştampilă şi sediu nu exişti, nu poţi depune liste, ştiţi Dvs că doar sunteţi secretar general de organizaţie.
  Dvs nu puteţi adresa scrisori deschise decât dacă spuneţi lucruri concrete, pentru că sunteţi parte activă, nu vă puteţi detaşa şi să rostiţi generalităţi universal valabile. Dvs trebuie să ne explicaţi de ce după ce la Sighet CNC-ul Sârbu, împotriva voinţei conducătorilor săi, l-a mandatat pe Ciorbea şi Pavelescu să organizeze Congres pe 12.03. au venit apoi ceilalţi (Moiescu, dar nu numai) care, ameninţând cu procesele, cu votul uninominal, au reuşit să amâne sine die. Ce v-au răspuns conducătorii aripii Dvs când i-aţi întrebat despre aceste lucruri? Dvs nu trebuie să spuneţi „aud”. Asta spunem noi. Succes!

  • Catalin Says:

   @ Grigore Muru: votul uninominal este o forma de amenintare? Pentru cine?

   • Grigore Muru Says:

    Poate era mai corect „cerând vot uninominal” Acesta a fost sensul dorit se mine. Vot uninominal-motiv de amânare. Pot explica şi asta, dacă e nevoie! Mulţumesc pentru semnalare!

 3. popanul Says:

  Domnul Cucerzan are perfecta dreptate.Romania are nevoie de PNTCD.Foarte multi romani gindesc asa.

 4. Chris Says:

  Cititi ce spune Eugen Moiescu despre situatia actuala din partid.

  http://beuca.wordpress.com/2011/03/13/victor-ciorbea-isi-consolideaza-pozitia-de-lider-al-pntcd/

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: