Să ne unim, zic…

Dar s-o facem împreună, cu toţii.

Ultimele evenimente petrecute în mândrul nostru partid ne arată o dorinţă unanimă de unire, fie că dorim ca aceasta să se producă real, fie că nu. Încercarea de a sări peste ordinea statutară şi legală, ne-a determinat să luăm măsuri de revenire la normal, şedinţele de vineri a celor două BNC-uri ale partidului fiind interactive şi cu rezultate încurajatoare pentru ceea ce va urma. Ceea ce este îmbucurător este faptul că am convenit asupra modului de convocare a Congresului, asupra articolelor de statut care fac posibilă organizarea unui congres precum şi asupra propunerii de a se vota uninominal pentru toate funcţiile de conducere de la nivel central. Toate acestea, împreună cu amânarea Congresului pentru o dată ulterioară, din cauza termenului de 30 de zile pentru norma de reprezentare care a fost depăşit, pentru a se respecta statutul, fac ca lucrurile să se aşeze încet dar sigur pe un făgaş normal, ceea ce se va decide la Congres urmând să fie de necontestat şi obligatoriu pentru orice membru al partidului.

Asupra numirilor de pseudo-preşedinţi judeţeni, prin “demiterea” celor statutari şi legali, s-a revenit prin acceptarea lui Aurelian Pavelescu a imposibilităţii sale de a decide fără girul BNC-ului legal din care facem parte şi noi, cei zece oponenţi ai săi. Aşadar, normal ar fi să nu se mai facă valuri în teritoriu, pe baza unor hârtii de numire semnate de Pavelescu, fără valoare legală. Cel mai corect ar fi să avem răbdare până după Congres şi vom vedea pe cine vor alege delegaţii la Conferinţele Judeţene de alegeri, în mod democratic şi statutar.

Aş dori să fac câteva precizări cu privire la negocierile care vor urma, pentru organizarea Congresului. Se crează falsa impresie că noi ne opunem ca domnul Ciorbea să fie ales în funcţia de preşedinte al partidului iar acest neadevăr trebuie să înceteze. Noi nu ne opunem decât încălcării statutului şi de aceea ne dorim ca toate etapele să fie respectate întocmai articolelor statutare, cu precizarea că vom face, cred, şi concesii cu privire la delegaţii aleşi pentru Congres. Vom respecta voinţa Congresului de a alege uninominal orice preşedinte va dori şi ne vom implica şi după aceea dacă va mai fi nevoie de noi. Trebuie să fie bine înţeles faptul că noi suntem cei care am făcut primii paşi pentru reunificare şi tot noi vom organiza statutar tot ce va fi nevoie pentru ca aceasta să se producă în mod real. Nimeni nu trebuie să rămână pe dinafară şi nimeni nu trebuie să sufere din pricina răzbunărilor personale, este nevoie de oricine pentru a reveni acolo unde ne este locul. Continuarea până la Congres, sau după, a luptelor interne de prin teritoriu sau de la vârf, va discredita definitiv pe cei implicaţi în atacuri lipsite de sens. Acesta este mesajul meu şi al colegilor mei pentru orice membru de bună credinţă al partidului şi mă aştept să fie tratat aşa cum este el, ca o mână întinsă către reînfrăţire şi progres. Vă doresc toate cele bune!

Daniel Vereș

Primvicepreședinte PNȚCD

Anunțuri

Etichete: , , ,

4 răspunsuri to “Să ne unim, zic…”

 1. Roxana Iordache Says:

  Felicitări pentru mesajul excelent! Cu un amendament: unii chiar trebuie să rămână pe dinafară. Fiindcă n-au ce căuta înăuntru.

  Cred că nu-i oportun să amânaţi prea mult congresul, că vă apucă Sfintele Paşti (24 aprilie). Congresul trebuie să fie un eveniment, organizat de aşa natură încât să aibă garantată mediatizarea (de exemplu, invitaţii constituie o atracţie – mai ales viitorul preşedinte al României). UDMR are congres în 26-27 februarie, la Oradea. Convenţia PD-L se ţine la Bucureşti, în 14-15 mai. Cred că PNŢCD trebuie să aibă congresul înaintea PD-L. Cu suficient timp înainte ca să constituie un eveniment în sine. Momentul trebuie să fie propice atenţiei mediatice – în nici un caz Săptămâna Mare (18-23 aprilie), nu-i nici creştineşte, nici oportun! Dacă nu se poate pe 26 martie (deşi ar fi simbolic, cu o zi înainte e Bunavestire), n-o lungiţi mai mult de 2 aprilie, pentru că evenimentele se precipită şi se poate întâmpla orice de natură să pună în umbră congresul PNŢCD. Anunţaţi data din timp, faceţi pregătire mediatică în ideea unităţii, iar congresul de unificare să vă fie o lovitură de imagine care să contribuie la consolidarea unităţii opoziţiei. Astfel, PNŢCD îşi anunţă revenirea în prim-plan, prin contribuţia la eliberarea ţării de impostură. Important e să fiţi convingători pentru recâştigarea credibilităţii. Succes!

 2. Grigore Muru Says:

  Nu toţi preşedinţii judeţeni sunt „statutari şi legali”. Contestaţiile privind desfăşurarea conferinţelor judeţene, depuse în timpul derulării acestora, au fost ignorate de delegaţii centrului, menţionându-se totu

 3. Grigore Muru Says:

  Nu toţi preşedinţii judeţeni sunt „statutari şi legali”. Contestaţiile privind desfăşurarea conferinţelor judeţene, depuse în timpul derulării acestora, au fost ignorate de delegaţii centrului, care au refuzat să le preia, deşi făceau parte din documentele conferinţei, menţionându-se totuşi, în procesele verbale, că se vor depune ulterior. Am folosit pluralul ştiind că delegaţii centrului au făcut turul ţării în acea perioadă dar pot proba pentru judeţul meu, septembrie 2009. Dacă interesează. Poate îl interesează pe dl Pavelescu!

  • Radu Jecu Says:

   Domnule Grigore Muru,
   Lasati pt o clipa politica si repeziti-va la inceput de septembrie in Bucuresti sa va vedem si noi dupa vreo 30 de ani… Telefonati sau scrieti Silvicai. Promitem sa ne abtinem de la comentarii politice 🙂

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: