Aurelian Pavelescu – președinte PNȚCD – Informare privind situația internă

1) Deznodământul luptei din partid din 29.01.2011 era previzibil. O încercare de înlăturare a conducerii statutare, prin mijloace nelegale, de o echipă care urma să predea partidul unor alte persoane într-un orizont de timp de 3 luni. Cei mai mulți dintre participanții la așa-zisul Congres nu au deținut informațiile respective. De ce mijloacele sunt nelegale și nestatutare?
– Delegații la așa-zisul Congres, într-un număr de filiale, nu au fost desemnați statutar, cu convocarea forurilor județene, ci au reprezentat grupuri de presiune ale unor lideri de filiale, împotriva organizațiilor. Prin urmare, toți acei delegați nu pot reprezenta cvorum, votul lor fiind lovit de nulitate absolută. Nu voi accepta ca în PNȚCD, partidul pe care îl numim moral, să aibă loc asemenea situații, motiv pentru care în 31.01.2011voi contesta așa-zisul Congres în justiție, în vederea anulării. Unii dintre liderii județeni în cauză au recunoscut situația, rugându-mă să nu depun plângeri penale;
– Cel care și-ar fi depus Moțiunea, dl Moiescu, nu este membru PNȚCD Timiș, neavând depusă adeziune, și nu se cunoaște că ar fi plătit cotizația, obligație statutară. În acest caz, Moțiunea sa este nulă absolut, Congresul fiind anulat;
– Procedurile de organizare a așa-zisului Congres au fost încălcate, așa cum voi dovedi în instanța de judecată;
– Chiar și asa, cvorumul nu a fost îndeplinit, după informațiile pe care le am fiind vorba despre anumite falsuri. Voi cere instanței verificarea acestui cvorum, dar și a modului de organizare.

2) Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești privind cele de mai sus, potrivit legii, Moțiunea Moiescu nu este eficientă juridic, ca și Moțiunea Radu Sârbu din 2008, aflată în cercetare la parchet. Cei care consideră că problemele de statut și legalitate sunt mai puțin importante, trebuie să înteleagă că, din contră, aceste principii sunt esențiale pentru PNȚCD și nu pot fi suspendate, în nici o situație. Am convingerea că instanța va anula acest așa-zis Congres. La fel le-am transmis și celor care au organizat așa-zisul Congres din 24.08.2008, chemându-i permanent la negocieri politice: au refuzat, contribuind la criza din partid.

3) Procedurile angajate de Acordul Politic pentru Unificarea PNȚCD, pe care l-am semnat împreună cu dl. Victor Ciorbea, cu susținerea d-lui Președinte de Onoare Ion Diaconescu, continuă, în vederea atingerii obiectivului la Congresul Extraordinar de unificare, fixat pentru 12.03.2011. Fac precizarea că acest Acord nu exclude de la organizare și competiție în Congres nici o altă grupare din partid, acest Congres fiind proiectat efectiv ca unul al unității. Față de Congresul prevăzut pentru 12.03.2011, așa-zisul Congres din 29.01.2011 a fost, dimpotrivă, al dezbinării, personal avertizând cu mult înainte în acest sens.

4) Ultimele intervenții ale d-lui Radu Sârbu par a fi de natură să blocheze procesul de unificare, după ce dl Victor Ciorbea a fost împuternicit în acest sens și a reușit să semneze un Acord în beneficiul partidului. Sper ca la Sighet, în 4/5 februarie, orice disensiuni să fie depășite. În același scop, îl rog pe dl. Radu Sârbu să înceteze cu atacurile sau comentariile nepotrivite, fondate pe lipsă de informații sau dezinformare, cu privire la persoana și activitatea mea. O simplă comparație între noi, pornind de la studii, fapte politice, percepție publică și chiar moralitate nu îl avantajează deloc, iar calitatea de inculpat pentru o fraudă de 5 milioane de dolari la buget, în exercitarea funcției publice, cu atât mai mult. Consider că astfel de persoane nu pot reprezenta PNȚCD, tema moralității în politică fiind singura temă majoră și șansă a partidului. Sprijinul direct dat lui Moiescu, prin locotenenții săi, într-o conspirație pucistă, cu efecte grave asupra imaginii partidului, face parte dintr-un șir lung de acțiuni împotriva partidului. Îi transmit d-lui Sârbu că Senatul partidului și seniorii l-au dezavuat total, aceștia susținând deschis, prin prezența la ședintele partidului, acțiunile prevăzute de Acordul pe care l-am semnat împreună cu dl. Victor Ciorbea.
Îl rog pe dl Radu Sârbu să nu se mai autointituleze Președinte PNȚCD, în contra unei hotărâri judecătorești irevocabile a Înaltei Curți de Casație și Justiție, aceasta reprezentând o faptă infracțională.
Poziția mea exprimată mai sus, și care nu este o simplă opinie, reprezintă primul (sper ultimul) răspuns la un șir de dezinformări, insulte și calomnii realizate de Sârbu împotriva mea în ultimii ani. Precizez însă, că aceste chestiuni nu vor afecta din partea mea cu nimic procesul unificării, care nu are legătură cu persoanele, ci numai cu interesul partidului, așa încât, poziția mea față de Acordul Politic de Unificare nu se va schimba, indiferent de relația cu dl. Sârbu.

5) Privind persoana d-lui Eugen Moiescu, accept discuții într-un cadru civilizat, iar nu sub presiune, așa cum a încercat în două rânduri în 29.01.2011, când, împreună cu unii colegi a luat cu asalt de două ori sediul central. Nu am fost invitat la discuții, nu am fost avertizat asupra celor două acțiuni de desant, la prima dl Moiescu și susținătorii refuzând să ia loc pe scaune și să stea la dezbateri și realizând o puternică provocare. De asemenea, îl avertizez public de dl. Moiescu asupra comportamentului unui domn cu tatuaje, mulți mușchi și comportament de bătăuș, despre care știu că se numește Ion Ciprian Acojocăriți, si care apare ca Vicepreședinte PNȚCD – Constanța, pe Moțiunea sa. Acesta, în seara de 29.01.2011, la ieșirea mea din sediul partidului, s-a apropiat de mine, a efectuat un gest de prindere și m-a amenințat cu moartea, spunând: “Când ne vom întâlni a doua oară, îți bag două cuțite în spate!”. Acestea au fost văzute și auzite de mai mulți prezenți. Doresc să știu dacă acesta m-a amenințat din proprie inițiativă sau trimis de dl Moiescu, care, la câteva secunde a apărut și el la fața locului. Dacă aceștia sunt Vicepreședinții d-lui Moiescu, aceștia nu sunt și nu vor fi niciodată și Vicepreședinți PNȚCD, atâta timp cât voi putea să-i înfrunt.

6) Față de persoanele participante la așa-zisul Congres al lui d-lui Moiescu, membri PNȚCD, acestea trebuie și sunt invitate să participe neîngrădit la procesul de unificare, eu personal fiind deschis, dacă aceștia doresc, să particip la orice discuții constructive. Partidul are nevoie de toți țăraniștii și sunt convins că există soluții echitabile așa încât fiecare să primească garanții și funcții de reprezentare în cadrul partidului unificat. Unele măsuri statutare, au fost necesare însă, în vederea unei minime funcționări a partidului pentru perioada până la Congresul Extraordinar din 12.03.2011. Recunosc aici că o parte din vină pentru cele întâmplate o port și eu, lipsa comunicării suficiente cu liderii din filiale conducând la această situație de confuzie. Pe de altă parte, faptul că procesul unificării a început în acest context, reprezintă și responsabilitatea mea. Țin să precizez însă, că presiunile de control a așa-zisului Congres din partea unor persoane din “aripa Sârbu”, dovedește că negocierea nu era posibilă nici din partea multora de acolo, ci s-a preferat soluția de forță (susținerea organizată a lui Moiescu). Doresc ca aceste situații să fie cu desăvârșire depășite în viitor.

7) Așa cum am arătat deja, mâine, 31.01.2011, voi solicita instanței Tribunalului Bucuresti anularea așa-zisului Congres Extraordinar din 29.01.2011, organizat nestatutar și nelegal de dl. Moiescu, în interesul partidului. Unele opinii, potrivit cărora acțiunile în instanță reprezintă un blocaj pentru partid din partea mea, evident imoral, sunt de rea-credință. Tocmai aceste persoane fac apologia legalității și regulilor, statului de drept, moralității în politică etc. Dar nu atunci când privește acțiunile lor. Spre exemplu, așa-zisul Congres organizat de Radu Sârbu în 24.08.2008, cuprinde în Procesul verbal peste 60 de semnături false, expertizate și de poliție și recunoscute ca false, ca să nu mai ținem seama de celelalte situații nestatutare și nelegale. În oglindă, Congresul din 2007 organizat de Marian Petre Miluț a fost validat de instanță și nici nu a fost contestat, unanim fiind recunoscut ca unul cinstit. De asemenea, Congresul organizat de mine în 17 iulie 2010, a fost validat de instanța de judecată, fiind recunoscut de instanță ca Președinte PNȚCD. Consider că toate fraudele care au contribuit la năruirea acestui partid istoric trebuie să înceteze: în PNȚCD nu mai pot dicta nici coteriile, nici interesele personale, nici banii, nici vicleniile, nici cuțitele în spate. Toți cei care recurg la asemenea instrumente trebuie marginalizați, pentru sănătatea partidului.

Solicit tuturor membrilor PNȚCD să participe efectiv la procesul de unificare a partidului, pe care m-am angajat solemn să îl susțin, alături de dl. Victor Ciorbea, fără a exista însă nici o restricție pentru orice alte inițiative politice pentru Congresul din 12.03.2011.

Sper ca întalnirile de la Sighet să consfințească unificarea PNȚCD.

Președinte PNȚCD,
Aurelian Pavelescu

Anunțuri

Etichete: , , , , , ,

Un răspuns to “Aurelian Pavelescu – președinte PNȚCD – Informare privind situația internă”

  1. medgidnicolai Says:

    Extraordinar! V-ati trezit la viata d-le Pavelescu. Sunteti foarte combativ de cand a-ti aflat ca scaunul vi se clatina. Dar pana acum unde ati fost. Nu se auzeau apelurile disperate ale taranistilor de rand din tara care doreau unificarea la nivel national. Ce v-a impiedicat sa luati initiativa, dupa alegerea dvs. ca Presedinte. Grija cum sa incasati 20.000 euro de la liderul taranist din com. Cogealac, jud. Constanta, ori cea de a vinde sediul istoric al partidului cu 300.000 euro. NUMAI TERENUL FACE DE 10 ORI MAI MULT. Vreti unificarea cu aripa Sarbu? Atunci de ce-l improscati public cu noroi. A-ti avut o sansa, pe care insa acum ati pierdut-o. taranistii, in marea lor majoritate nu va mai vor. Demersurile din justitie, pe care le mentineti sau le initiati, sund dovada clara, ca nu cva pasa de PNTCD si de viitorul acestei formatiuni. Personal nici nu v-as primi la intalnirea de la Sighet. As inchide usa, si as asigurao cu paznici, asa cum ati facut dvs. pe 29.01.2011 cu sediul central al PNTCD.

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: