Liderii centrali ai PNȚCD și-au abandonat orgoliile pentru comemorarea lui Iuliu Maniu

Taranistii din intreaga tara adunati in numar mare azi, 5 februarie, la Sighetu Marmatiei, au comemorat 58 de ani de la trecerea in nefiinta a marelui om politic Iuliu Maniu. Evenimentul s-a bucurat de prezenta unor personalitati marcante, care au lasat orgoliile politice de-o parte pentru cateva ceasuri si au luat parte la un simpozion, un parastas si un moment de rugaciune in memoria regretatului taranist Maniu. Momentul a fost unul important pentru PNTCD si din perspectiva incercarilor de impacare pe care le-au facut la Sighet liderii Radu Sarbu si Aurelian Pavelescu.

Ca si in anii precedenti, manifestarile dedicate comemorarii lui Iuliu Maniu au fost gazduite de Memorialul Victimelor Comunismului si ale Rezistentei. In cadrul muzeului au avut loc inca de la primele ore ale diminetii manifestari dedicate marelui om politic.

Dupa vizitarea celulelor de catre personalitatile prezente, in celula in care a murit Iuliu Maniu a avut loc o slujba de rugaciune. Mai apoi, invitatii au luat parte la un simpozion in cadrul caruia s-a omagiat personalitatea si activitatea lui Iuliu Maniu. Intalnirea a fost un bun prilej de discutie asupra planurilor de reunificare pe care le au in vizor taranistii. S-a anuntat ca se intentioneaza o reconciliere a factiunilor din partid, veste care a fost primita cu indelungi aplauze de public.

“Romanii au nevoie de repere morale deoarece clasa politica romaneasaca se comporta azi mai rau decat oricand. Avem nevoie de oameni care sa puna mai presus de interesele personale, ale intereselor egoiste de partid pe cele nationale. Iuliu Maniu a fost in aceasta privinta un exemplu stralucit. Iuliu Maniu si datorita lui, PNCTD nu a cedat niciodata si intotdeauna si-a pastrat principiile, convingerile toate adanc inradacinate in credinta lor crestina”, a declarat fostul ministru taranist Radu Sarbu, presedintele al aripii PNTCD care ii poarta numele.

Tot in cadrul simpozionului a fost prezentat de catre Gheorghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, volumul omagial “Tribunul Banatului-60 de ani de la moartea lui Sever Bocu”. Fruntas de seama al PNTCD, Sever Bocu a fost un luptator pentru unitatea nationala care si-a gasit sfarsitul in 21 ianuarie 1951, in temnita de la Sighet.

Evenimentul s-a incheiat cu deplasarea taranistilor la Cimitirul Saracilor – Cearda din municipiul maramuresean, unde cu totii au luat parte la parastasul in memoria lui Iuliu Maniu.

Preluat de pe emm.ro

Reclame

Etichete:

Un răspuns to “Liderii centrali ai PNȚCD și-au abandonat orgoliile pentru comemorarea lui Iuliu Maniu”

  1. sandu craiovita noua Says:

    va rugam luati si judecati ce a facut si ce face fiecare asa zis lider pntcd in parte si trageti concluzii eu unul am ajuns la aceasta concluzie adevaratii lideri ai pntcd sunt doru braia si doru maries care au facut si fac ceva pt tara asta asi pun viata in pericol- astia cativa care nu vreau sa le mai rostesc numele cu oamenii lor de nici 0,5% de peste 10 ani se lupta numai pt ciolan preluarea puterii in pntcd ei nu stiu si nu fac alceva rusine lor ca tin partidul pe loc priviti cum umilesc pntcd aceste slugi ale pnl si psd

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: