Politicienii, visătorii şi chibiţii

Liderul ţărăniştilor, Marian Popa (FOTO), spune că l-ar susţine drept candidat ţărănist la Primărie pe Eugen Durbacă

Prin semnarea protocolului de înfiinţare a Uniunii Social Liberale (a PSD cu ACD – Alianţa de Centru Dreapta PNL-PC), atât social democraţii, cât şi liberalii îşi vor pierde din electorat, crede preşedintele PNŢCD Galaţi, Marian Popa.

„De ce?, pentru că eu nu cred că electoratul acestor partide va merge, încolonat, la vot, şi va putea fi convins să voteze această mare formaţiune. Noi, PNŢCD va avea de câştigat din pierderea electoratului lor, mai ales că noi am demonstrat că suntem partidul care nu şi-a trădat principiile”, a spus Marian Popa.

Acesta consideră că „vor fi mulţi nemulţumiţi de cum şi-au împărţit harta PNL şi PSD, că ce să spunem, oamenii vor să candideze şi nu vor avea loc toţi. De aceea, noi, PNŢCD Galaţi, îi aşteptăm pe cei nemulţumiţi că nu pot candida în cadrul Uniunii Social-Liberale”.

„De pildă, cum vor face cu Primăria? Eu ştiu că vrea primar Marius Stan, dar vrea şi Durbacă, iar la PSD mai sunt şi de acolo care vor să candideze nemulţumiţii pot veni la noi, să se înscrie, nu-i aşa, ce?, ne jucăm de-a partidul?”.

Liderul PNŢCD Galaţi Marian Popa – fost coleg de partid cu preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă – are şi o teorie de ce nu a mai fost ales Durbacă de gălăţeni primar:

„Gălăţenii aveau o percepţie despre Durbacă, aceea că este un om care trece din partid în partid. Cum în ultimii şase ani a rămas la PC, lumea crede că s-a plafonat din punct de vedere politic. Eu chiar îl rog pe domnul Durbacă să nu se plafoneze şi să vină la noi să candideze pentru funcţia de primar al Galaţiului”.

La fel de serios, liderul PNŢCD Galaţi a spus: „Vom sprijini un candidat la primărie, de la un partid sau altul şi nu noi vom merge la alte partide, ele vor veni la noi!”.

El a afirmat că motivul unei astfel de cereri nu ar fi neapărat procentul „semnificativ” de voturi adus de ţărănişti – mai ales că la ultimele alegeri locale, PNŢCD a obţinut 0,68 la sută în judeţ şi 0,38 la sută în municipiu! – ci acela că „în politică, uneori 1 şi cu 1 nu fac 2”.

Preluat din: http://www.viata-libera.ro/articol-Politicienii_visatorii_si_chibitii__2.html

Anunțuri

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: