Fără alianţe. PNŢCD Alba va participa la alegerile locale din 2012 cu propriii candidaţi

Liderii formaţiunii politice din Alba Iulia au ţinut să precizeze acest lucru, in cadrul unei conferinţe de presă, specificănd totodată că vor avea o listă inclusiv cu candidaţi pentru Consiliul Local. Prim-vicepreşedintele PNŢCD Alba, Stelian Bordea şi vicepreşedintele Mircea Trifu au declarat, joi, că partidul politic pe care îl reprezintă este interesat de administraţia locală, dorind schimbări esenţiale in acest sens. ,,De obicei ies in evidenţă primarul şi viceprimarii, iarîn ceea ce îi priveşte pe consilierii locali este o mare linişte. Dorim să schimbăm acest lucru, deoarece există o foarte mare opacitate. PDL-ul face şi desface, fără ca ceilalţi să poată decide, iar cetăţenii nu pot influenţa nicicum acest lucru. Asta trebuie să se schimbe”, a precizat Stelian Bordea.

Prim-vicepreşedintele PNŢCD Alba a dat asigurări că partidul pe care îl reprezintă va promova transparenţa şi nu vor mai exista ,,turişti in administraţia locală”. ,,Nu vom duce o luptă anti-cineva, ci vom scoate in faţă oameni de valoare care merită să fie promovaţi in funcţii de conducere, oameni tineri”, a mai spus Bordea.

Până la momentul de faţă PNŢCD Alba nu a pus pe hârtie numele celor care vorfi promovaţi la alegerile locale din 2012.

Protocol de depolitizare

Liderii PNŢCD Alba cer depolitizarea sistemului de administraţie locală şi caută soluţii in acest sens. Mircea Trifu a dezvăluit faptul că in interiorul partidului se lucrează la un proiect care să îi aducă faţă in faţă pe toţi liderii poliţici locali. Ţărăniştii creştini-democraţi vor să îi cheme la un protocol de depolitizare a administraţiei locale pe toţi adversarii politici. ,,Vom invita formaţiunile politice la o masă rotundă, unde vom căuta soluţii împreună. Trebuie să accepte să promoveze valorile, şi nu pe criterii politice, ca de fiecare dată cănd se schimbă partidul să se schimbe şi conducerea la diverse instituţii. Este nefiresc ce se intămplă”, a completat Trifu.

Liderii PNŢCD Alba au dat asigurări că, dacă strategia va funcţiona, iar formaţiunile politice vor răspunde afirmativ apelului, se va căuta şi o formă juridică pentru ca totul să fucţioneze legal şi firesc.

Apărut în Alba24.ro

Reclame

Etichete: , , ,

Un răspuns to “Fără alianţe. PNŢCD Alba va participa la alegerile locale din 2012 cu propriii candidaţi”

  1. Fără alianţe. PNŢCD Alba va participa la alegerile locale din 2012 cu propriii candidaţi « Blogul galben al lui Gondolin Says:

    […] sursa: Barlogul Pntcd […]

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: