Iuliu Maniu şi blestemul ţărăniştilor

Pe 5 februarie se împlinesc 58 de ani de la asasinarea în temiţa Sighetului a marelui om politic Iuliu Maniu. Făuritor al României Mari, ”Sfinxul din Bădăcin” cum a fost el poreclit de contemporani a fost judecat de bolşevici în 1947 pentru „înaltă trădare” şi condamnat la închisoare pe viaţă! Cadavrul său a fost aruncat într-o groapă din Cimitirul Săracilor, de la marginea oraşului Sighet.

Am vizitat acest cimitir în 1991 împreună cu seniorul Corneliu Coposu.

Acest moment trist mi-a readus în memorie soarta ţărăniştilor. Azi PNŢCD are trei aripi cu trei preşedinţi: Aurelian Pavelescu, Radu Sârbu şi Eugen Moiescu. Ce cumplit! După Seniorul Corneliu Coposu acest partid să fie condus până şi de unul precum Miluţ! Ce blestem! E drept că PNŢCD a fost dezastruos la guvernare, dar parcă acest partid istoric şi creştin democraţia ar merita o şansă mai bună!

P.S. Am fost cel care în 1990 a înfiinţat organizaţia de tineret al PNŢCD. Să nu râdeţi, în poze ăla cu părul creţ din spatele Seniorului sunt eu. În stânga, Kala Popescu – viitor ministru, în dreapta Cipi, nepotul lui Ion Diaconescu! Ce vremuri!

Preluare de pe blogul lui Florian Bichir

http://www.libertatea.ro/florianbichir/?p=241

Reclame

Etichete: , ,


%d blogeri au apreciat asta: