”Pacea de la Sighet” ar putea să aducă liniștea în PNȚCD

Țărăniștii au făcut la sfârșitul săptămânii trecute primul pas spre reunificarea partidului, la Sighetul Marmației, la manifestările pentru comemorarea lui Iuliu Maniu. Liderii facțiunilor din interiorul PNȚCD au dat mâna pentru unitatea formațiunii politice.

La Sighet se adună, an de an, țărăniști din toată țara, pentru a-l comemora pe cel care a murit în anul 1953 în închisoarea de acolo. În acest an însă, manifestarea a avut o importanță deosebită, fiind făcut primul pas spre reunificare. Au fost prezenți toți oamenii mari din partid, printre ei aflându-se Radu Sârbu, Gheorghe Ciuhandu, Victor Ciorbea, Aurelian Pavelescu și Eugen Moiescu. Cu toții au fost de acord ca în 12 martie să organizeze un congres de reunificare, urmând ca Victor Ciorbea și Aurelian Pavelescu să realizeze o moțiune care să cuprindă lideri din toate taberele, lideri ce vor fi stabiliți de comun acord.

La Memorialul de la Sighet a avut loc simpozionul prin care a fost comemorat Iuliu Maniu, în cadrul căruia liderii actuali ai partidului și-au dat acum seama cât este de importantă o formațiune politică ca PNȚCD și au decis că ar trebui să lase orgoliile la o parte, astfel încât să scoată partidul din impas. La întâlnirea de la Sighet a fost omagiat și Sever Bocu, primarul Timișoarei, liderul PNȚCD Timiș, prezentând totodată și volumul ”Tribunul Banatului”, un volum omagial dedicat lui Sever Bocu. Manifestările din Maramureș s-au încheiat la Cimitirul Săracilor, unde a fost îngropat Iuliu Maniu. ”Pacea de la Sighet” este primul pas către reunificarea țărăniștilor.

Articol din: http://www.ziarultimisoara.com/the-news/1136-pacea-de-la-sighet-ar-putea-sa-aduca-linistea-in-pntcd.html

Anunțuri

Etichete:


%d blogeri au apreciat asta: