Acord politic de unificare a PNȚCD

Încheiat astăzi, 26.01 .2011, la Sediul Central al PNȚCD , din bd. Carol I nr. 24 București, între domnii Aurelian Pavelescu, Laurențiu Mandrea, Iulian Iordăchescu și Vasile Toader, pe de o parte, și domnii Victor Ciorbea, Lucian Filip, Radu Rizescu și Liviu Petrina, pe de altă parte.

 1. În urma negocierilor care au avut loc, s-au convenit următoarele: Convocarea Congresului Extraordinar de Unificare a PNȚCD, care va avea loc la București, sâmbătă, 12.03.2011, după validarea prezentului Acord de către Comitetele Naționale de Conducere.
 2. Părțile convin ca la Congresul arătat mai sus să se depună o Moțiune unificatoare Victor Ciorbea – Aurelian Pavelescu.
 3. Componența viitorului BNC al partidului va fi stabilită pe criterii de competență și paritate, pe bază de negocieri. BNC va fi astfel structurat încât să asigure reprezentarea echitabilă și echilibrată a tuturor structurilor partidului, precum și o punere în valoare a tuturor personalităților acestuia.
 4. Toate litigiile dintre părți, care privesc partidul și membrii acestuia, de natură civilă și/sau penală, încetează deplin drept în momentul aprobării Moțiunii unificatoare de către Congresul Extraordinar din 12.03.2011. În acest scop, conducerea nou aleasă va face demersurile necesare în termen de 5 zile după Congres, privind retragerea tuturor acțiunilor civile reciproce și a plângerilor penale.
 5. Organizarea Congresului se va realiza de către o Comisie paritară, condusă de domnii Victor Ciorbea și Aurelian Pavelescu, formată din 10 membri desemnați de Comitetele Naționale de Conducere (câte 5 de fiecare parte). Comisia se împutemicește să formuleze și propuneri de modificare a Statutului PNȚCD, care vor fi supuse spre aprobare Congresului.
 6. De la data validării prezentului Acord de către CNC-uri, activitatea politică a membrilor PNȚCD se va desfășura în toate organizațiile și sediile partidului în mod unitar.
 7. Organizațiile PNȚCD își vor desemna delegații care vor participa la Congresul de Unificare a Partidului din data de 12,03.2011, numărul total fiind de 800 delegați.
 8. Acest Acord conferă tuturor membrilor partidului drepturi statutare depline, precum și obligația de a se abține de la orice acțiuni care ar putea afecta procesul de unificare. Toți creștin-democrații sunt chemați să se implice în procesul de unificare.
 9. Acest Acord are un caracter solemn și angajează pe fiecare dintre semnatari în mod irevocabil.
 10. Prezentul Acord de Unificare a fost încheiat în 2 exemplare originale, câte unul pentru fiecare parte.

București, 26 ianuarie 2011

ss Aurelian Pavelescu

ss Victor Ciorbea

De acord, Ion Diaconescu

Reclame

Etichete: , , , , ,

4 răspunsuri to “Acord politic de unificare a PNȚCD”

 1. Ciprian Ciocan Says:

  Congresul National PNȚCD va fi transmis live pe alfanews.ro

  Dorim sa va anuntam ca evenimentul de maine de la Palatul Parlametului va fi transmis live sambata pe alfanews.ro începand cu ora 12.

  O seara placuta in continuare!

  Ciprian Ciocan
  redactor
  alfanews.ro

 2. PNTCD tot mai aproape de reconciliere! « ALIANTA DREPTEI Says:

  […] Material preluat de pe blogul: Barlogul PNTCD […]

 3. Aurelian Pavlescu – Președinte PNȚCD – Mesaj politic « Barlogul Pntcd Says:

  […] Barlogul Pntcd « Acord politic de unificare a PNȚCD […]

 4. Comunicat PNȚCD – Radu Sârbu « Barlogul Pntcd Says:

  […] Biroul Național de Conducere de joi, 27.01.11, prezidat de Domnul Radu Sârbu, Președintele PNȚCD, a apreciat ca inacceptabil Proiectul de Acord negociat între Domnii Victor Ciorbea și Aurelian Pavelescu. […]

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: