Va fi unire între cei care contează

Cunosc foarte bine faptul că nerăbdarea unora de a se vedea incluşi în viaţa politică a partidului, îi determină pe aceştia să ceară în gura mare şi cu orice preţ “unire-n cuget şi-n simţiri”, chiar dacă aceasta trebuie făcută după nişte reguli clare. Amânarea Congresului din 12 martie a lăsat unora un gust amar, datorat în mare parte ignorării realităţilor algoritmului de forţe ale partidului de la această oră, şi a venit firesc, cu acceptarea comună de a găsi alte soluţii grabnice de reunificare. În acest moment, vă pot anunţa că vom fi din nou împreună, indiferent de paşii ce urmează a fi făcuţi, şi sper că aţi reţinut convingerea cu care am spus-o. Am găsit în domnul Victor Ciorbea un partener de dialog, un om lucid şi hotărât să facă pace între noi toţi, şi urmează să stabilim ce va urma, pas cu pas.

După câte ştiu la această oră, urmează ca CNC-ul să ia în discuţie oportunitatea declanşării procedurilor de convocare a Congresului pentru o dată ce va fi comunicată, aşa am convenit cu domnul Ciorbea că urmează să facem şi asta vom face pe 5 martie. V-aş ruga să urmăriţi cu atenţie, în perioada următoare, felul în care se vor exprima cei care decid în cele două tabere (Moiescu, Ciorbea) şi un sfert (Pavelescu) ale partidului, pentru a vedea cine vrea unirea şi cine nu. De asemenea, v-aş ruga să comparaţi, după cele două CNC-uri, raporturile de forţe ale partidului, şi veţi constata că al treilea grup este format din 15-20 de oameni aparţinând de 3-4 organizaţii. Cu asta a rămas Pavelescu, cel care ţine morţiş să se facă de râs în fiecare zi, cel care inventează BNC-uri din care, culmea(!), eu încă fac parte, cel care transmite comunicate autointitulându-se “preşedinte al partidului”. Poate ar fi bine să-i spună cineva că a fost schimbat pe 29 ianuarie 2011 şi că nu are nici cea mai mică şansă de a mai conduce vreodată PNŢCD-ul. Vă spun sincer că mie mi-ar fi foarte ruşine să mă lipsesc de orice urmă de bărbăţie şi să mă agăţ cu dinţii de un scaun pe care nu mă mai vor decât cei din garda personală. Cât despre ştampila de preşedinte, avem şi noi una, şi se va dovedi în scurt timp că aceasta este cea adevărată.

În titlul acestui articol vă ceream să ne daţi două luni până când vom face reunificarea partidului şi insist în a spune că aceasta va fi posibilă între toţi cei care vor înţelege că trebuie făcută. Vă mai cer, dacă îmi este permis, să aveţi încredere că nu vom desconsidera nicio părere pertinentă ce vine în sprijinul reunificării noastre. L-am rugat pe domnul Ciorbea să transmită oamenilor care cred în domnia-sa un apel de încetare a oricăror ostilităţi, şi acelaşi lucru îl fac şi eu către oamenii noştri, în numele preşedintelui Moiescu şi al meu personal. Vă voi ţine la curent cu deciziile luate în urma negocierilor avute sau a şedinţelor noastre. Vă salut.

Daniel Vereș

Primvicepreședinte PNȚCD

Reclame

Etichete: , , , ,

7 răspunsuri to “Va fi unire între cei care contează”

 1. Ovidiu Dobronauteanu Says:

  Stimate Domnule Daniel Veres

  In primul rand vreau sa fac urmatoarea remarca:desi am prins ceva vechime in PNTCD (sunt din 2005),desi am ocupat ceva „functzioare” (vicepresedinte sect 6-suspendat abuziv in 2007 de cuplul Milutz&Pavelescu si consilier al Sefului Dep.Rel.Int.Radu Munteanu-demis abuziv de catre Marian Petre Milutz,pentru crima de „les majestate” de a-l fi sprijinit in alegerile din ianuarie 2007 pe candidatul Serban Radulescu),nu va cunosc…nu ne cunoastem intre noi..am constatat asta la fiecare „conclav” taranist..poate acesta este si unul din motivele din care partidul a ajuns unde a ajuns!
  Va trimit acest mesaj pentru ca eu consider comentariul Domniei Voastre ca fiind OK,ca fiind foarte realist.Asa cum ati subliniat si Dvs.,trebuie sa urmam niste pasi clari (logici si statutari) in ceea ce priveste unificarea,sa nu ne grabim,sa nu ne pripim.Aici trebuie sa fac totusi o precizare:desi,din punct de vedere legal (statutar),Pavelescu ar fi indrituit sa fie unul dintre „pretendenti”,noi trebuie sa scapam de el,pentru ca s-a dovedit a fi un personaj nociv partidului,un egocentrist,interesat numai de propria-i persoana (la fel cum Milutz confundase partidul cu propriul sau srl).In rest..ce sa zic…trebuie sa gasim persoana potrivita ca lider..care sa ne ajute sa reinvatam „mersul” pe propriile picioare,astfel ca in 2012 sa fim in stare sa incercam un examen de autoevaluare (localele).Iar la generale..mai vedem..mergem in „colhozul” USL-ist,mergem singuri,mergem cu „noul” PD-L,mergem cu viitorul PP..ramane de vazut:)
  Cu prietenie
  Ovidiu Dobronauteanu

 2. Roxana Iordache Says:

  Domnule dragă,
  Blogul e instructiv, dar mi se pare o eroare să publicaţi comunicatele, interviurile etc. ale lui Pavelescu – măcar puteaţi preciza: pretins preşedinte, nu preşedinte.

  Amânarea congresului nu mi se pare oportună. Între timp, Pavelescu e în continuare prezentat la televiziuni ca preşedinte al PNŢCD. Totodată, e previzibil că vor avea loc evenimente care lasă, din nou, în urmă PNŢCD. Reactivitatea e lamentabilă.

 3. Chris Says:

  Un comunicat de bun simt, informativ, care lasa deschisa usa pentru reconciliere intre toate factiunile din partid.

 4. marian Says:

  Domnule Veres cred ca aveti intentii bune ,grabiti reunificarea,chiar nu puteti sa va intelegeti,sunt de acord ca totul trebuie facut legal sa nu mai poata fi contestat de nimeni,dar faceti aceasta reunificare ca altfel distrugeti tot.

 5. andrastanciu Says:

  domnilor terminati odata cu disputele intre aripi unitiva acest partid imi este sfnt nu mai primiiti toti neaveniti in partid pentruca ne vor dezbinarea promovati crestinismul cu oameni cu morala crestina oameni cu frica de dumnezeu asa sa ne azute dumnezeu si vom cistiga

 6. ion craiovita noua Says:

  numai braia si maries mai pot acuce pntcd unde ai este locul in parlament -actualii cu oamenii lor numarati pe degete au mai incercat si nimic ar fii cazul sa faca un pas inapoi sa cheme pe cei doi adevarati lideri pmtcd

 7. Mircea Talos Says:

  Stimate d-le Veres,
  Va cunosc numai din comentariile dvs.in diverse imprejurari.
  Pe langa logica si onestitatea,ce le regasesc in oproape toate ocaziile,oricine observa si dorinta sincera de a se ajunge la firesca reunire a PNTCD.
  Daca asa gandesc si alti colegi din echipa dvs.,daca sunt si langa d-l Pavelescu taranisti autentici(si cel putin in judetele ce i-au ramas loiale sigur sunt),cunoscandu-l pe V.Ciorbea,in mod sigur nimic nu poate impiedica revenirea la normalitate a partidului si organizarea cat mai curand a congresului SALVARII sale.
  Indiferent cate se pot reprosa unuia sau altuia dintre colegii care-au avut raspunderi in diverse structuri de conducere,important este sa ne comportam crestineste,iar dupa reunire sa se stabileasca,prin statut,modalitati de selectie,alegere si mentinere in orice pozitie,numai si numai functie de rezultatele electorale in zona de responsabilitate.
  Felicitari,bafta si Doamne ajuta!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: