Conferința de presă PNȚCD Timiș 23.02.2011

Viorel Sasca: ‘Am să încep cu problemele noastre interne. În CNC-ul nostru întrunit la Sighet s-a votat pentru un congres de unificare pe 12 martie. Au avut loc negocieri pe baza acelui acord încheiat în comisia de negociere şi semnat de dnii Ciorbea şi Pavelescu. Din păcate, negocierile nu s-au finalizat. Din ultimele informaţii, se pare că dl Pavelescu începe să dea îndărăt. Poziţia dânsului este foarte slabă şi singura modalitate prin care şi-o apără este acea sentinţă pe care speră s-o obţină şi să fie înscrisă în Registrul Partidelor Politice conducerea de la congresul din august 2010. Dar în BNC-ul de la congresul de atunci dl Pavelescu nu mai are majoritate. În urma congresului organizat de BNC între timp, a fost ales dl Moiescu. Văd că dna Rodica Vlad se agită foarte tare şi contestă o serie de lucruri, ba mai spune că ar vrea să intre în acest sediu. Să intre acolo unde domnia sa a contribuit cu ceva. Această organizaţie funcţionează din 1990, mulţi oameni au depus eforturi aici, iar dna Vlad nu face decât să împroaşte cu noroi.

Săptămâna trecută am avut discuţii la Bucureşti. Am fost şi la BNC-ul nostru, unde era şi dl Pavelescu. Acesta solicita un anumit procent din delegaţi, din partea Organizaţiei Judeţene Timiş, din aşa-zisa organizaţie a dnei Vlad, care să participe la congres. Solicitarea era în jur de 20%, lucru absolut inacceptabil, pentru că dna Vlad are cel mult 20, 30 de membri, iar Organizaţia Judeţeană Timiş are peste 4.000. Ca să nu mai vorbesc de faptul că primul pas, pentru a sta de vorbă, este ca dna Vlad să îşi retracteze toate calomniile pe care le-a spus la adresa dlui Ciuhandu. În loc să facă aşa, văd că aruncă în continuare tot soiul de calomnii. E problema dânsei, cred că îi dăm prea multă importanţă, având în vedere ceea ce reprezintă. Dar asta e situaţia: tupeul în România e în floare.

O reunificare la ora actuală înseamnă ca PNŢCD condus de Radu Sârbu să intre în această combinaţie, gruparea lui Moiescu la fel şi cei puţini care au rămas alături de Pavelescu la fel, căci nimeni nu trebuie lăsat pe dinanafară. Din păcate, dl Pavelescu a obţinut acea înregistrare la Registrul Partidelor Politice şi ar putea să ne facă probleme. În perspectiva alegerilor locale, noi putem depune aici listele sub semnătura dlui Ciuhandu, care e preşedinte recunoscut, a fost validat de către BNC-ul dlui Miluţ. Dl Pavelescu încă are probleme în justiţie şi nici nu are majoritate în acel BNC. Trebuie să vedem cum să ajungem la un numitor comun.

În altă ordine de idei, asistăm cu insatisfaţie la ceea ce se întâmplă în ţară. Dl. preşedinte declară că s-a terminat perioada de risc, că PDL are marele merit pentru că am trecut de perioada de criză. Dar adevărul este că PDL a făcut ca această criză să aibă efecte atât de dure în România, prin faptul că nu a recunoscut-o şi nu a luat măsuri din timp. După ce au aruncat ţara în această criză, acum spun că ei au scos ţara din criză. E o minciună sfruntată. La fel cum, referitor la intrarea ţării în spaţiul Schengen, au spus că România e discriminată, după care au venit şi au spus că Ministerul de Interne e corupt, vameşii la fel etc. Ce să mai credă lumea despre noi? De ce dl Băsescu nu a rezolvat aceste lucruri în aceşti ani de când e preşedinte? Asistăm în continuare la o manipulare ordinară. Sondajele de opinie cel puţin arată că sunt tot mai puţini oameni dispuşi să creadă aceste fantasmagorii.

Pe de altă parte, cred că prin ceea ce se întâmplă, tot mai mulţi sunt dezgustaţi de clasa politică. Am discutat cu mai mulţi oameni şi tot mai puţini sunt dispuşi să se implice politic, iar acesta e efectul comportării iresponsabile a multora dintre politicieni. Având în vedere proasta funcţionare a societăţii româneşti, după sistemul actual, credem că una dintre soluţii o reprezintă monarhia constituţională. Regele nu e membru al unui partid şi poate fi acel arbitru, acel mediator de care are nevoie societatea românească. Poate acum, în situaţia actuală, oamenii îşi vor da seama de acest lucru.’

Reclame

Etichete: , ,

4 răspunsuri to “Conferința de presă PNȚCD Timiș 23.02.2011”

 1. paysan Says:

  multumim de informare

  deci liderilor pntcd – li se umfla orezul si li se incordeaza muschii.

  e limpede ca pavelescu vrea altceva decat unirea – am crezut (e drept cu mirare) ca pana la urma va vrea pace spre binele partidului, dar m-am inselat ca multi altii.

  e clar ca pavelescu vrea controlul partidului – sa-si demonstreze studiile avocatesti de exceptie.

  in aceste conditii situatie devine cam maro din nou si timpul pierdut in aceste zile se va dovedi hotarator in economia pregatirii alegerilor 2012.

  daca in cel mai scurt timp ( cateva saptamani) nu se rezolva situatia conducerii si recunoasterii legale a conducerii – pntcd poate sa-si ia adio si de la parlamentul 2012-2016, scenariu catastrofic am putea zice , si care ar concura cu teribilul desert prin care a trecut pntcd intre 1947-1989.

  cum se poate ca nimeni sa nu se fi gandit sa inregistreze partidul in registrul partidelor politice si sa vina pavelescu sa santajeze un partid intreg printr-o jmecherie avocateasca.
  cei responsabili cu asta ar trebui sa se cam rusineze si sa caute/gaseasca o solutie.

  ps: un om cu scaun la cap , numai citind cv-ul pavelescu de pa wikipedia
  http://ro.wikipedia.org/wiki/Aurelian_Pavelescu
  ar trebui sa-si dea seama cu un panglicar:
  – a luat la rand aproape toate partidele din romanica si vrea sa se opreasca taman la cel cu istoria cea mai dramatica (cu cea mai mare jertfa de sange pentru democratie)

  cu pavelescu presedinte – pntcd nu va mai lega cu trecutul sau in vecii vecilor.
  trebuie sa va descotorositi de acest individ (stimati lideri autentici faceti cheta, dati o spaga daca v-a pacalit si sa plece acasa)

 2. Chris Says:

  Nu pot sa inteleg cum Radu Sarbu e mai dispus sa negocieze cu un impostor ca Pavelescu, dar sa-l loveasca pe Moiescu in acelasi timp.

  Daca nu era Moiescu nu se vorbea astazi despre unire in partid.

  Sasca spune clar ca Pavelescu nu mai are sustinere in latura sa pentru ca marea majoritate au mers cu Moiescu. Totusi, Radu Sarbu vrea sa negocieze cu Pavelescu. Prin aceasta actiune a sa, Radu Sarbu valideaza impostura lui Pavelescu, amanand refacerea unitatii partidului.

  Poate cineva din echipa lui Radu Sarbu sa ne lamureasca care e rationamentul pentru care actioneaza in acest fel?

 3. andrastanciu Says:

  daca nu vor fi atenti la congresu de unificare si vor fi ales pe interese totul va fi deripa ––ps trezitiva

 4. ioana Says:

  acesti impostori falsi taranisti sarbu ciorbea ciuvica ciuhandru pavelescu si anca cativa numarati pe degete au ordin expres sa tina pntcd departe de parlament de peste 10 nu fac nimic pt partid sunt oamenii crescuti cu mare grija de ion ilici iliescu si infiltrati –-astia trebuesc dati afara din partid cu forta ei nu vor pleca nu stiu altceva decat alianta cu PCR–pnl psd doua partide bolsevice

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: