„Pacea de la Sighet ”, susţinută de PNŢCD Sibiu

Ca în fiecare an, în 5 februarie, ţărăniştii merg la Sighet, unde omagiază victimele regimului comunist. Anul acesta după vizitarea Memorialului din Sighetu Marmaţie, după ce au văzut celulele morţii, printre care şi celula în care a murit Iuliu Maniu, invitaţii au luat parte la un simpozion destinat lui Maniu, cadru în care a fost lansată cartea „Tribunul Banatului”, dar şi publicaţia „Vestul”, publicaţie reeditată de Cercul de Studii Vestul.

După încheierea activităţilor dedicate comemorării celor 58 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui om politic Iuliu Maniu, ţărăniştii întruniţi în cadrul şedinţei Comitetului National de Conducere au discutat despre reunificarea partidului, fiind rezolvate amiabil diferendele existente între cele trei grupări din partid. Am remarcat prezenţa unor personalităţi precum Ioan Avram Muresan, Mircea Irimescu, dar si istoricul Marius Oprea, Aurelian Pavelescu, Gheorghe Ciuhandu, Doru Năsui, Radu Sârbu, Victor Ciorbea, Eugen Moiescu… semn că în data de 12-13 martie 2011, la Congresul de la Bucureşti, după “Pacea de la Sighet ” PNŢCD reintră în lupta politică cu adversarii politici.

Virgil Ioan Ispas, actualul preşedinte al Filialei Judeţene PNŢCD Sibiu şi Ilie Creţu actualul preşedinte al Filialei municipale Sibiu, au transmis mesajul unioniştii sibieni.”În urma negocierilor de azi, la Congresului Extraordinar,  reclădi un PNŢCD reformator pentru ţară „, a precizat Virgil Ioan Ispas, iar Ilie Creţu şi-a manifestat satisfacţia că „toate litigiile dintre părţi care privesc partidul şi membrii acestuia, de natură civilă şi/sau penală, vor înceta de drept în momentul acela”.

Acordul mai prevede şi numărul de partcipanţi de la Congres, peste 800 de delegaţi. Acest pact  a fost posibil datorită eforturilor sibianului Lucian Filip, unul din vicepreşedinţii structurii naţionale,  care se numără şi printre semnatarii documentului ce este parafat inclusiv de preşedintele de onoare al PNŢCD, Ion Diaconescu.

Articol preluat din: http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/pacea-de-la-sighet-sustinuta-de-pntcd-sibiu-61495.html

Anunțuri

Etichete: , ,

Un răspuns to “„Pacea de la Sighet ”, susţinută de PNŢCD Sibiu”

  1. Tweets that mention “Pacea de la Sighet ”, susţinută de PNŢCD Sibiu « Barlogul Pntcd -- Topsy.com Says:

    […] This post was mentioned on Twitter by Sibiu, barlogulpntcd. barlogulpntcd said: "Pacea de la Sighet ”, susţinută de PNŢCD Sibiu: http://t.co/Nx13jnJ […]

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: