Aurelian Pavelescu – Președinte PNȚCD – Informare

I. PRIVIND CNC 29.01.2011

1) CNC din 29.01.2011 al PNTCD va avea loc la sediul partidului, marea majoritate a membrilor confirmând participarea. Acest CNC va hotărî data viitorului Congres al partidului, dată care va fi propusă la întâlnirea de la Sighet din 04.02.2011, în scopul unificării, unde voi participa personal. O acceptare la Sighet a acestei date va pune bazele de negociere pentru unificarea partidului. (Voi propune un termen pentru luna martie a.c.).

2) Cei care refuză amânarea Congresului, dovedesc implicit că le este teamă că se va afla adevărul și jocul conspirativ în partid. Dacă sunt susținuți și au dreptate, atunci amânarea le profită, toate argumentele urmând a fi spuse la lumina zilei. Sau, cumva, aceștia sunt mandatarii unor alte persoane, având misiunea să predea ulterior partidul, dacă jocul grotesc ar reuși? Este dincolo de orice dubiu că nici o persoană care are pretenție de lider național, dar care forțează Congresul, nu este cunoscut de mai mult de 100 de persoane numărate din toate județele țării. Reaua-credință este evidentă. Cu toate speranțele lor, nici un Congres al partidului nu poate să valideze o asemenea acțiune inconștientă.

4) Colegii din BNC, care acum mă acuză, de ce nu m-au criticat chiar în BNC-urile sau în CNC-urile la care au participat? De ce nu au venit cu soluții? Dovada sunt Procesele-verbale. Sau doreați să fiți bine-văzuți de Președinte ca “cine știe?”. Iar, la o adică, “pac, la războiu!” Asemenea practici în PNȚCD trebuie să înceteze, chiar ele au distrus partidul. De această dată vă cer să veniți la lumină, să vorbim față în față.

3) Avertizez că trimiterea de liste de delegați pt. Congres de către unii Președinți județeni, fără a fi desemnați de forurile statutare, ci “pe prietenii”, reprezintă infracțiune. Asemenea situații îi dezonorează și îi expun excluderii din partid.

4) Mulțumesc tuturor liderilor de organizații județene și membri de partid care au răspuns solicitărilor instituției Președintelui PNȚCD, Președintelui CNC și Vicepreședinților, dovedind luciditate. Este semn de sănătate și viitor pentru partid.

II. PRIVIND DISCUȚII, NEGOCIERI

1) Am continuat în ultimele zile discuții și negocieri cu persoane din așa-zisa “tabără Sârbu”, evenimentele din partid stârnind și acolo interesul și îngrijorarea. Le mulțumesc acelora care au reacționat corect, avertizând că un nou scandal în PNȚCD este fatal, compromițând orice unificare temeinică a partidului. Gestul de solidaritate dovedește că unitatea partidului se manifestă dincolo de cadrul statutar. Îi mulțumesc d-lui Beuca pentru activitatea pe internet și pentru echilibru. De asemenea, pentru susținerea amânării Congresului și realizarea unui Congres al unificarii.

2) Negocierile pentru unificare au fost urmate însă de atacuri la persoană din partea celor care se grăbesc să facă Congresul, “colegii mei”. De ce se tem? Știm răspunsul: ei nu sunt parteneri de negociere, iar unificarea i-ar înlătura pe unii din scaune sau le-ar compromite mica “afacere”.

3) Aceleași discuții și negocieri au produs furie și printre unii din “gruparea Sârbu”, pe care îi cunosc. Mirosul de sânge în partid le creează sentimente de bucurie. Fiara victorioasă! Partidul nu contează și nu a contat niciodată pentru ei, numai interesele personale. Cinismul cunoscut. Îi rog pe cei de bună-credință să-i ignore, voi continua să negociez și vom ajunge la liman.

4) În zilele următoare voi face pași concreți în procesul unificării, în vederea adoptării unor hotărâri în CNC din 29.01.2011. Voi face informări, pentru pregătirea dezbaterilor.

II. PRIVIND ATACURILE LA PERSOANA MEA

1) Nu răspund acum atacurilor pe internet asupra mea, făcute de persoane care nu au nici o legătură cu politica și, care, dacă nu i-aș fi adus pe Moțiunea mea, nu ar fi avut nici o șansă să ajungă la acest nivel de reprezentare și nici nu m-ar fi atacat… Îi invit numai să spună ce au facut ei ca Prim- sau Vicepreședinți pentru PNȚCD, privind imaginea și organizarea partidului sau contribuția în bani. Zero. Au ei nu sunt responsabili, ci doar alții? Pretențiile acestora (Moescu, Iane, Luca, Vereș etc.) că pot relansa partidul sunt ridicole. Eu, singur, am promovat PNȚCD în opinia publică (dacă s-ar putea cuantifica timpii de antenă ar însemna în ultimele 8 luni aproximativ 300.000 euro, cine-i numară d-le Moescu?), am gestionat cu succes procesele (nu vorbesc ce ar fi însemnat avocații plătiți, bani pe care alți lideri îi plătesc avocaților, dar împotriva partidului), am administrat cu echilibru relația partidului în exterior, dar și conflictele care mocnesc în organizații, am plătit sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro pt. partid pt. gaze, apă, chirii, salarii, telefoane, deplasări, “prietenii din BNC” etc. Solicit, pentru onoare, fiecărui Vicepreședinte un Raport în fața partidului cu activitatea la nivel național (mai puțin emisiunile la care eu i-am trimis, cu relațiile de prietenie, pe Chesoi, Vereș, Popa etc., pt. a-i promova și a-i inventa ca lideri – începuseră să se certe și să ma certe!).

2) Opiniile lui Doru Braia despre unele situații conjuncturale le consider exagerate, scoase din context. Locul și momentul exprimării acestor “opinii”, sunt nepotrivite. Nu am atâta talent în ură sau să răzbun trecutul. Păcat că nu a observat și mesajele Președintelui PNȚCD pentru revenirea la Monarhie, pledoariile pentru lumea rurală (un subiect de mult uitat), demascarea corupției, lupta pentru cauza democrației, statului de drept, pentru moralitate în politică, promovarea și apărarea PNȚCD, a cetățenilor, a demnității naționale etc… Dar eforturile materiale făcute pentru partid pe care le știe? Sau, cumva, la acest partid se practică numai umilirea și nedreptatea, lovitura din spate, lipsa de respect? Îl voi prețui și de acum înainte.

III. APEL

1) Solicit țărăniștilor de bună-credință echilibru și implicare. Atât celor din partid, cât și din “gruparea Sârbu”. Cunosc rolul criticii, chiar justificate. Dar în acest moment este nevoie de deschidere și bunăvoință. În calitate de Președinte PNȚCD nu accept nici șantajul, nici interesele personale ca forme de negociere, ci numai buna-credință.

2) Celor care au pornit pe un drum greșit (a câta oară se întamplă asta în partid?), le cer să renunțe și să țină seama de interesul partidului, pentru a nu ajunge la un punct fără întoarcere. La CNC din 29.01.2011 pot participa la dezbateri deschise, cu cărțile pe masă.

3) CNC din 29.01.2011 deschide o nouă etapă în relansarea partidului. Invit toți membri să fie prezenți.

“Să nu lăsam partidul să moară!”

Președinte PNȚCD,
Aurelian Pavelescu

Anunțuri

Etichete: , , ,

5 răspunsuri to “Aurelian Pavelescu – Președinte PNȚCD – Informare”

 1. marian Says:

  Domnule Pavelescu, va felicit pentru pozitia dumneavoastra si va doresc succes.

 2. tedy Says:

  dle pavelescu -va rog insistent intelegeti un lucru fara noi adevaratii taranisti din afara care asteapta nimic de peste 10 ani nu se mai poate org muncitoreasca si revolutionarii lui maries –numai impreuna putem reusi la viitoarele alegeri -rog inca o data chemati pe maries si revolutionarii lui la partid–jos bolsevicii comunisti

 3. Constantin Says:

  la revedere dl Pavelescu si am vb cu Codrin Stefanescu si o sa va primeasca la PRM pt ca dv santeti obisnuit cu migratia politica

 4. medgidnicolai Says:

  Interesante apelurile dvs. d-le Presedinte Pavelescu, dar pana acum unde ati fost? Vorbiti de o suma de 300.000 lei. Nu am inteles ce vreti sa spuneti? Cand jumatate din conducerea organizatiei pntcd de la Cogealac era arestata abuziv, si vi se luau inteviuri, dvs. considerati ca erau minute de emisie datorita unor merite personale. Ce nu a spus primarul Hristu este suma pe care i-ati cerut-o cu titlu de oorariu pentru a-l apara. Eu pot sa o spun. 20.000 euro d-le Presedinte pavelescu. Asa aparati colaboratorii. I-a aparat un neica nimeni care semna „un taran din Cogelac”. macar ati avut curiozitatea saaflati cine era aceasta persoanacare va substituia, pe timpul luari masurilor preventive fata de oamenii dvs.
  Nici problema instrainarii unui sediu al pntcd nu a-ti prea clarificat-o. Cand ati constatat ca initiativa reunificarii celor doua fractiuni ale partidului devine realitate, ati gasit de cuviinta sa reactionati. De ce? De ce nu ati luat dvs. aceasta initiativa. Solicitati acum amanarea datei Congresului. Cu ce scop anume? Ca sa aveti timp sa-i denigrati pe initiatori. Eu, ca un observator neutru, care prin mijloace modeste, am solicitat in repetate randuri, asezarea la masa tratativelor si reunificarea tuturor taranistilor la nivel national, pentru a intelege si romanii ca le pasa de ceeace se intampla in tara, consider ca este cam tarziu pentru a se amana Congresul. Demersul d-vs. a convoca CNC in 29.01.2011, este un act smecheresc caruia sunt convins ca nimeni nu-i va da curs.

 5. dinpresa Says:

  Domnule Pavelescu, ce partid reprezentati dumneavoastra??? A, pe toate??? Da, clar, reprezentati absolut toate partidele! Doar prin toate v-ati perindat!

Comentariile sunt închise.


%d blogeri au apreciat asta: